Robbe Ghys: “Dat het op deze manier zou aflopen, had ik nooit durven dromen”

woensdag 9 juni 2021 om 17:24
Robbe Ghys: “Dat het op deze manier zou aflopen, had ik nooit durven dromen”

Robbe Ghys - foto: Cor Vos

Met Robbe Ghys kreeg de openingsrit van de Ronde van België vandaag een verrassende winnaar. De 24-jarige jongeling hield in de finale als overlever uit de vroege vlucht knap stand en maakte het in een sprint met drie vakkundig ad.

“Het plan was om vandaag sowieso mee te zitten. Ik reed voorbij mijn eigen deur, dus ik had motivatie om mijzelf te tonen. Maar dat het op deze manier zou aflopen, had ik nooit durven dromen.”

De vroege vlucht hield het lang vol. “We hadden een goede verstandhouding in de kopgroep. Het waren allemaal slimme jongens en we deden lange beurten. Zo konden we ons sparen voor de finale. Ik wilde mij nog even in de kijker rijden en opeens zag ik Remco (Evenepoel, red.) komen. Dat had ik echt niet verwacht. Toen kreeg ik de opdracht om zijn wiel te houden in de hoop om voor te blijven. Ik wist dat ik het in de sprint kon afmaken.”

Ghys profiteerde van het harde werk van Evenepoel. “Hij ging enorm hard, maar ik had de opdracht om in het wiel te blijven. Dat is misschien niet de mooiste manier, maar het kon niet anders want ik zat tot in de krampen. Ik miste bijna een bocht in de gravel en viel bijna. Toen had ik het heel lastig. Maar ik wist dat wanneer ik. de kasseien over zou komen, ik een kans zou maken. Gelukkig trok hij niet door op de kasseien, want anders was ik eraf geweest.”

Hoewel zijn achterstand op leider Evenepoel slechts vijf tellen bedraagt, denkt Ghys niet aan het klassement. “Ik heb dit jaar nog totaal niet gewerkt op de tijdritfiets. Normaal is dat geen doelstelling.”

Voor baanrenner Ghys is dit een mooie opsteker richting Tokio. “Dat ik op dit parcours met dit deelnemersveld kan winnen, dat is een droom die uitkomt”, sluit hij af.

Samenvatting etappe 1 Baloise Belgium Tour:

Dit artikel delen:

9 Reacties

Murcia 9 juni 2021 om 17:35

Baanrenners zijn straffe gasten, respect voor deze vent. Hij mag zich overigens ook wel bedanken bij Marchand na het slippertje in de afdaling. Die zorgde ervoor dat de vogel Remco niet gevlogen was.

0
MartinMartin 9 juni 2021 om 18:06

Strafe?

0
notriple 9 juni 2021 om 20:20

Wie is er nu een vreemde vogel??

0
MartinMartin 9 juni 2021 om 22:44

Mag zich bedanken bij? Ik bedank mij? Nee, serieus, wat wauwel je hier? Je vogel heet Remco?

0
Murcia 9 juni 2021 om 22:56

@MartinMartin
Ook voor trollen is het nu bedtijd.
Dus oogjes dicht en snaveltjes toe.
Slaap lekker.

0
de adelaar 9 juni 2021 om 21:48

Eerlijke conclusie van een blije winnaar

0
Jean Dumas 10 juni 2021 om 05:16

Jongensdroom. Ik was ook in Remco’s wiel gebleven, alles voor de ritzege. En dan nog uit de bocht vliegen, bijna zoals Campy 2 jaar terug.

0
Bontempi1962 10 juni 2021 om 13:40

Mooie overwinning voor Ghys. Ligt het aan mij? Ik vind de commentaren over Evenepoel vaak overdreven. Die jongen is nog erg jong

0
Bontempi1962 10 juni 2021 om 13:40

Geef hem een beetje ruimte

0

Headlines

Populair

Materiaalzone