Robert Gesink: “We hebben tactisch een fout gemaakt”

zondag 20 oktober 2019 om 10:33
Robert Gesink: “We hebben tactisch een fout gemaakt”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma wist met drie renners in de top-10 te eindigen van de Japan Cup, maar de Nederlandse formatie kwam niet verder dan enkele ereplaatsen. “We waren de sterkste ploeg in koers, maar tactisch hebben we een fout gemaakt”, zo vertelt Robert Gesink, die zelf als achtste over de streep kwam.

De mannen van Jumbo-Visma waren nadrukkelijk aanwezig in de Japan Cup. Zo maakte Koen Bouwman deel uit van de vroege vlucht, maar de 25-jarige renner werd bijgehaald door een elitegroepje van ongeveer vijftien renners. Gesink, Steven Kruijswijk en de Amerikanen Sepp Kuss en Neilson Powless waren mee namens Jumbo-Visma.

De geel-zwarte brigade probeerde deze overtalsituatie uit te spelen, maar geen enkele renner van Jumbo-Visma kon mee toen Bauke Mollema en Michael Woods versnelden. “We wilden in de aanval gaan, zodat mannen als Woods en Mollema vroeg aan het werk moesten”, aldus Gesink. “Steven demarreerde, maar toen hij werd teruggepakt viel Sepp aan en dat was niet goed.”

“Hij loste zijn ploeggenoten, waardoor we ons voordeel kwijt waren. Vanaf dat moment hebben we eigenlijk achter de feiten aan gereden. Dat is jammer, want er had meer ingezeten. Ik weet niet of we Mollema hadden kunnen kloppen, want die was gewoon erg slim en sterk”, zo besluit Gesink.

Dit artikel delen:

9 Reacties

mollemarijden 20 oktober 2019 om 12:02

Aangezien Mollema nog Lombardije heeft gewonnen denk ik dat die echt een maatje te groot was vandaag en zelfs met meer man situatie is het dan lastig om te winnen.

Banddikte 20 oktober 2019 om 12:07

Overalsituatie uitspelen door beurtelings aan te vallen. Kus valt aan nadat Kruijswijk is teruggepakt. Maar dat is weer niet goed??? Kan iemand mij dit uitleggen. Hoe zou het dan gemoeten?

west 20 oktober 2019 om 12:35

Eerst de minder sterke renners laten aanvallen zodat de sterkste (Kuss) kan volgen terwijl Woods en Mollema moeten achtervolgen.

Banddikte 20 oktober 2019 om 20:00

Net reactie van Mollema gelezen. Weet niet of je echt kunt spreken van een fout bij Jumbo. Mollema gewoon te sterk

kelderfan 20 oktober 2019 om 13:30

TJV had Kuss moeten uitspelen; dus Kuss had die aanval even moeten uitstellen en dat zag Robert Gesink goed.

john 20 oktober 2019 om 14:00

Gelukkig was het de laatste tactische fout van dit jaar.

peervaneynthoven 20 oktober 2019 om 23:56

En dan nog meer dan 50 overwinningen! Wat als ze het gehele jaar alles goed hadden gedaan? Maar dat is een utopie.

leegloper 20 oktober 2019 om 16:04

Als Kuss zijn ploeggenoten lost, waren die misschien niet goed genoeg? En als die ploeggenoten hadden aangevallen, zouden ze misschien vanzelf terugwapperen?

assen 20 oktober 2019 om 17:59

Ach, al is het een fout, mooi en goed gereden, kan gebeuren. Leer ervan en maak de fouten niet in een grote koers.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair