Riis mist geld om volgende stap te zetten met Veloconcept

Riis mist geld om volgende stap te zetten met Veloconcept

foto: Sirotti

zondag 12 februari 2017 om 13:22

Bjarne Riis is ambitieus en wil zo snel mogelijk naar de WorldTour met zijn ploeg Veloconcept, maar mist daarvoor het geld. De Deen is mede-eigenaar van de continentale ploeg en heeft als doel om op het hoogste niveau uit te komen. “We kunnen op elk moment beginnen, het is een druk op de knop”, zegt hij in een uitgebreid interview met DR.dk.

“In principe dan. Alles wordt opgeschreven, de begrotingen zijn op orde en er zijn veel medewerkers die wachten tot we kunnen beginnen”, aldus Riis, die direct de oorzaak noemt waarom dat nog niet mogelijk is. “Wat ontbreekt, is geld. Dus sponsors zullen helpen iets nieuws te creëren en niet het minste, een grote Deense wielerploeg.”

Realisme
“We kunnen 2017 niet halen, maar als we in 2018 klaar willen zijn zal er in de zomer een deadline zijn”, maakt Riis duidelijk. “Welk niveau we dan bereiken, hangt af van het budget waar we mee moeten werken. We hoeven niet meteen de ambitie te hebben om vanaf het eerste jaar mee te doen voor de eindzege van de Tour. Dat willen we graag, maar we moeten ook realistisch zijn en misschien beginnen op een lager niveau, zoals ik deed indertijd. Stap voor stap.”

‘Werken met vrouwen is nu interessanter’
Naast dat Riis, samen met Lars Seier Christensen, mede-eigenaar is van het continentale Veloconept, heeft hij ook de leiding over de gelijknamige vrouwenploeg. “Het is echt heel leuk”, reageert hij. “Het werken met de meiden is nu interessanter dan met de jongens, omdat het een nieuwe wereld heeft geopend voor mij. Er is zoveel potentieel, dus het is zaak om nu het juiste te doen.” Bij Veloconcept staat onder meer de Nederlandse Claudia Koster onder contract, evenals wereldkampioene tijdrijden Amber Neben.

Dit artikel delen:

3 Reacties

achtpuntzes 12 februari 2017 om 13:29

ehh was Riis niet zelf hoofdsponsor van de ploeg? dat meen ik in een eerder bericht te hebben gelezen.

Mooie_Mario 12 februari 2017 om 13:46

Riis doet altijd alles samen met zijn maat van de Saxobank

Tuubke 12 februari 2017 om 14:08

Bijzondere uitspraak: begroting op orde, maar geld ontbreekt. Dat heb ik nou ook zo vaak met woeste plannen.

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone