Rob Ruijgh: “Ambitie om ooit de grotere rondes te rijden is er nog”

donderdag 19 oktober 2017 om 12:55

Rob Ruijgh heeft nog genoeg doelen voor zichzelf. De 30-jarige wielrenner koerst anno 2017 zijn wedstrijden in het geel-blauwe tenue van Tarteletto-Isorex, een Belgische ploeg van continentaal niveau. Met die ploeg wist hij afgelopen weekend wel zijn eerste profzege ooit te boeken, door het eindklassement van de Ronde van Iran te winnen. In WielerFlits Live vertelde Ruijgh over realisme, het rijden van grote rondes, een eventuele knechtenrol en de ambities van de ploeg.

“Ik ben realistisch”, zegt Ruijgh, die onlangs zijn contract bij Tarteletto-Isorex verlengde. “Ik ben dertig jaar. Het wordt dan moeilijk om die stap hogerop nog te maken. Ik ben afgelopen seizoen met een open vizier bij deze ploeg ingestapt. De ploeg is heel ambitieus en ik heb zelf altijd gezegd dat de ambitie er nog is om ooit de grotere rondes te rijden. Maar ik ben realistisch, het ziet ernaar uit dat ik nog een aantal jaren bij deze ploeg ga rijden.”

‘Kopman bijstaan zou ooit nog kunnen’
Ruijgh werd in 2011 twintigste bij zijn Tour de France-debuut. Hij ziet in dat het lastig gaat worden om in de nabije toekomst nog een grote ronde te rijden. Wel heeft hij overwogen om als knecht een kopman te helpen. “De laatste jaren denk je wel: Als er een kans zou komen om bij een WorldTour-ploeg een kopman bij te staan… Uiteindelijk heb ik mede door omstandigheden en blessures zelf niet meer kunnen doorstoten, en dan weet je dat je je op een bepaald moment in een knechtenrol zal moeten schikken. In die zin zou dat ook nog ooit kunnen.”

Dan weet je dat je je op een bepaald moment in een knechtenrol zal moeten schikken.

De kans dat Ruijgh weer prof kon worden, was er al wel. Hij bevestigt dat vorig jaar gesprekken zijn gevoerd met Roompot-Nederlandse Loterij, maar die liepen op niets uit. Ook bij de oprichting van de Nederlandse ProConti-ploeg is de Limburger ter sprake gekomen, maar toen koos de oranje formatie voor andere renners.

‘Met Tarteletto-Isorex doorgroeien naar ProContinentaal niveau’
Binnen de ‘taartjesploeg’ van Tarteletto-Isorex is Ruijgh een van de meest ervaren krachten. In de begeleiding zit ook Johan Museeuw als technisch adviseur. “De ploeg zit in de lift. Ik hoop mee te kunnen groeien en ook mijn ervaring over te dragen op de jongere jongens”, zegt Ruijgh, die daar volgend seizoen hulp bij krijgt van ervaren ex-profs als David Boucher en Louis Verhelst.

Aan ambitie geen gebrek, want manager Peter Bauwens wil in 2018 de beste continentale ploeg van België worden. “Dat is een straffe uitspraak. Dan moet het natuurlijk ook een beetje meezitten”, aldus de Limburger. “De ambitie is er, en wie weet richting de toekomst wil hij doorgroeien naar ProContinentaal.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

11 Reacties

Tour Toujours 19 oktober 2017 om 13:37

Heb de uitzending gezien en ik vond hem zeer fris en scherp ogen. Wat ook niet onverdienstelijk is, is dat hij tussendoor zijn studie heeft afgerond. Ik denk dat TLJ een type Ruijgh als ondersteuning in de Giroploeg van Kruijswijk prima zou kunnen gebruiken.

jorryt 19 oktober 2017 om 13:48

Denk het niet. Die rijd Kruiswijk nooit naar voren.

Cadellie 19 oktober 2017 om 13:52

Gaat Kruijswijk volgend jaar niet naar de Tour?

xistnc 19 oktober 2017 om 13:56

Dat scherp ogen komt natuurlijk ook door het perspectief en zijn positie aan tafel.

Ruijgh haalt niet vaak genoeg een degelijk niveau om voor WT of zelfs PCT in aanmerking te komen.

limburgia 19 oktober 2017 om 14:09

Als Rob Ruijgh in een PCT ploeg zou zitten met een programma dat bij zijn talent
en mogelijkheid zou passen dan ging zijn niveau met sprongen omhoog.
Met soms maar eens tussen de grote ploegen een wedstrijd te rijden laat hij
toch nog een redelijk niveau zien ondanks dat hij door het beperkte programma
hardheid en wedstrijd kilometers mist.

vlek 19 oktober 2017 om 14:24

30-jarige renner van continentale ploeg wil eventueel ook wel knechten voor een kopman van een WT-ploeg..

schipperaar 19 oktober 2017 om 14:34

Nog zat progressie te boeken op je 30e Rob, zie Alejandro die het hele seizoen in vorm is maar wiens tour helaas werd verziekt door een nalatige organisatie op een oliepiste.

Kirsipuu 19 oktober 2017 om 15:14

Valverde met Ruijgh vergelijken. ‘El Imbadito’ versus ‘El Badito’? Nu met de eindoverwinning in Iran net zijn eerste overwinning behaald…

bart12 19 oktober 2017 om 17:19

@kirsipuuu Ja hij vergelijkt ze inderdaad…..

Tom Opheij 19 oktober 2017 om 20:46

Leuk om te zien 'wat er van de rest geworden is'.. Jongerenklassement 2011. Robbie 5e.
http://www.procyclingstats.com/race/Tour_de_France_2011_Youth_Classification

Sebas 19 oktober 2017 om 21:32

Rolland is een topper, maar de rest is gestopt of weggezakt. Die drie die achter hem staan zijn ook wel interessant.. @ T. Opheij

Wat mij vooral opvalt aan Ruigh, is dat hij weet waar hij mee bezig is. Hij voert zijn job uit en laat zien ook in koersen minder op zijn maat, zijn mannetje te staan. Lijkt mij een vakman, ook buiten de koers, die een stap hogerop goed zal verteren.

Heeft ook wel veel pech gehad hoor .. tis em gegund.

Headlines

Materiaalzone

Populair