Roger Hammond naar Dimension Data

Roger Hammond naar Dimension Data

Podium Parijs-Roubaix 2004: Tristan Hoffman, Magnus Backstedt, Roger Hammond - Foto: Sirotti

woensdag 18 november 2015 om 15:50

Roger Hammond versterkt het Zuid-Afrikaanse MTN-Qhubeka, dat volgend jaar onder de noemer Dimension Data zal rondrijden. De voormalige Britse veldrijder en kasseienspecialist gaat aan de slag als ploegleider. Hij komt over van Madison-Genesis, waar hij teammanager was.

Toevoeging voor klassiekerploeg
Hammond (op de foto rechts) is vooral gehaald wegens zijn ervaring in de voorjaarsklassiekers. Daarin gaat de meervoudig Brits kampioen veldrijden en op de weg een belangrijke rol vervullen. “Ik ben heel erg blij om me aan te sluiten bij dit fantastische project, met zo veel ex-ploeggenoten en managers in het team dat het voelt alsof ik terugkeer bij mijn familie.”

‘Een kans die ik niet kon laten liggen’
“Dit project focust zich niet alleen op het maximale presteren en het naleven dan de droom van de renners”, vervolgt de Brit op het digitale thuis van de ploeg. “Door de steun aan Qhubeka geeft deze ploeg ook de mogelijkheid aan kinderen om naar school te gaan met dank aan de fiets. Dit was voor mij een kans die ik niet mocht laten liggen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Verweggistan 18 november 2015 om 15:52

En Marc Cavendish verbindt zijn naam aan Madison Genesis, het teams waar Hammond ploegleider was.
http://www.madisongenesis.co.uk/news/18/11/15/Madison-Genesis-2016-team

jobo14 18 november 2015 om 17:49

Vind het toch maar een beetje een naar ploegje vinden…
Naamsverandering, veel oude renners uit europa aantrekken, jongen afrikanen laten gaan en weinig nieuwe afrikanen aantrekken. Vond het een sympatieke ploeg maar dat verdwijnt zo langzamerhamd toch wel.een beetje…