Ritzege in de Cape Epic (Vlog)

donderdag 21 maart 2019 om 21:55
Video

Ritzege! Dag 5 – Tijdrit – 43 km – 1000hm – Just Like Clockwork.

Erik: “Wij wilden koste wat kost voorkomen dat de nummers 3 zouden aansluiten in ons wiel vlak na de start. En omdat zij maar twintig seconden achter ons startten moesten we dus volle bak vertrekken. Daardoor hadden we de Spanjaarden al binnen een minuut te pakken, wat weer goed was voor de moraal. We moesten hierdoor aan het einde wel iets toegeven.”

Het blijft dus spannend, zeker wanneer de wedstrijdorganisatie signaleert dat er renners van het parcours zijn geraakt. Niemand weet of het ook echt zo is, en om wie het gaat. Tot die tijd, fingers crossed. Maar ook na dertig kilometer blijft de voorsprong stabiel. Wat een opluchting. Team IBS is op weg naar de eerste etappe overwinning. Een mooie opsteker na de dag van gisteren. En de mannen genieten er zichtbaar van. Juichend komen ze over de streep, ze weten zelf ook dat het goed zit. De Spanjaarden hadden ze in de eerste bocht al te pakken en de 20 seconden na hen gestarte Fojtik en Silva zijn nergens te bekennen.

Erik: “Deze relatief korte inspanning was een andere dan op andere dagen – het deed echt pijn. Nu snel naar de massage, want die is hier super goed geregeld.”

Vanavond mogen ze de hoogste trede van het podium betreden – en misschien nog wel belangrijker: ze starten met een goed gevoel aan de monsteretappe van morgen; honderd kilometer met 2850 hm. “Wat een heerlijk gevoel om te winnen vandaag, dat blijft toch bijzonder. Vandaag zat alles mee, en ik heb zelfs nog kunnen genieten van de geweldige omgeving en de gave trails. Al mag ik dat van Erik niet meer zeggen.”

Daguitslag etappe 4
1. Dekker / Tjallingii 1:52:42
2. Fojtik / Silva 1:56:07
3. Hermida / Rodriguez 1:57:35

Algemeen klassement na Etappe 4
1. Merida Factory Racing (Hermida / Rodriguez) 16:36:03
2. Team IBS (Dekker / Tjallingii) +43:12
3. Mitas Head New Race (Fojtik / Silva) + 46:55

Dit artikel delen:

1 Reactie

Baik-Baik 21 maart 2019 om 22:45

Mooi die vlogs. Waren worden ze steeds zo abrupt afgebroken??

0

Headlines

Populair

Materiaalzone