Roglic en Van Poppel speerpunten LottoNL-Jumbo in Tirreno-Adriatico

dinsdag 6 maart 2018 om 12:12
Roglic en Van Poppel speerpunten LottoNL-Jumbo in Tirreno-Adriatico

foto: Marcel Koch

Primoz Roglic is de absolute kopman namens LottoNL-Jumbo in Tirreno-Adriatico. Daarnaast krijgt Danny van Poppel renners mee ter ondersteuning in de twee sprintetappes.

“Primoz is onze absolute kopman. Hij gaat voor de zege in de Tirreno”, zegt ploegleider Addy Engels op de website van de ploeg. “Daarnaast gaan we voor een etappe-overwinning met Danny van Poppel in de sprint. In de route zijn een ploegentijdrit én een individuele tijdrit opgenomen. Deze tijdritten zijn zowel belangrijk voor het dagresultaat, met Jos en Primoz, als voor het klassement.”

Het parcours van de zevendaagse Italiaanse rittenkoers bevat verder een bergetappe met meer dan vijfduizend hoogtemeters, een etappe met finish bergop na een korte klim en een heuvelachtige etappe waarbij de renners twee keer hetzelfde klimmetje moeten bedwingen. Lees alles over Tirreno-Adriatico in onze uitgebreide voorbeschouwing.

Selectie LottoNL-Jumbo voor flag-itTirreno-Adriatico
flag-si Primoz Roglic
flag-nl Danny van Poppel
flag-nz George Bennett
flag-de Robert Wagner
flag-be Gijs Van Hoecke
flag-nl Jos van Emden
flag-be Maarten Wynants

Dit artikel delen:

24 Reacties

McMulenga 6 maart 2018 om 12:20

Zin in!

Chasse_patate 6 maart 2018 om 12:21

Primoz voor de eindzege denk!

kelderfan 6 maart 2018 om 12:24

Maar wie krijgt Roglic als kopman dan mee, want Bennett rijdt daar in voorbereiding op de Giro; als je naar de startlijst kijkt met Van Poppel, Wagner, Wynants, Van Hoecke en Van Emden, dan gaat ’t om een koers in Vlaanderen.
Roglic wilde daar nog wel als podium-kandidaat naar toe.

dikkechaap 6 maart 2018 om 12:25

Is wel echt wat voor Jos die tijdrit. Voor het mooie had ie wel iets langer mogen zijn.

Secondant 6 maart 2018 om 12:26

Van Emden maakt denk ik ook best kans in de tijdrit. 10 Kilometer is een prima afstand voor hem.

dikkechaap 6 maart 2018 om 12:27

@kelderfan
Met dit parcours heb je meer aan een goede ttt ploeg dan aan knechten voor bergop.

kelderfan 6 maart 2018 om 12:36

@dikkechaap
Is dit de TTT-ploeg uit de windtunneltest. Ik zag daar andere TLJ-mannen.

dikkechaap 6 maart 2018 om 12:50

@kelderfan
Dit lijkt me niet per se de beste ttt ploeg nee. Maar wel mannen die goed uit de voeten kunnen 20km biljartvlak.

rahimns 6 maart 2018 om 12:53

@kelderfan ze hebben daar meerdere samenstellingen en volgordes getest… dus niet alleen op een foto afgaan. Verder kan je met deze jongens een aardige TTT rijden. En met 1 slotklim heb je inderdaad geen 4 klimmers nodig. Maar die discussie hebben we volgens mij al wel vaker gevoerd.

Rouvoet 6 maart 2018 om 13:06

Winst lijkt me te hoog gegrepen als je naar de deelnemerslijst kijkt. Verlies in de TTT gaat hij niet goedmaken in de ITT. Daarnaast zal hij toch wel wat seconden verliezen op de springveren in verschillende etappes.

ghostwriter 6 maart 2018 om 13:13

Roglic hoort bij de absolute wereldtop als het gaat om het rijden van algemene klassementen in kleine rondes met een tijdrit. Het probleem van deze Tirreno-Adriatico is alleen dat hij in de ploegentijdrit waarschijnlijk meer tijd zal verliezen dan hij goed kan maken in de in individuele tijdrit. In de bergetappes moet hij voornamelijk zijn verlies op de betere klimmers beperken en zal hij waarschijnlijk ook geen tijd goed kunnen maken op de topfavorieten voor het algemeen klassement.

@kelderfan
Roglic heeft in een korte ronde van een week met een ploegentijdrit VEEL meer aan een sterke ploeg voor die ploegentijdrit dan aan knechten die hem op een slotklim lang kunnen ondersteunen. In de ploegentijdrit kan een ploeg namelijk veel meer voor hem betekenen dan op een slotklim.

kelderfan 6 maart 2018 om 13:15

@rahimns
Je zegt ’t zelf al, dat dit een aardige TTT-ploeg is. M.a.w. Roglic gaat tijd verliezen op mannen als Dumoulin, Froome, Thomas, Kelderman, Adam Yates, Rohan Dennis en Landa.
Dat mag hij goed maken met zijn ITT?

Prima Facie 6 maart 2018 om 13:18

Ik denk dat je de kwaliteiten van Van Poppel en Van Hoecke in een ploegentijdrit niet moet onderschatten. Gaan niet zo veel verliezen daar.Daarbij zijn Van Emden, Bennett en natuurlijk Roglic zelf goede tijdrijders.

tetedelacourse 6 maart 2018 om 13:18

Roglic heeft nog niet echt laten zien in vorm te zijn. Dus ben zeer benieuwd waar die eind deze week staat. Ploegentijdrit is inderdaad niet in zijn voordeel.

edit: Rijdt v Poppel deze ook als voorbereiding op MSR? Gezien Groenewegen daar sowieso niet start en TLJ wel een sprinter meeneemt neem ik aan?

rahimns 6 maart 2018 om 13:25

@Kelderfan Dat zal moeten blijken. Of hij ook tijd gaat verliezen op Landa en Yates zal nog moeten blijken. Yates is geen toptijdrijder en ook Landa heeft niet altijd een lekkere tijdrit op een vlak parcours. Vorig jaar verloren ze 40sec op de TTT en die maakte Roglic niet meer goed inderdaad maar reed nog zeker een acceptabele TA. We gaan het zien, volgens mij is de samenstelling van dit jaar op papier wel iets sterker dan die van vorig jaar. Maar Sunweb staat hier wel met een hele sterke ploeg aan de start voor de TTT.

skylimit 6 maart 2018 om 13:31

Roglic maakt hier geen kans. De Tirreno is Spanje of Portugal niet. De afsluitende tijdrit is slechts 10km dus daar gaat hij nauwelijks tijd goed maken op bijv. Thomas en Dumoulin.

Crown_Collective 6 maart 2018 om 13:38

@tetedelacourse
Roosen zou dat ook wel moeten aankunnen ipv Groenewegen? Al is van Poppel intrinsiek de snelste uiteraard…

rahimns 6 maart 2018 om 13:41

Van Poppel staat inderdaad op de startlijst voor MSR

tetedelacourse 6 maart 2018 om 14:15

@Crown: goeie idd. Ik heb alleen geen idee bij wie MSR op ’t programma staat. Vandaar de vraag

vlek 6 maart 2018 om 14:17

Van Poppel spelen ze daar uit.

mus van de maasstad 6 maart 2018 om 14:35

Jammer dat de afstanden vd TTT en ITT niet omgekeerd zijn. Zou veel beter zijn imo

tetedelacourse 6 maart 2018 om 14:41

tnx Vlek

ghostwriter 6 maart 2018 om 14:59

@mus van de maasstad
Persoonlijk vind ik een TTT in een kleine ronde altijd nogal jammer. De wielrenners van ploegen zonder een goede TTT krijgen dan namelijk nauwelijks de kans om op individuele klasse toch bovenaan te eindigen.

mus van de maasstad 6 maart 2018 om 15:26

Ben ik met je eens hoor. Maar als er dan toch een TTT in zit vind ik 10km wel voldoende

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair