Roche: “Nieuwe klim in San Sebastián maakt groot verschil”

zaterdag 2 augustus 2014 om 13:19
Roche

foto: Sirotti

Het parcours van de Clásica San Sebastián ziet er dit jaar iets anders uit. De Jaizkibel en de Arkale blijven scherprechters, maar vlak voor het einde moet nu ook de Bordako Tontorra (2,5 kilometer aan 9 procent) overwonnen worden. Nicolas Roche stelde na zijn verkenning tegenover Cyclingtips dat de wijziging een groot effect gaat hebben.

“Het is waarschijnlijk de lastigste klim van allemaal op dit parcours”, concludeerde de renner van Tinkoff-Saxo. “Het is waarschijnlijk ook één van de lastigste van het jaar. De klim lijkt erg op degene die ze een paar jaar geleden in de Ronde van Lombardije hadden, maar dan op een smaller en gladder wegdek. De weg heeft de breedte van één auto. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe het publiek daar gaat passen.”

De nieuwe klim maakt daarom een groot verschil. “Na 225 kilometer gaat het een groot effect hebben op de koers. Normaal gaat er een groep van vijf of zes renners weg met daarachter vijftien achtervolgers. Ik denk dat er dit keer groepen van één en twee renners naar de aankomst zullen rijden.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair