Rio 2016: Tom Dumoulin: “Pols een klein beetje overbelast”

vrijdag 5 augustus 2016 om 08:41
Rio 2016: Tom Dumoulin: “Pols een klein beetje overbelast”

foto: Marcel Koch

Tom Dumoulin heeft de afgelopen dagen gas moeten terugnemen om zijn gekwetste pols niet te beschadigen. De Nederlander liet gisteravond tegenover de NOS weten zijn pols ietsjes te hebben overbelast. “Voordat ik afreisde had ik geen tot weinig problemen en daar is nu een klein beetje overbelasting bij komen kijken, dus ik heb gas moeten terugnemen”, aldus de 25-jarige renner.

Hoewel hij inmiddels van de overbelasting geen last meer zegt te hebben, is hij er vanzelfsprekend allesbehalve blij mee. “Daar baal ik heel erg van. Het is zaak om nu rustig te blijven. De vorm van de Tour is niet weg. Ik heb nog altijd heel veel vertrouwen.”

Dumoulin trainde de afgelopen twee dagen binnen op de rollers. “Ik heb nu weer heel weinig pijn. Vooralsnog blijft het doel hetzelfde en wil in de wegwedstrijd starten om zover mogelijk te komen. Maar voor mij is de tijdrit het allerbelangrijkste, dus ik zal geen risico nemen met het oog op de tijdrit, mocht er heel veel pijn zijn. Ik moet wel met mijn verstand gaan koersen.”

De wegwedstrijd wordt zaterdagavond Nederlandse tijd verreden. Lees alles over de wegwedstrijd in onze uitgebreide voorbeschouwing.

Dit artikel delen:

41 Reacties

Turtlehead 5 augustus 2016 om 11:32

Ieder voor zich, niemand voor z’n allen. Vreemde zaak. Wat vindt de bondscoach er eigenlijk van?

Mkay 5 augustus 2016 om 11:33

@polke: dat kan dus niet. Tijdrit rijden mag alleen wanneer hij ook in de wegrit start.

Tinkerbell 5 augustus 2016 om 11:36

@covadonga
Dat gevoel begin ik steeds meer te krijgen ja. Zeker als ik dit artikel op nu.nl lees http://www.nu.nl/rio-2016/4302562/dumoulin-nog-in-onzekerheid-pols-in-aanloop-wegwedstrijd.html

Thailand 5 augustus 2016 om 11:43

Die gaat de wegwedstrijd zeker niet uitrijden, je hoeft geen raketgeleerde te zijn om dit te voorspellen.

@ parijs is nog ver, waarom moet Kruijswijk mee in de vroege vlucht? Ik zou liever helemaal niemand in de vroege vlucht willen zien. Sterker nog, ik zou graag zien dat we de eerste 170 km geen trap te veel doen, laat Valverde en Martin hun mannen maar op kop sturen, en Eritrea ed mag in de vroege vlucht.

MDKIDW 5 augustus 2016 om 11:50

laatste nieuws; Tom liet bij het ontwaken een scheet……

on die gaat dus niet echt van waarde zijn voor de andere renners erg jammer dit

schipperaar 5 augustus 2016 om 11:57

Blijt jammer dat coureurs moeilijk stil kunnen zitten, je moet ze eerst vastbinden. Als trainen al pijn oplevert wordt 6 uur op de fiets niks natuurlijk. Kzou zeggen oranje en britain verenig U(trexit) de spanjaarden en italianen rijden elkaar liever in de wielen.

MDKIDW 5 augustus 2016 om 12:02

sommige spanjaarden rijden elkaar liever in de wielen….

nic92 5 augustus 2016 om 12:07

Arme Tom Dumoulin. Als die een scheet laat dan moet heel Nederland er een zegje over doen. Zelf word ik er een beetje gek van, en ik denk Tom ok. Zijn programma, trainingen, blessures, beslissingen, tactieken worden allemaal in twijfel getrokken. Maar ondertussen is het wel de beste wielrenner die we hebben in Nederland (naar mijn mening).

Geniet er gewoon van dat die kerel zo open en eerlijk is! Juist daardoor kunnen we zo mooi meeleven met zijn successen en tegenslagen. En dan laten we alle keuzes en beslissingen gewoon aan hem en alle specialisten rond om hem. Ik gok dat hij wel weet wat hij doet.

Pingdo 5 augustus 2016 om 12:47

Lekker over de kasseien in de wegwedstrijd om die pols wat los te schudden. Dat ging in het criterium ook goed.

Coldeportes 5 augustus 2016 om 13:04

Ff wakker worden jongens: Tom MOET starten om daarna de tijdrit (zonder kasseien!) te mogen rijden. Dat hij zegt ervoor te gaan, is noodzakelijk om problemen met IOC te vorkomen. Dit gaat morgen gewoon meerijden om te trainen en bij de kasseistrook steeds het handje van het stuur halen. Daarna remmen dicht knijpen, Mollema zien winnen en dan in de tijdrit zel vlammen.

tendam 5 augustus 2016 om 13:09

@coldeportes
Hij geeft aan te stoppen als hij het podium niet kan halen. Dat is toch nog wat anders dan ‘ik ga gewoon trainen’.

Voor het IOC zou het allemaal goed moeten zijn. Immers, meedoen is belangrijker dan winnen ;)

assen 5 augustus 2016 om 13:18

@Coldeporte & Parijs is nog ver
Ik vrees dat jullie gelijk hebben, is ook het verstandigst. Dus Nederland rijdt maar met drie man, dan. Nog minder kans. ik zou al tekenen voor EEN medaille in de wegwedstrijd, ook al is het brons.

girardengo 5 augustus 2016 om 13:47

Het misverstand dat iemand zich kan beperken tot de tijdrit zonder de wegrit gereden te hebben is erg hardnekkig.

GwtB 5 augustus 2016 om 15:30

Volgens mij moet Tom op zijn fiets op afstand bedienbare remmen krijgen. Na één of twee rondjes laten we hem automatisch stoppen recht voor de auto die hem linea recta terugbrengt naar het hotel.
Want als het aan Tom ligt, rijdt hij die hele wedstrijd uit. Om vervolgens na twee dagen te constateren dat het iets teveel was.
Kortom, iemand moet hem afremmen☺

Parijs is nog ver 5 augustus 2016 om 18:15

@Thailand
Ik denk niet dat Kruijswijk veel kans heeft om te winnen op dit parcours. Als hij meegaat in een vroege vlucht moeten anderen (lees Valverde e.d.) hun mannen op kop zetten. Met deze kleine teams is dat echt wel een opoffering die pijn doet. Mollema en Poels kunnen dan juist wachten en geen trap te veel doen.

Kimw 5 augustus 2016 om 20:47

Om terug te komen op ff wakker worden, Tom is mens en een fractuur/breuk/scheur heeft minimaal 6 weken nodig om te herstellen in rust. Dus echt veel kans is er na de val nooit geweest

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair