Bardet hint op deelname aan twee grote rondes in 2020

dinsdag 1 oktober 2019 om 11:30
Bardet hint op deelname aan twee grote rondes in 2020

Omdat hij zijn seizoen voortijdig heeft beëindigd heeft Romain Bardet al veel tijd gehad om na te denken over het komende wielerseizoen. En dat heeft hij overduidelijk gedaan: diverse Franse media melden namelijk dat hij naast de Tour de France ook nog aan een andere grote ronde deel zal nemen.

De winnaar van het bergklassement tijdens de jongste Ronde van Frankrijk heeft nog geen besluit genomen welke van de twee grote rondes in zijn schema passen. “Daar gaan we rustig naar kijken als de parcoursen zijn onthuld.” Bardet reed een keer eerder twee grote rondes in een seizoen. In 2017 betwistte hij zowel de Ronde van Frankrijk als de Vuelta a España.

Wel weet Bardet al in welke koers hij zijn rentree zal maken. In januari tijgt hij naar Australië om deel te nemen aan de Tour Down Under. De klimmende kopman van AG2R La Mondiale heeft daarnaast laten weten dat hij ook meer eendaagse wedstrijden wil betwisten. Onder meer de Olympische wegrit van Tokio en het WK wielrennen staat op zijn wensenlijstje.

Dit jaar wist Bardet geen enkele koers te winnen, al behaalde de 28-jarige wel enkele podiumplaatsen. Zijn voornaamste wapenfeit is zijn overwinning in het bergklassement van de Ronde van Frankrijk. “Desondanks voldeed het wielerseizoen niet aan zijn verwachtingen.

Dit artikel delen:

10 Reacties

zipp404 1 oktober 2019 om 11:50

Hij wint volgend jaar de OS.

havana 1 oktober 2019 om 11:54

Bardet zou beter eens wat professionelere begeleiding moeten zoeken. Hij is zo ongelofelijk goed, maar het komt er gewoon niet uit omdat hij niet te goed wordt begeleid. Hij wil alles zelf doen en doet dat maniakaal. Zo verloor hij voor de Tour te veel gewicht waardoor hij niet vooruit kwam. En zijn tijdrittrainingen (en algehele aanpak op dat onderdeel) rammelt ook aan alle kanten.

Uit bijvoorbeeld de podcast met Naessen bleek wel dat hij echt een superprof is die er alles voor wil doen, maar óók dat veel Franse ploegen (waaronder AG2R) gewoon als los zand aan elkaar hangen.

Brabander 1 oktober 2019 om 12:08

Bardet heeft de laatste jaren vooral in het klassiekere werk leuke dingen laten zien. Misschien dat dat speelse hem toch wat meer past dan als een monnik een grote ronde betwisten

Pascal De Kooning 1 oktober 2019 om 12:52

Een grote ronde zal hij nooit winnen gezien zn slechte tijdrit. Dit jaar was het rittenschema in de Tour perfect voor hem en werd het ook niet veel. Ik zie hem nog wel eens de Dauphine oid. winnen als er niet te veel ronderenners met een sublieme tijdrit meedoen maar daar blijft het dan wel bij. 1 tijdrit +1 ploegentijdrit maakt hem in een sterk bezette grote ronde al kansloos voor de eindzege. Zie hem dus ook geen Giro of Vuelta winnen. Misschien beter richten op de bolletjes-trui en etappes in de grote rondes??

Kevin Lowagie 1 oktober 2019 om 13:05

Misschien is de druk om als Fransman om de Tour te winnen even te groot, zoals dat ook bij Pinot het geval was. Misschien moet hij eens de Giro betwisten of de Vuelta en de Tour links laten om opnieuw plezier te hervinden. Bovendien liggen de parcoursen van de Giro en Vuelta hem goed.

LaurentJalabert 1 oktober 2019 om 13:10

Misschien eerst weer eens 1 goede rijden.

KnightBiker 1 oktober 2019 om 13:12

Giro voor Het klassement, De Tour voor een ritzege en opbouw naar De OS.
Lijkt me ook De enige reden om zo vroeg In Australie te beginnen.

Kannibaal van Schepdaal 1 oktober 2019 om 13:39

Inderdaad. Klassement rijden in twee grote rondes en ook mikken op een medaille op de OS en het WK lijkt mij te veel van het goeie.

Ben over het algemeen benieuwd hoe het schema van klassementsmannen eruit zal zien, die ook voor de Spelen en het WK willen gaan.

Renners als Nibali en Valverde bijvoorbeeld. Giro – Polen – Spelen – Vuelta – WK – Lombardije?

Alaphilippe en Fuglsang zullen wel kiezen voor Klassiekers – Dauphiné – Tour (tot eerste rustdag) – Spelen – Vuelta voor ritzeges – WK.

Romāns Vainšteins 1 oktober 2019 om 14:48

Lekker voor ritten en bollen gaan. 10 x toffer dan het opnemen tegen die opgefokte wattagemachines FroomeThomas en DumoulinRoglic. Eveneens in de pers voor dit doel Pinot, Barguil en Alaphilippe uitdagen.

Titaantje 1 oktober 2019 om 17:53

2 grote rondes, de OS, en het WK. Dat gaan weinig hoge pieken worden, mogelijk wat dalen en verder gelijkmatigheid zonder zeges, als je werkelijk overal goed wil zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair