Robert Gesink: “Als je blijft knokken, valt het een keer goed”

Robert Gesink: “Als je blijft knokken, valt het een keer goed”

foto: Sirotti

Robert Gesink ging naar de Giro d’Italia als rittenkaper en slaagde in de twintigste rit bijna in deze opzet. Hij moest zichzelf troosten met een tweede plaats. “Er waren niet veel kansen in deze Giro om weg te blijven in een ontsnapping, gelukkig zat ik in deze mee”, zei Gesink na afloop van de Giro tegen De Telegraaf.

Gesink slaagde niet in zijn opzet, maar LottoNL-Jumbo reed wel een sterke Giro d’Italia. Zo won Enrico Battaglin de vijfde etappe naar Santa Ninfa en werd George Bennett achtste in het algemeen klassement. Ook de Condor van Varsseveld onderschrijft dit gevoel. “Als ploeg hebben we een goede Giro gereden.”

De volgende grote afspraak voor Gesink is de Tour de France, waar hij dezelfde ambitie najaagt als in de Giro d’Italia. “We rijden daar met Steven Kruijswijk en Primoz Roglic die voor het klassement gaan en Dylan Groenewegen voor de sprints. Voor hen wil je ook je steentje bijdragen”, maakt hij duidelijk dat hij mogelijk zijn eigen ambitie opzij moet zetten. “Wellicht dat ik daar toch een kansje kan pakken. Als je blijft knokken, valt het een keer goed. Ik ben nu bijna 32 jaar, ze zijn nog niet van me af”, zegt Gesink strijdvaardig.

Dit artikel delen:

75 Reacties

Jean Dumas 28 mei 2018 om 12:27

Precies, zoveel kansen waren er niet. Donderdag gemist, zaterdag bijna raak.

rput 28 mei 2018 om 12:29

Hij gaf zelf aan dat hij een beetje in een splagaat zat tussen het helpen van Bennet en voor eigen kansen gaan. Dit is natuurlijk jammer om te horen. Hij zou 100% moeten kunnen focussen op de ritoverwinningen.

JaBo 28 mei 2018 om 12:33

Kruiswijk en Roglic voor AK, Groenewegen voor de sprint en Gesink ritten kapen. Dit is het grote probleem bij LJ volgens mij ze maken geen keuze. Alle ballen op Kruiswijk en gaan voor een top notering zou ik zeggen. Maar ja dan moet het vertrouwen in hem wel heel groot zijn . En ik betwijfel of dit zo is.

Lionel Gesink 28 mei 2018 om 12:37

Gees, doe mij een plezier. Teken bij Sunweb en ga Tom helpen om volgend jaar de Tour te winnen. Wat is in deze fase van je carriere nou mooier dan samen met Tom, Lau, Sammie en Wilco 3 weken lang de Tour te domineren en Nederland in een extase te brengen die ze al 30 jaar niet meer mee heeft gemaakt…

Koel 28 mei 2018 om 12:38

Ze waren met een grote groep weg waarvan een man of vijf aangeduid werden als de beste klimmers, tevens grootste kanshebbers op de ritzege, daar hoorde Robert niet bij….
Wanneer je dan als tweede eindigt heb je het gewoon heel erg goed gedaan!
@LG: Oude bomen moet je niet verplaatsen, hij is met die ploeg vergroeid.

illu 28 mei 2018 om 12:39

Kruijswijk heeft na zijn wonder-giro toch niet laten zien dat hij het verdiend om alle ballen op Kruijswijk te spelen…

Maar inderdaad wordt lastig zeker met die man minder.
Groenewegen met 3 man sprinttrein? – 4 renners
Kruijswijk + Roglic voor klassement (of rittenkapen) – 2 renners
Gesink – rittenkaper
1 berg knecht?

Dan gaat Gesink toch veel moeten knechten als of Kruijswijk of Roglic goed staat in het klassement. Komen ze in dezelfde problemen als nu (al is Gesink als knecht volgens mij prima, maar zijn eigen ambities waarmaken gaat lastig worden).

Tuubke 28 mei 2018 om 12:41

@Lionel Juist, dat lijkt mij een veel betere keus dan ‘rittenkaper’. Gesink kan als geen ander eindeloos een strak tempo rijden, ook na twee weken, precies wat Dumoulin nodig heeft.

Balkie87 28 mei 2018 om 12:43

@illu Nu zijn op hoogtestage: Groenewegen, Roossen, Janssen, Kruiswijk, Roglic, Martens. Die 6 lijken mij dus zeker. Komt Gesink daar nog bij. En dan zal de laatste plek gaan tussen Clement en Boom. Dus Gesink zal idd moeten knechten als de kopmannen er goed voor staan. En dan 1 of 2 x voor eigen kans kunnen gaan. Staan ze er niet goed voor kan hij het vaker proberen.

Jungle Man 28 mei 2018 om 12:56

Als TLJ daadwerkelijk op het klassement met Kruiswijk (of Roglic) wil mikken, zouden ze de sprinttrein gewoon thuis moeten laten.
Van een sprintoverwinning van wie dan ook wordt ik niet warm of koud. Sterker nog, sprint etappes kijk ik eigenlijk niet eens naar.
Maar als TLJ puur op sprintoverwinningen wil mikken, kunnen ze net zo goed Kruiswijk / Roglic thuis laten om later in de Vuelta mee te starten.

Tijmuh 28 mei 2018 om 12:58

Roglich gaat het goed doen in de Tour denk ik. Dat is echt een beest aan het worden.

Verder hoop ik vooral op een pech-vrije Giro voor Wilco en Steven. Het zo beiden niet echt mee de laatste tijd.

tetedelacourse 28 mei 2018 om 13:04

Ik lees hier voor het eerst ook dat Roglic voor een klassement zou gaan in de Tour. Niet dat het zo’n grote verrassing is, maar lijkt me interessant om te volgen.

Wat betreft Robert zelf: daar zit een goede kop op. Altijd blijven knokken is hem wel gegeven en die keer dat het nog eens goed valt is hem van harte gegund.

Jotto-Lumbo 28 mei 2018 om 13:08

@Jungle man, ik vind een sprintetappe met Groenewegen echt het spannendste om naar te kijken. Jaren lang grote rondes gezien met enorm veel sprint etappes waar de Cavendishes, Boonens, Sagans etc.. alles wegplukten. Nu hebben we eindelijk iemand die (bijna) bij de wereldtop hoort en zijn zelfs de sprintetappes leuk om naar te kijken. Daarom vind ik een combi van sprint en klassement prima.

Belkin 28 mei 2018 om 13:09

Roglic voor het klassement? Dat is toch nieuws.

josi 28 mei 2018 om 13:17

De meest interessante uitspraak is hier dat Roglic voor het AK zou gaan. Er was toch eerder gezegd dat dit nu nog niet de bedoeling was en hij zich op ritten zou richten? Is de tactiek veranderd of is RG niet al te goed op de hoogte?

bartje 28 mei 2018 om 13:20

Neuh ik vind het ook maar niks zo’n sprint van Dylan op dat achteraf weggetje in Parijs….

horsm 28 mei 2018 om 13:24

@Balkie, volgens mij wordt het vrijwel zeker Clement, maar is het tussen Janssen, Boom en Martens.

Ik vond het in de Giro wel werken, de massala-approach: een sprinter, klassementman, rittenkapers en een puncheur – waarbij elk als helper voor de ander fungeert als dat nodig is. Als je geen zekere winnaar hebt in een bepaalde categorie dan moet je niet alles op alles spelen. En ook in de tour zijn de sprinter, klassementsman & rittenkapers net-niet helemaal A categorie. De grote Wild Card is Roglic. Niemand weet wat hij kan in een grote ronde.

@Josi, nee het lijkt me andersom: Roglic bleek dit seizoen zo goed in de kleine rondes dat er redenen zijn om eens een klassement met hem te proberen.

sportfanaat 28 mei 2018 om 13:27

Het valt zeker een keer goed voor hem, net zoals Schachmann in de Giro in gewonnen positie zat in die kopgroep. Gesink had in zijn etappe de pech dat er één sterker was in de kopgroep. Je moet een beetje mazzel hebben met de samenstelling van zo’n kopgroep.

Javier 28 mei 2018 om 13:48

@Lionel

Als ik in Gesink zijn schoenen zou staan zou ik jouw verhaal absoluut navolgen. Volgens mij heeft hij er ook wel oren naar om met Dumoulin te rijden.

Grote vraag blijft natuurlijk wanneer zijn contract afloopt..

Romāns Vainšteins 28 mei 2018 om 13:55

Uiteraard gaat Roglic het AK proberen, gaat een relatief mildbezette tour worden en hij is beter dan ooit.

jwbriede 28 mei 2018 om 14:05

TLJ heeft zich deze Giro goed laten zien. Een etappe, een top-tien plek, heel veel ereplaatsen en 7e in het ploegenklassement. Echt goed was dat ze bij de twee vluchten die het haalden, kwantitatief prima vertegenwoordigd waren. Buitengewoon spijtig voor Bennett was de materiaalpech op Zoncolan en in de tijdrit. Dat kost hem twee plekken in het AK. Gesink heeft zich geweldig geweerd: in de vlucht, goed geknecht.
Dat kan in de Tour ook. Natuurlijk wil je graag dat de kopman iemand bij zich heeft maar Bennett heeft heel wat kilometers alleen gereden, zoals zoveel van zijn collega’s. En in Frankrijk is er voor TLJ een duo: Kruijswijk en Roglic. Dat is al beter. Dus hoeft Gesink feitelijk geen andere rol te gaan spelen dan in de Giro.

Beekman 28 mei 2018 om 14:50

Het “goed vallen”is zoiets als een speld in een hooiberg zoeken, iedereen wil wel een bergrit winnen en daar zitten toch wel wat andere renners tussen dan van het kaliber Gesink. Zal erg moeilijk worden in mijn ogen.

Veloburto 28 mei 2018 om 14:57

Ik vond het een matige prestatie van iemand met zijn talent. Hopelijk wordt zijn Vuelta beter. Kan wel mooi knechten voor Poels op het WK

Veloburto 28 mei 2018 om 15:00

@RV, relatief mildbezette Tour? Lijkt mij een hele sterk bezette Tour.

tendam 28 mei 2018 om 15:01

@lionel gesink
Hij krijgt dit jaar de kans om voor Kruijswijk te werken. Die heeft met de tijdritloze parcoursen van nu ongeveer evenveel kans om de Tour te winnen als Dumoulin.

Bertvd 28 mei 2018 om 15:10

Voor de statistieken: Gesink reed voor het eerst in zijn carrière de Giro uit.

Headlines

Materiaalzone

Populair