Rio 2016: Lammerts heeft geen verklaring voor optreden Nederlanders

Rio 2016: Lammerts heeft geen verklaring voor optreden Nederlanders

foto: Facebook Bauke Mollema

zondag 7 augustus 2016 om 10:38

Met veel hoop begonnen de Nederlandse wielrenners aan de olympische wegwedstrijd in Rio de Janeiro. “We hadden hier kans op een medaille”, zegt bondscoach Johan Lammerts na afloop tegen De Telegraaf. Bauke Mollema werd uiteindelijk de beste landgenoot op de zeventiende plek.

Tom Dumoulin stapte – zoals afgesproken – al vroeg af. Wout Poels, Steven Kruijswijk en Bauke Mollema moesten het klusje dus met zijn drieën klaren. “Helaas hebben Wout, Bauke en Steven niet gebracht wat we verwacht hadden”, aldus Lammerts. “Het gekke was dat iedereen zich prima voelde. Wout meldde dat gisteren nog in de bespreking. Voor een renner van zijn niveau werd hij wel heel vroeg gelost.”

“Ik vind dat Bauke niet heel slecht heeft gereden”, erkent Lammerts, “maar het is frustrerend om te zien wie hier om de medailles strijden. Als je ziet hoe hij vorige week reed, had Bauke hier bij moeten zitten.”

Dit artikel delen:

43 Reacties

Marszzz 7 augustus 2016 om 10:42

Ik vond Johan Lammerts nou niet echt begeisterd overkomen gisteren in het interview voor de race. Daar straalde geen hoop en enthousiasme uit.

0
rvb 7 augustus 2016 om 10:43

Slechtste bondscoach ooit, dat is de verklaring.

0
Arema Pro Cycling Team 7 augustus 2016 om 10:43

‘Nederlanders hebben geen verklaring voor optreden Lammerts…’

0
Anketieletje 7 augustus 2016 om 10:46

Kans op een medaille??? Het is toch onterecht dat Johan dit achteraf durft te zeggen. Absoluut geen enkele kans!

0
LutsenkoFan 7 augustus 2016 om 10:51

We hadden kans op een gouden plak, nee sterker nog wij waren de gene die GOUD moesten hebben..

0
Prima Facie 7 augustus 2016 om 10:51

Als Gesink had meegedaan dan had hij alle hoon gekregen. Nu is het de coach. Poels kan hier sowieso niks verkeerd doen

0
Marszzz 7 augustus 2016 om 10:52

@Anketieletje
Het is ook behoorlijk makkelijk om dat wat jij zegt achteraf te zeggen. De koe in zijn kont kijken niet waar?

0
DMenchov 7 augustus 2016 om 10:54

Ach… Tijdens een eendaagse wedstrijd kan dit toch gewoon gebeuren? Kruiswijk heeft nog nooit in zo'n koers iets laten zien, Poels had een slechte dag en Mollema was in principe zo slecht nog niet, miste alleen de slag. Ook dat is wielrennen. De bondscoach is wel de laatste waar het aan ligt aangezien hij gewoon de beste renners mee heeft genomen. Trappen moeten de renners toch zelf doen.

0
Eddy 7 augustus 2016 om 10:56

Tja, alleen kopmannen meenemen is ook gewoon niet handig. Valt Dumoulin ook nog weg (begrijpelijk natuurlijk), ben je nog maar met 3. Was gewoon ieder voor zich bij de Nederlanders. Geen jongen als (ik noem maar als voorbeeld) Caruso, geen tactisch plan. Kansloos.

0
Pédaleur de charme 7 augustus 2016 om 11:01

Poels de grootste tegenvaller, al is die in eendagswedstrijden natuurlijk op die ene keer na zelden top geweest. Maar ja, dat geldt ook voor heel veel renners die hier wel meedoen voor de prijzen.

Vind het wat al te makkelijk om Lammerts nu aan te vallen. Ik ben geen groot fan, maar deze teleurstelling mag toch vooral op het conto van de renners zelf worden geschreven.

0
Wheely 7 augustus 2016 om 11:06

Dit podium heeft uiteindelijk ook niemand kunnen voorspellen. Geen enkele van deze mannen kreeg ook maar een ster in de voorbeschouwing van WF. Gewoon een hele bijzondere wedstrijd geweest maar wel mooi!

0
Henk 7 augustus 2016 om 11:09

@Wheely
Maar zonder valpartij komen wel 2 grote favorieten op het podium, en had Greg natuurlijk nooit gewonnen.

0
grootverzet 7 augustus 2016 om 11:13

Er was best wel wat te vinden van taktiek. Neem Polen als voorbeeld. Sturen kwiat in de aanval en als majka aansluit levert het een medaille op. Italië hadden een plan nibali met aru als bliksemafleider. Zonder val was dat een medaille geweest. De Britten hadden een plan maar val en te laat aangaan van froome levert niets op en dat kan gebeuren. De Belgen zouden op papier kansloos moeten zijn maar juist dan maak je een goed plan.

Dan komt ndl met drie afwachtende kopmannen die ronde per ronde wat minder worden in het peloton, niet meedoen aan het bepalen van de wedstrijd tov van alles hierboven genoemd en gaan twijfelen of ze straks eigenlijk dan wel meekunnen. Psychologisch zichzelf de das omgedaan. Als je voorin meedoet wordt je ook minder maar je weet dat het wat kan opleveren. Een teammaat als kwiat voorop kan almrust geven in de kop. Grootste voorbeeld is van Avermaet. Daar voorin viel wat te verdienen en dan maar wat extra pijn leiden om aan te harken want je weet maar nooit.

De gekozen taktiek van ndl in wk,s en os is altijd dezelfde en levert nooit iets op. Bondscoach en renners zouden eens moeten leren van een klein land als Polen. Het selectiebeleid om met vier kopmannen te starten heeft deze taktiek mede veroorzaakt. Gewoon keihard gemiste kans en dat mag bondscoach zichzelf wel aanrekenen. Mollema en dumoulin was als kopmannen meer dan voldoende geweest. De rest puur dienend en vooruit sturen. Een Clement ipv Kruijswijk was slimmer geweest en Poels in een tijdrit snap ik nog steeds niet…..

0
Wheely 7 augustus 2016 om 11:15

@Henk
Zonder valpartij had Kruijswijk de Giro gewonnen en Mollema had op het tourpodium gestaan. Dumoulin had zonder valpartij voor 100% aan deze wedstrijd meegedaan en zonder valpartij was Poels niet afgestapt en had hij misschien wel gewonnen! Het leven is net een sprookje zonder valpartijen. ;)

0
fietsvriend 7 augustus 2016 om 11:15

Zoals vaak gezegd hier ‘achteraf is het mooi wonen’ maar toch had NL rolverdeling duidelijker moeten vastleggen vooraf. Had het idee dat ze als los zand rondreden en niet als team. het is ook lastig, als iedereen kansen voor zichzelf ziet…

0
flyellus42 7 augustus 2016 om 11:16

Hebben de renners onder leiding van Lammers ooit goed gereden dan? Onder zijn leiding hebben ze nog nooit naar behoren gepresteerd. Zo groot rennerspotentieel en er zo weinig uithalen. Gelukkig gaat hij weg, alhoewel ik ook grote twijfels heb over de aanstelling van Thorwald Veneberg.als nieuwe bondscoach.

0
Pédaleur de charme 7 augustus 2016 om 11:19

@flyellus
Lammers is volgens mij een hockeycoach. Die heeft inderdaad zelden resultaten gehaald in het wielrennen.

0
Marszzz 7 augustus 2016 om 11:20

@grootverzet
Dat laatste is gevolg van de regels van het IOC. De renners in de tijdrit moeten ook in de wegrit starten. En Nederland heeft twee startplekken in de tijdrit.

0
Henk 7 augustus 2016 om 11:20

@Wheely
Wat ik bedoel is dat de onvoorspelbaarheid van het podium louter wordt veroorzaakt door een valpartij. Verder was de koers nou ook weer niet zo onvoorspelbaar.

0
Marszzz 7 augustus 2016 om 11:27

@flyellus42
Ieder geval veel beter dan onder Leo van Vliet. Op het WK in Richmond had hij het goed voor mekaar. Alle neuzen dezelfde kant op met vervolgens goede uitvoering.

0
Anketieletje 7 augustus 2016 om 11:33

Even goed lezen @Marszzz: Johan Lammerts zegt achteraf tegen de Telegraaf dat zij kans hadden op een medaille. En dan zeg ik dat dit onterecht is: achteraf gezien hadden zij geen enkele kans op een medaille!

0
Kingstown 7 augustus 2016 om 11:40

@fietsvriend:

Vooraf heb ik het al gezegd en ik zal het dan maar (deels) nog een keer vooraf zeggen: Het meenemen van Dumoulin naar Rio is meer gebasserd op wensdenken dan op realistische verwachtingen die uiteindelijk ook ten koste gaat van de ambities in de wegwedstrijd.

Met een dergelijke blessure deelnemen is ronduit belachelijk imo en ik durf nu (vooraf!) ook al te zeggen dat hij voor zijn niveau ondermaats zal gaan presteren in de tijdrit en zonder medaille huiswaarts zal keren. Bij een dergelijk evenement moet je topfit zijn (ook een Dumoulin) en dat is hij niet. De OS is geen plek om cadeautjes uit te delen in de vorm van een startplek , omdat we iemand zo aardig en leuk vinden.

0
flyellus42 7 augustus 2016 om 11:47

@Marszzz
Goede uitvoering?? Ze reden daar inderdaad goed, maar 2 ronden voor het einde waren ze allemaal al uitgerookt. In de finale deden ze niet meer mee. Dat lijkt mij niet echt een goede uitvoering.

0
schipperaar 7 augustus 2016 om 11:51

In richmond was het werken voor lefevere waar gesink, mollema en dumoulin beter waren. Alle spanjaarden, italianen en aussies gisteren steldenwaarschijnlijk ook allemaal teleur, gewoon heel moeilijk in te schatten zo’n zware koers waar het venijn in de staart zit.
Om de bondcoach weer verantwoordelijk te stellen voor het zg falen van full profs is wel heel gemakkelijk, enige wat ie kan doen is voor sfeer zorgen, de rest motte ze zelf doen.

0
Smuckinho 7 augustus 2016 om 11:53

@kingstown
Leuk en aardig wat je zegt, maar wat is dan het alternatief? Welke NL renner gaat in de plaats van Tom meedoen voor goud/silver/brons? Het is het risico absoluut waard om een geblesseerde Tom mee te nemen, want stel dat ie wel presteert, dan pakt ie een medaille. Presteert ie niet, dan zal hij het niet slechter doen dan degene die je als alternatief meeneemt voor Tom.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone