Robert Gesink: “Als je blijft knokken, valt het een keer goed”
foto: Sirotti
maandag 28 mei 2018 om 12:25

Robert Gesink: “Als je blijft knokken, valt het een keer goed”

Robert Gesink ging naar de Giro d’Italia als rittenkaper en slaagde in de twintigste rit bijna in deze opzet. Hij moest zichzelf troosten met een tweede plaats. “Er waren niet veel kansen in deze Giro om weg te blijven in een ontsnapping, gelukkig zat ik in deze mee”, zei Gesink na afloop van de Giro tegen De Telegraaf.

Gesink slaagde niet in zijn opzet, maar LottoNL-Jumbo reed wel een sterke Giro d’Italia. Zo won Enrico Battaglin de vijfde etappe naar Santa Ninfa en werd George Bennett achtste in het algemeen klassement. Ook de Condor van Varsseveld onderschrijft dit gevoel. “Als ploeg hebben we een goede Giro gereden.”

De volgende grote afspraak voor Gesink is de Tour de France, waar hij dezelfde ambitie najaagt als in de Giro d’Italia. “We rijden daar met Steven Kruijswijk en Primoz Roglic die voor het klassement gaan en Dylan Groenewegen voor de sprints. Voor hen wil je ook je steentje bijdragen”, maakt hij duidelijk dat hij mogelijk zijn eigen ambitie opzij moet zetten. “Wellicht dat ik daar toch een kansje kan pakken. Als je blijft knokken, valt het een keer goed. Ik ben nu bijna 32 jaar, ze zijn nog niet van me af”, zegt Gesink strijdvaardig.

RIDE Magazine
75 Reacties
Sorteer op:
28 mei 2018 15:12
Bij Lotto kiezen ze juist voor meerdere speerpunten, mede op ansis van het verleden (1 kopman Tour, veel valpartijen in week 1 en weg Tour). Vorig jaar ging dat ook prima en in de Giro ook vaak genoeg.

Gesink zal wel blijven, zn contract loopt af maar die komen er beide wel uit normaal gesproken. Zie niet in waarom die naar Sunweb moet gaan..

WK gaat hij niet heen en de Tour is vrij sterk bezet dit jaar. Kruijswijk gaat proberen voor een top 5 als kopman, Roglic een vrije rol.
28 mei 2018 15:22
Gesink is gewoon weer lekker bezig, hopelijk blijven hem nu blessures en ander leed hem de komende jaren bespaard zodat hij nog paar jaar kan knallen!

Wat betreft Tour: Roglic voor het klassement met Kruijswijk als schaduwkopman/meesterknecht. Dan verder Gesink en Clement erbij om Roglic te ondersteunen in de bergen en waar mogelijk voor eigen kans te gaan.
De rest zal treintje voor Groenewegen zijn.
28 mei 2018 15:51
Ach, een Garate won ook pas op zijn 33ste een Tour etappe, al was hij dan meer klimmer dan Gesink nu is.

Misschien moet Gesink zich meer op andere ritten richten, zoals die Giro etappe in 2015? Zo'n overgangsrit waar de types Wellens ook boven komen drijven.
Hij heeft in Emilia langer geleden, en in de Canadese koersen al meerdere keren bewezen na een slopende wedstrijd ook nog wel een sprintje van een klein groepje te kunnen winnen.

Misschien ligt op dat heuvel en middengebergte wat doorsnee genomen als overgangsrit wordt gereden meer Gesink zijn terrein dan in het absolute hooggebergte waar de laatste jaren toch vaak de klassementsmannen zelf ook willen winnen bergop
28 mei 2018 16:52
Ik schat Roglic hoger in deze Tour dan Kruijswijk. Die mag knechten zoals in Romandië.
28 mei 2018 16:54
Lol, Garate meer klimmer. Hij kon met moeite Tony Martin lossen.
28 mei 2018 17:04
Garate was nou niet echt een topklimmer, wel een pure klimmer in de zin van niet kunnen tijdrijden of hardrijden, Gesink is veel veelzijdiger in dat opzicht, al mist hij een beetje een punch.
28 mei 2018 17:21
Wacht eens... Is dit een klassiek gevalletje 'Slip of the tongue' of wordt Gesink hier verkeerd geciteerd? TJL heeft naar buiten toe op alle mogelijke manieren laten blijken dat Roglic niet voor het klassement gaat. Dit gaat nog een staartje krijgen..
28 mei 2018 17:35
Kan toch haast niet anders dat Gesink bewust zijn woorden heeft gekozen.. Vraag me dan wel af met welk doel, want dit is toch serieus praten voor je beurt. Benieuwd wat voor draai de PR afdeling van TLJ (na het 'Landisje' van Bennett) er nu weer aan geeft..
28 mei 2018 17:41
@s.t.b.
Misschien maakt de Telegraaf-verslaggever dat ervan.

Ik vind ook dat Kruijswijk zwaar wordt onderschat. Als hij de benen van 2 jaar terug weer heeft (en de voortekenen zijn gunstig) is dat gewoon een podiumkandidaat. Het is alleen geen Roglic die er het hele jaar staat.
28 mei 2018 17:47
Ik ga er vanuit dat Kruisie en vooral Roglic hoge ogen gaan gooien, met Roglic hebben ze de potentiële winnaar zelfs in de ploeg. Ik verwacht daarom niet dat Gesink veel ruimte gaat krijgen maar vooral mag knechten.
28 mei 2018 18:15
@tendam
Zou kunnen. Even op z'n Telegraafs voor wat commotie zorgen. Maar het heeft er alle schijn van dat Robert dit toch echt heeft gezegd.
Het fijne van Kruijswijk is wel dat hij niet al teveel knechtenwerk nodig heeft om vooraan te blijven. Roglic heeft alleen op het vlakke nog wel wat hulp nodig om de knullige valpartijen te vermijden, maar verder denk ik dat TLJ een prima 'combi ploeg' kan neerzetten. 50% sprint 50% klassement, met hier en daar Gesink op avontuur.
28 mei 2018 18:32
Robert Gesink heeft het achteraf nog prima gedaan....Goed geknecht en toch nog 23ste plaats...ja als rittenkaper zijn er nog wel sterkere ll sanchez ,calmejane,mohoric etc etc. Dus misschien nog een keer mazzel niet makkelijk natuurlijk...
Algemeen klassement wordt en niet meer maar een meesterknecht voor Roglic is toch logisch...Roglic heeft de potentie om de Tour te winnen en misschien ook niet maar verdomd zeker dat ze het gaan proberen...Kruiswijk hoop ik op nog een keer een goede grote Ronde
28 mei 2018 18:52
Ze kunnen ook voor het ploegenklassemen gaan. Kruiswijk en Roglic top 10 Gees top 20.
en een sprinter, dan kan je ver komen.....
28 mei 2018 19:13
Nogal wiedes dat Gesink gaat knechten als Kruijswijk en/of Roglic mee doen om de prijzen. Doet ie waarschijnlijk met alle plezier. Zelf gaat hij echt wel kansen krijgen.
28 mei 2018 20:09
Ik ben het eens met de mensen die zeggen dat ze verbaasd zijn over het feit dat Roglic wordt gezien als man voor het klassement. De ploeg had tot op heden gezegd dat dat dit seizoen (nog?) niet zou gebeuren.

Met betrekking tot Gesink: geef die gewoon een vrije rol, totdat Kruijswijk een serieuze kans heeft op het podium in Parijs (wat ik niet zie gebeuren).
28 mei 2018 21:33
Achteraf kijk je natuurlijk een koe in zijn kont, maar ik denk dat kruiswijk in afgelopen giro goed zou hebben gepast
28 mei 2018 22:07
Gesink heeft de Giro ontspannen kunnen rijden en in mijn beleving goed gereden. Een betere grondverf voor een goede Tour kun je niet aanbrengen en ik ben ervan overtuigd dat deze conditie hem in staat zou stellen z'n beste klassement ooit te rijden. Maar ja, we zullen moeten slikken dat het weer voor de ritzeges is. Ik hoop eigenlijk dat ie een keer wil gaan voor de bergtrui, ook dat heeft hij in zich en hij schrijft dan geschiedenis door als pas derde Nederlander ooit de bollentrui te winnen. Ritjes winnen hebben er veel meer gedaan.
28 mei 2018 22:11
Kruijswijk voor top 5, Roglic gaat top 20 halen, maar is zeker niet eerste kopman. Gesink bollentrui en Groenewegen dit keer 2 ritten. Zou een prachttour kunnen worden.
28 mei 2018 22:17
@geurt harm
Z'n beste klassement ooit is een opgeschoonde 4e plaats, dat gaat hij natuurlijk nooit halen.
28 mei 2018 23:20
Ik hoop voor Gesink eigenlijk maar één ding: Dat hij ook in de tour weer niets ernstigs tegenkomt, dan komt het allemaal wel goed met hem. Hij en de ploeg weten dan prima hoe hij het beste gebruikt kan worden.
Overigens blijf ik "knechten" voor een coureur die maximaal 7de kan worden in het eindklassement iets bijzonders vinden, maar dat zal aan mij liggen, want vrijwel alle ploegen doen het.
28 mei 2018 23:30
Ik zie roglic en kruijswijk wel tussen plaats 6-15 eindigen. Daar heb je nauwelijks klim knechten voor nodig.
Jammer dat ze gesink opofferen om de kleine kans dat hij Bennett van 8 naar 7 kan helpen. Ik vind dat zonde want een gesink met de vorm van vuelta en tour zie ik wel een keer een etappe winnen nog
28 mei 2018 23:30
Ik geef het op, zeker nu Gesink zelfs in de bollentrui wordt gehesen...En het zal "goed met hem komen, als hem niets ernstigs overkomt".. Het optimisme rond Gesink kent weer eens geen grenzen. "Meesterknecht", "rittenkaper" , "uitstekende Giro"....soms geloof ik mijn ogen niet . Ik ben blijkbaar de enige die gelooft dat Gesinks kaarsje langzaam aan het doven is. Ik wil best naar de Sint Jan rijden om daar een nieuw kaarsje voor hem op te steken, maar eigenlijk weet ik dat het zonde is van de moeite...
28 mei 2018 23:34
@achterhoek hoezo id 23ste goed gedaan? Belachelijk om daar iemand van boven de 23 een compliment voor te geven
28 mei 2018 23:35
@tendam welke voortekenen van kruijswijk???
28 mei 2018 23:37
@jungle ja denk ik ook.
Hele zware derde week waar iedereen erdoor zakte. Weinig tijdrit. Dit was misschien wel zn laatste kans op podium

Reacties zijn gesloten.