Roglič blijft LottoNL-Jumbo ook in 2018 trouw

Roglič blijft LottoNL-Jumbo ook in 2018 trouw

foto: ANSA/LUCA ZENNARO

dinsdag 21 februari 2017 om 11:56

Primož Roglič rijdt ook na dit seizoen voor LottoNL-Jumbo. Dat heeft de Nederlandse WorldTour-formatie zojuist bekendgemaakt. De 27-jarige Sloveen heeft zijn aflopende contract opengebroken en verlengd tot het einde van 2018. Dan verloopt ook de huidige sponsorovereenkomst van De Lotto en supermarktketen Jumbo. 

Coachbaar
Teammanager Richard Plugge is blij met de nieuwe overeenkomst. “Wij hebben hem binnengehaald als een onervaren talent. Onder onze begeleiding heeft hij mooie stappen gezet. Hij is een echte topsporter, die met toewijding werkt aan zijn ontwikkeling. Dat heeft hij als schansspringer al geleerd. Op wielergebied leert hij nog steeds bij. We steken daar veel energie in en Primož stelt zich heel coachbaar op.”

Potentie
Het binnenhalen van Roglič bleek al in 2016 een gouden greep door onder andere een ritzege in de Giro d’Italia. Volgens Plugge heeft de wielerwereld nog niet het laatste van de Sloveen gezien, die afgelopen zondag nog de Volta ao Algarve op zijn naam schreef. “Zijn potentie is groot en daarmee is hij een exponent van de talentontwikkeling waar wij voor staan. In leeftijd is hij weliswaar niet echt een talent meer, maar in koersjaren is hij nog heel jong. Primož is namelijk pas in 2012 begonnen met wielrennen.”

Roglič voelt zich thuis
Roglič betaalt het vertrouwen van de ploeg niet alleen uit in overwinningen, maar ook in trouw. “Ik vind het leuk bij LottoNL-Jumbo. We zijn wederzijds tevreden over elkaar en ik ben blij dat we er zo snel samen zijn uitgekomen. Het gaat goed zoals het gaat en ik krijg kansen om te scoren en om me te ontwikkelen. Er was interesse van verschillende andere teams, maar de juiste begeleiding is voor mij nog heel belangrijk. Bovendien kan ik met iedereen in de ploeg goed opschieten en dat telt ook mee”, aldus de Sloveen. Hij is naast Robert Gesink, Lars Boom en Dylan Groenewegen al zo goed als zeker van een plekje in de Tour de France-selectie.

Dit artikel delen:

36 Reacties

IlPirata 21 februari 2017 om 14:48

Goede zet.

josi 21 februari 2017 om 15:00

Prima zaak natuurlijk. Een mooie kopman voor het kortere rondewerk waar nog de nodige groei in zit.

JeDaRe 21 februari 2017 om 15:06

Waar komen deze quotes vandaan? Ik zie geen linkje :)

maklukzat 21 februari 2017 om 15:39

Mooi nieuws voor Lotto Jumbo. Ze hebben blijkbaar genoeg te bieden om hem binnenboord te houden.

Alexander 21 februari 2017 om 15:57

Hun scouting lijkt mij top in orde! Dat stemt mij erg blij. Zo kunnen ze toch goed mee in de subtop en met een uitschieter hier en daar echt meedoen om de knikkers. Echt leuk team geworden.

Sephiroth 21 februari 2017 om 15:59

Mooie zaak, ik hoop dat ze hem vooral op 1 weekse rondes uitspelen, daar heeft hij de potentie om er meerdere te winnen. Zou toch niet misstaan voor TLJ en Roglic. Ik heb een beetje angst voor het gedrang in de tour, dat kent hij niet zo.

Marmotte 21 februari 2017 om 20:41

Vraag me nog steeds af wat er laatst met hem gebeurde in die ploegentijdrit

Youri IJnsen 21 februari 2017 om 21:19

@JeDaRe
Persbericht in mijn mailbox. Kan ik niet naartoe linken, hè ;)

TotSinas 21 februari 2017 om 23:50

Nu nog een top lead out voor Groenewegen aantrekken en gaan met die banaan!

Thailand 22 februari 2017 om 14:51

@Sephiroth, lijkt me een mooi moment voor hem om daar kennis mee te maken. Ben benieuwd wat hij kan in dit geweld. Zou echt fantastisch zijn als hij een rit weet te pakken. Maar on topic, fantastisch nieuws voor TLJ.

castelinni 23 februari 2017 om 02:31

Gaat het zoiets dan worden?
Giro:kruijswijk jvdb clement tankink campenaerts keizer battaglin (lindeman castelijns Wynants van emden?)
Tour: gesink leezer groenewegen bennet roglic boom roosen wagner(van emden martens wynants?)
Vuelta: gesink kruijswijk clement lobato tolhoek de tier olivier(vermeulen martens jvdb die noor??)

Headlines

Materiaalzone

Populair