Roelandts: “Slecht weer in E3 kan extra troef zijn”

Roelandts: “Slecht weer in E3 kan extra troef zijn”

foto: Marcel Koch

vrijdag 25 maart 2016 om 09:33

Jurgen Roelandts oogstte veel lof na zijn lange solo in de voorbije Gent-Wevelgem, waar Moeder Natuur flink huishield. Vandaag is het in Vlaanderen eveneens niet al te best weer en dat kan de renner van Lotto Soudal wel eens in zijn kaart spelen.

Positionering
De voormalig Belgisch kampioen kijkt uit naar de koers van vrijdagmiddag met de finish in Harelbeke. “De E3 is een koers op mijn maat”, zegt hij tegen Belga. “De hellingen volgen elkaar snel op, positionering is er nog belangrijker dan in Dwars door Vlaanderen. Het slechtere weer dat voorspeld wordt kan een extra troef zijn. Ik heb in het verleden al vaak bewezen dat ik een finale kan rijden na een natte en lastige koers. Denk ook aan Gent-Wevelgem van vorig jaar.”

Rondekoorts
“Tegen het einde van Tirreno-Adriatico voelde ik me al goed”, gaat Roelandts verder over zijn vorm. “In de voorlaatste rit werd ik in een vrij lastige sprint vierde van het peloton, dat gaf me de bevestiging voor Milaan-San Remo, waar ik derde werd. Intussen begint de Rondekoorts te stijgen, het is nog maar tien dagen. Ik heb dit voorjaar in de luwte kunnen opbouwen en werd met de wedstrijd beter. Ik denk dat er nog enkele procenten kunnen bijkomen en kijk echt uit naar de rest van het voorjaar.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

SoloSlim 25 maart 2016 om 09:53

Jurgen verdient ook wel een overwinning..
(net als zoveel andere ;) )

0
zotvankoers 25 maart 2016 om 10:17

Volgens wat ik net op weer hoor is dat er namiddag opklaringen gaan komen dus misschien eerste kilometers nog regen maar zeker een zonnige finale

0
Teevansee 25 maart 2016 om 10:54

De zon komt hier nu al piepen in de Westhoek. En echt veel wind staat er ook niet. De renners zullen zelf er een harde koers van moeten maken.

0
ambie 25 maart 2016 om 11:20

In de omgeving van Harelbeke komt de zon nu en dan ook al piepen wel nog zwaar bewolkt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone