Rio 2016: Lammerts heeft geen verklaring voor optreden Nederlanders
foto: Facebook Bauke Mollema
Nick Doup zondag 7 augustus 2016 om 10:38

Rio 2016: Lammerts heeft geen verklaring voor optreden Nederlanders

Met veel hoop begonnen de Nederlandse wielrenners aan de olympische wegwedstrijd in Rio de Janeiro. “We hadden hier kans op een medaille”, zegt bondscoach Johan Lammerts na afloop tegen De Telegraaf. Bauke Mollema werd uiteindelijk de beste landgenoot op de zeventiende plek.

Tom Dumoulin stapte – zoals afgesproken – al vroeg af. Wout Poels, Steven Kruijswijk en Bauke Mollema moesten het klusje dus met zijn drieën klaren. “Helaas hebben Wout, Bauke en Steven niet gebracht wat we verwacht hadden”, aldus Lammerts. “Het gekke was dat iedereen zich prima voelde. Wout meldde dat gisteren nog in de bespreking. Voor een renner van zijn niveau werd hij wel heel vroeg gelost.”

“Ik vind dat Bauke niet heel slecht heeft gereden”, erkent Lammerts, “maar het is frustrerend om te zien wie hier om de medailles strijden. Als je ziet hoe hij vorige week reed, had Bauke hier bij moeten zitten.”

 
43 Reacties
Sorteer op:
7 augustus 2016
Tom kan focussen
7 augustus 2016
@kingstown Bij geen vd vier kunnen we gebrek aan professionaliteit vaststellen en de coach is er voor de sfeer. Tom is topfit en de rest ook, had alleen beter 10 dagen volledig rust kunnen nemen maar kan waarschijnlijk geen nee zeggen. Daarnaast is ie belangrijk voor de groepssfeer, bauke gaat steeds meer lachen. Hoop dat je je evt ongelijk ook durft toe te geven over drie dagen.
7 augustus 2016
Wat hebben de Nederlanders nou verkeerd gedaan? Er zat niks meer in dan dit. Als je allemaal niet je niveau haalt, dan wordt het hopeloos achter de feiten aanrijden. Dat hebben ze stuk voor stuk gedaan. Maar een Mollema of Poels kan zomaar weer een Lombardije winnen, bijvoorbeeld.
7 augustus 2016
Wat fijn dat er nog Wielerflitsers zijn die een uitgekiende verklaring hebben. Wat zou de wereld zonder moeten ;)
7 augustus 2016
Slechtste bondscoach ooit? Nee hoor, slechter dan Leo kan niet.
7 augustus 2016
@Pédaleur de Charme en ik meende dat Lammers een autocoureur was....
7 augustus 2016
Ik vind Johan Lammerts voor de wedstrijd totaal niet motiverend overkomen. Als je als coach na afloop nog niet eens de vinger kunt leggen waar het per renner aan geleend heeft, dan ga je voor mij totaal af als coach.
7 augustus 2016
Wanneer je als coach direct na afloop een verklaring hebt voor de offday van je speerpunten, dan had je die kennis beter eerder ingezet. Volkomen logisch dat hij geen aanwijsbare reden kan geven voor de mindere dag van zijn mannen.
7 augustus 2016
Mooie om te zien hoe Poels,Dumoulin en Kruiswijck doorhadden dat Mollema geen hulp nodig had om deze prachtige top-20 plaats te behalen. Olympische spelen nu al geslaagd voor nl.
7 augustus 2016
Nederlanders zijn ronderenners. En die zijn gewoon om elke dag 160 à 200 km te koersen. Volgen tot de slotklim en dan proberen mee te zijn of aan te vallen. En daar is niets mis mee. Het zijn gewoon andere types. En Poels' zege in LBL was net zo'n koers, afwachtend tot de finale. NL heeft dit jaar twee klassieke zeges, hoe lang was dat niet geleden zeg.
7 augustus 2016
Wat vind men hier van de nederlandse commentatoren van de wielerwedstrijd? Vind het niveau beschamend.
7 augustus 2016
Kep er net wat over gezegd in het commentaar-topic. Ducrot gisteren... beschamend is het goede woord idd.
7 augustus 2016
Voor goed commentaar moet Ducrot en Dijkstra wegwezen. Boogerd/Nelissen is al een hele verbetering....
7 augustus 2016
@ grootverzet - 7 augustus 2016 om 11:13 - Bewerkt op 07 augustus 2016 om 11:14 +1 alle renners kopman werkt niet! op het moment dat Poels en Kruijswijk erachter komen dat het hun dag niet is hebben ze meteen ook geen bijdrage meer als knecht. terwijl Mollema in een vroeg stadium hulp had kunnen gebruiken. denk verder ook dat we het vanaf nu wel als vaststaande kennis mogen aannemen dat je om in aanmerking te komen voor de OS selectie in ieder geval de TdF moet hebben gereden.
7 augustus 2016
Je kunt de bondscoach opportunistisch selectiebeleid verwijten. Een te vroege selectie gebaseerd op de waan van de dag en geen duidelijke knechten geselecteerd.
7 augustus 2016
Gewoon niet goed genoeg. Een man in mindere doen kan gebeuren (had Spanje ook). Maar als er collectief gefaald wordt, is er meer aan de hand. Hoe is hun acclimatiseringsproces geweest?
7 augustus 2016
Misschien maar eens stage lopen bij Kevin.
7 augustus 2016
Ben het volledig met Kingston eens. Geen renners laten starten als ze niet fit zijn of het niet aankunnen. Geen cadeautjes uitdelen omdat het zo'n aardige jongen is. Komt ook nog een slecht over naar andere sporters die zich de pest moeten trainen en moeten bewijzen willen ze mee mogen doen! En inderdaad voor dit parcours moet je top fit zijn!

Reacties zijn gesloten.