Richard Plugge volgt Iwan Spekenbrink op als president AIGCP

maandag 26 juli 2021 om 17:14
Richard Plugge volgt Iwan Spekenbrink op als president AIGCP

foto: Cor Vos

Richard Plugge is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de AIGCP, de belangenvereniging voor professionele wielerploegen. De ploegmanager van Jumbo-Visma neemt die functie over van zijn collega Iwan Spekenbrink, die niet meer verkiesbaar was.

Spekenbrink was sinds 2015 de voorzitter van de AIGCP. In 2017 en 2019 werd de manager van Team DSM herkozen, maar dit keer was de Nederlandse ploegbaas niet meer verkiesbaar. Daarom maakt hij geen deel meer uit van het management van de belangenvereniging. Plugge was de afgelopen jaren al vice-president van de AIGCP.

“Ik ben blij dat ik ook de komende jaren energie kan steken in de missie van de AIGCP, samen met de andere betrokkenen”, reageert Plugge op zijn benoeming. “Gezondheid en veiligheid voor de renners en het wielermilieu hebben de grootste prioriteit.”

Nieuw managementcomité
Vorige week was er de mogelijkheid om te stemmen op de vertegenwoordigers die zouden plaatsnemen in het nieuwe comité. Plugge krijgt als voorzitter hulp van vice-presidenten Alfonso Galilea (Movistar) en Carsten Jeppesen (INEOS Grenadiers).

Elisa Madiot (Groupama-FDJ) is de nieuwe secretaris generaal van de vereniging en Philippe Chevallier (AG2R Citroën) wordt de nieuwe penningmeester. Ook Thibaut Macé (TotalEnergies) en Ricardo Scheidecker (Deceuninck-Quick-Step) maken deel uit van het AIGCP-comité.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Murcia 26 juli 2021 om 17:22

Voorzitter worden van een club waarbij nooit alle kikkers in de kruiwagen blijven, je moet het maar aandurven. Toch mijn felicitaties aan de heer Plugge.

0
FritsvanHoefelen 26 juli 2021 om 17:56

Verstandig dat Iwan een stapje terug doet.

0
Franco Ballerini 26 juli 2021 om 18:04

Een paar stapjes verder terug zou nog beter zijn. Of ligt hij dan in het ravijn? Dat gun ik hem dan ook weer niet.

0
Romāns Vainšteins 26 juli 2021 om 18:11

Zijn dat dezelfde gasten als van YMCA?

0
rahimns 27 juli 2021 om 00:48

Prima keuze zou ik zeggen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone