Romain Bardet gaat veldrijden: “Ik wil de punch terug”
foto: Cor Vos
maandag 28 oktober 2019 om 08:53

Romain Bardet gaat veldrijden: “Ik wil de punch terug”

Romain Bardet gaat volgende maand veldrijden. De kopman van AG2R La Mondiale wil deze winter wat andere dingen doen om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. “Ik wil een manier vinden om mijn punch terug te krijgen”, zegt hij tegen Cyclingnews.

Na een teleurstellende Tour de France, waarin Bardet slechts vijftiende werd maar wel de bollentrui won, besloot hij om zijn seizoen te beëindigen. Hij zette de fiets een tijd aan de kant. “In oktober ben ik weer begonnen met trainen. Ik heb op de baan gereden en ga in november veldrijden”, kondigt Bardet aan. “Ik heb dat altijd leuk gevonden om op een laag niveau te doen, maar ik hoop dat het ook zal helpen om mijn punch terug te krijgen.”

“Dat is namelijk wat ik dit jaar echt gemist heb. Het was niet heel veel minder dan normaal, maar ik kon niet echt een versnelling plaatsen. En op die manier kun je geen wedstrijden meer winnen”, vertelt de AG2R La Mondiale-renner, die graag manieren zoekt om zichzelf te blijven ontdekken.

Twee grote rondes
Voor Bardet is het een ‘reële mogelijkheid’ om volgend jaar de Giro d’Italia te rijden. Hij wil verder kijken dan alleen de Tour de France, maar is wel van plan om twee grote rondes te rijden. “Er zijn veel tijdritkilometers in de Giro, dat is zeker, maar ik vind het geen probleem. Dit jaar waren er ook veel tijdritten en won Richard Carapaz, die ook niet echt een tijdrijder is. Feit is dat de Giro een wedstrijd is die veel opener is dan de Tour”, zegt Bardet. Andere doelen voor de Fransman zijn de Olympische Spelen en het WK in Zwitserland.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
28 oktober 2019 09:19
Meestal is het missen van punch een teken van vermoeidheid en overtraining, het ontbreken van frisheid.
28 oktober 2019 09:22
Twee grote rondes en de OS. Succes... Kunnen we Bardet voor de wielerpoule-lijstje in ieder geval overal alvast opschrijven als nog niet in vorm of vermoeid.
    28 oktober 2019 10:58
    Beetje kort door de bocht. Giro wordt zijn eerste grote ronde, daar mag geen sprake zijn van slechte vorm of vermoeidheid. Daarna OS, wat na een Giro veel geschikter is dan na een Tour. Dus ook voor de OS is er geen enkele reden om aan te nemen dat geen vorm of vermoeidheid een rol spelen. Pas daarna: richting WK of Vuelta gaat dit allemaal een rol spelen.
    28 oktober 2019 11:35
    @Panache, dan ga je dus van uit dat hij de Tour niet rijdt?
    Denkt dat dat voor hem geen optie is...
    Als hij twee grote rondes overweegt, zal dat de combi Giro-Tour of Tour-Vuelta zijn, niet de combi Giro-Vuelta
28 oktober 2019 09:25
Wellicht ook enigszins ingegeven door de prestaties van vdPoel?
Ik vind het voor hem niet de meest voor de hand liggende keuze en het missen van een punch was ook niet wat hem de afgelopen Tour de France het meeste opbrak; hij kon gewoon helemaal niet meer volgen. Die jongen is duidelijk zoekende, zou eigenlijk best baat kunnen hebben om het eens bij een wat serieuzere ploeg te proberen..
    28 oktober 2019 09:48
    Dacht ik ook, verandering van omgeving zou hem weer kunnen laten vliegen over de bergen. Nieuwe prikkels, nieuwe inzichten etc.
    28 oktober 2019 09:53
    Ik denk dat we ook niet moeten uitsluiten wat die druk in Frankrijk is. Hier in Nederland wil men heel graag een opvolger van Joop Zoetemelk en weerspiegelt dat op iedere klassementsrenner, in Frankrijk zelf zal het verwachtingspatroon wel een paar graadjes hoger liggen. Zolang de eigen ronde al niet gewonnen hebben, hoort natuurlijk niet, ook nog eens jarenlang herinnerd via de aanwezigheid van Bernard Hinault op dat podium. Dan moet je wel heel stevig in je schoenen staan, wil je daarmee om kunnen gaan.

    Je ziet hoe verfrissend de Giro rijden, zonder thuisdruk, voor zijn concurrent Thibaut Pinot werkt, door te wisselen met Arnaud Demare als teamleider in de Tour. Dit zou voor Bardet ook nog wel eens volledig kunnen uitpakken.
    28 oktober 2019 21:17
    De prestaties van VdP en Van Aert hebben niet alleen Bardet geïnspireerd tot crossen. Mooi is dat toch.
28 oktober 2019 09:36
Kan ie beter met Bouhanni op training.
    28 oktober 2019 09:56
    ik moest lachen
    28 oktober 2019 10:01
    Ik moest eigenlijk gelijk denken aan Klaas Vantornhout, die deelde in het veld ook nog wel eens een elleboogje uit.
28 oktober 2019 11:01
Ik denk dat Bardet ook wel een beetje verwend is door die podiumplaatsen in de Tour. Dat is voor zijn beperkte allround talent namelijk ontzettend knap. Hij is een fantastische klimmer (mits fris en in vorm), maar ik zie er geen winnaar van een grote ronde in.
28 oktober 2019 11:15
Bardet is net als veel van zijn generatiegenoten ingehaald door een nieuwe lichting renners. Daar is niets verkeerd of vreemd aan. Iedere keer als een groot ronderenner heerst zijn er renners die floreren onder hun bewind. Maar dit zijn veelal niet: de renners die de fakkel overnemen. Bardet kan niet mee met de andere wijze van koersen van de nieuwe generatie. Ongetwijfeld krijgt hij nog zijn kansjes, maar als klassementsrenners is het grotendeels passé voor hem!
28 oktober 2019 11:44
Een beetje meer spiermassa zou iig wel wat helpen.
28 oktober 2019 11:44
Bardet moet gewoon lekker eens vol voor de Bollen en 2 ritten gaan in de tour, dat is ook gewoon met je lachende bakkes in alle kranten staan en over Franse handen lopen geblazen.
28 oktober 2019 11:48
Een beetje minder trainen, en een beetje meer eten, dat zou al wonderen doen. Hij ziet er ongezond mager uit, zelfs voor een klimmer.
    28 oktober 2019 13:16
    Volgens mij is het gewoon een ectomorph van de bovenste plank.
    28 oktober 2019 21:19
    Naesen: "Klimmers zijn er ras apart, ze gaan trainen zonder suikers in hun lijf en houden toch de glimlach op hun gezicht." "Soms heb ik met ze te doen, wij eten daar een schoon bordje met vlees en patatten en Bardet eet bij wijze van spreke alleen maar wat sla."
28 oktober 2019 13:43
Heb ik ook gezegd tegen mijn baas na een minder succesvolle juli-maand:
Ik werk niet in augustus en september, in oktober begin ik weer.
    28 oktober 2019 16:01
    En wat was het resultaat?
28 oktober 2019 14:40
Hij gaat nooit een grote ronde winnen
28 oktober 2019 16:51
Bardet zou ook goed mee kunnen met zware eendagswedstrijden. Reed als eerstejaars een puike AGR. Presteert goed in la Doyenne LBL. Ook de ronde van Lombardije ligt hem. Ik zie hem ook wel een goede Parijs Roubaix en ronde van Vlaanderen rijden. Hij heeft een goed duurvermogen. Alleen zijn sprint is niet zo sterk. En dat bedoeld hij wellicht ook met zijn punch.
    28 oktober 2019 19:55
    Die stuitert overdwars van de keien af.
    28 oktober 2019 21:15
    Had verreweg de meeste pech in de Roubaix etappe van vorig jaar. Hij weegt (volgens wikipedia) evenveel als Nibali, die geweldig over de keien kan.
    Het heeft natuurlijk meer te maken met bandendruk en sturen.

    Misschien eens met de Eddy Merckx Strasbourg '71 op pad gaan? En nog wat gewichtjes bijhangen.
28 oktober 2019 22:22
Ik vond hem in dat criterium in Japan afgelopen zondag al opvallend meekoersen. Zegt natuurlijk niet alles, maar hij leek er zin in te hebben.

Reacties zijn gesloten.