Roche: “Ik wilde Gadret de kop inslaan”

dinsdag 20 juli 2010 om 10:55

“Als John Gadret dinsdagochtend dood in zijn hotelkamer word teruggevonden, zal ik waarschijnlijk de hoofdverdachte zijn.” Zo begint een scherpe blog van Nicolas Roche voor de Ierse krant Independent. De Ierse kopman van Ag2r-La Mondiale is niet te spreken over het gedrag van zijn ploegmaat tijdens de vijftiende etappe in de Tour de France.

Roche doet zijn verhaal van de rit: “Halverwege de slotklim reed ik vrij makkelijk mee met de groep der favorieten, terwijl Basso, Klöden en enkele andere jongens die voor mij staan in het AK het lastig kregen. Ik had zelfs uitzicht op een voorlopige plaats in de top-tien en had Gadret nog bij me als steun. Dat dacht ik tenminste.”

“Op zes kilometer van de top reed ik vooraan lek. Ik zette me op kant en vroeg Gadret om zijn wiel af te staan, iets wat doodnormaal is in het wielrennen en dat ik al talloze malen had gedaan. Wat toen gebeurde, kon ik haast niet geloven. Hij schudde gewoon het hoofd en zei: ‘Non.’ Ik dacht hij een grapje maakte, maar ik besefte dat dat niet het geval was toen hij gewoon doorreed.”

Inmiddels schreeuwde manager Vincent Lavenu door de oortjes dat Gadret moest halt houden, maar dat deed hij niet. “Na een allerminst vlekkeloze depannage door de neutrale wagen bleek het wiel er verkeerd ingestoken te zijn, waardoor mijn rem er tegen schuurde. Die heb ik dan los moeten zetten, en in de afdaling opnieuw vast moeten zetten.”

Uiteindelijk verloor Roche “drie tot vijf minuten op mijn concurrenten voor het klassement”. “Toen ik over de streep kwam, was Vincent al bezig met Gadret volle laag te geven”, aldus Roche. “Ik wilde hem de kop inslaan, maar liet Vincent zijn job doen en zei niets. Maar ik kan nu echt niet in zijn buurt zijn. Ik zal mijn handen in de zakken moeten houden aan tafel…”

Lees hier de volledige (Engelstalige) blog van Nicolas Roche.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair