Rodriguez: “We kunnen Gilbert verslaan in de klassiekers”

donderdag 19 januari 2012 om 18:51

foto: Sirotti

Joaquin Rodriguez richt zich erop om dit voorjaar een klassieker te winnen. Dat vertelde de Spaanse klimmer van Katusha tegen Cyclingnews. Samen met ploeggenoten Freire en Moreno denkt hij voor een verrassing te kunnen zorgen.

De nummer twee uit de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl denkt dat Gilbert te verslaan is. In 2011 stond er geen maat op de Waal. “Hij was niet onverslaanbaar, maar gewoon beter dan iedereen,” aldus Rodriguez. “Wanneer hij dit seizoen weer meedoet zal het zwaar zijn. Ik zal mijn tactiek moeten veranderen. Maar het draait allemaal om de voorbereiding. Kijk maar naar Davide Rebellin. Hij realiseerde een triple in 2004 en het jaar daarna presteerde hij niets meer.”

Rodriguez krijgt in de Ardennenklassiekers steun van enkele landgenoten. “We hebben drie sterke renners met Freire, Moreno en mijzelf. In de Waalse Pijl zullen we al vroeg erin vliegen. Wanneer er een groep zonder Gilbert vertrekt, is dat in ons voordeel. Vanaf dan kunnen we onze tactiek aanpassen.”

De 32-jarige Spanjaard kon overstappen naar het Amerikaanse Garmin, maar koos ervoor om Katusha trouw te blijven. “Ik voel me hier thuis. Ik heb met Garmin gesproken, maar we hadden verschillende ideeën over wat ik moest gaan doen. Ik besloot te blijven en ik ben tevreden met die keuze.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone