Plugge reageert op uitspraak Evenepoel over Groenewegen: “Onderdeel van het probleem”
Dylan Groenewegen - foto: Cor Vos (archief)
woensdag 10 maart 2021 om 12:22

Plugge reageert op uitspraak Evenepoel over Groenewegen: “Onderdeel van het probleem”

Plugge heeft scherp gereageerd op een recente uitspraak van Remco Evenepoel. De Belg stelde onlangs in een interview met Humo dat niemand van Deceuninck-Quick Step nog wat zou zeggen tegen Dylan Groenewegen wanneer hij zijn comeback maakt. Bij de ploegbaas van Jumbo-Visma is dit in het verkeerde keelgat geschoten.

Evenepoel is met zijn reactie onderdeel van het probleem”, is de ploegbaas van Jumbo-Visma van mening. “Het is beter om goed na te denken alvorens wat te roepen in de media. Hij zou dat kunnen weten”, stelt Plugge in Het Laatste Nieuws.

Door Patrick Lefevere, manager van Deceuninck-Quick-Step, is er een aansprakelijkheidsstelling bij Jumbo-Visma neergelegd. Onterecht, vindt Plugge: “Dylan is afgeweken van zijn lijn. Hij is daarvoor geschorst en in een normale wereld kan je geen twee keer gestraft worden voor hetzelfde vergrijp. De gevolgen voor Fabio Jakobsen liggen niet allemaal op het bord van Dylan Groenewegen. Die liggen ook bij de organisatie. De vraag is of Lefevere niet beter daar kan aankloppen.”

Ontmoeting
Na het veelbesproken incident in de Ronde van Polen, waarbij Fabio Jakobsen levensgevaarlijk gewond raakte, ontving Groenewegen ernstige bedreigingen. Zo werd er onder meer een strop naar zijn huis gestuurd. De politie heeft wekenlang het adres van Groenewegen nauwlettend in de gaten gehouden.

Hoewel Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen na het incident alweer contact met elkaar hebben gehad, is het nog altijd niet tot een ontmoeting tussen de twee gekomen. “Het is wachten op een goed moment”, zegt Richard Plugge in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Dat ligt vooral bij Fabio.”

RIDE Magazine
151 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2021 17:10
Iemand 'een voetballer' noemen schijnt een zware (dis-)kwalificatie te zijn. Zijn alle voetballers hetzelfde, en zo ja (het lijkt me van niet), hoe komt dat?
10 maart 2021 18:06
Oh help, blijkbaar zit PatLef in Extra Time Koers vanavond. Ik bereid mij alvast mentaal voor op het dagje heisa dat morgen weer volgt...
    10 maart 2021 18:18
    Laatste keer (via Zoom) had 'ie toch wel al een litertje of 3 wijn binnen. Zelden betere televisie gezien.
    10 maart 2021 18:38
    Is het voor tienen of erna? Volgens Gilbert is dat het omslagpunt bij Patrick.
    10 maart 2021 18:42
    Op een kwartiertje na zit het vóór 10u, dus wellicht kunnen we zelf het aantal glazen tellen.
    10 maart 2021 18:47
    Hij zal toch wel een beetje indrinken voordat hij aanschuift. Dat lijkt me het minste wat je kunt doen als je het programma serieus neemt.
    11 maart 2021 07:50
    Beetje een saaie uitzending, ze leken allemaal nuchter.
10 maart 2021 21:37
"De vraag is of Lefevere niet beter daar kan aankloppen.”
Wil Plugge hiermee zeggen enkel bij de organisatie of ook bij de organisatie?
Hij is het alvast niet eens met de aansprakelijkheidsstelling.

"Hoewel Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen na het incident alweer contact met elkaar hebben gehad, is het nog altijd niet tot een ontmoeting tussen de twee gekomen."
Wat is daar gezegd? Is het bij 'sorry, het spijt me' gebleven? Jakobsen ziet mogelijk een topcarrière met de daaraan verbonden financiële verdienste gefnuikt.

“Het is wachten op een goed moment. Dat ligt vooral bij Fabio.”
Hoe ziet Plugge dat precies? Dat Fabio het initiatief neemt en zegt 'Ik vergeef je, Dylan'?
Met de aansprakelijkheidsstelling is Plugge het alvast niet eens.

"Dylan is afgeweken van zijn lijn."
Dit is een minimalisering van de feiten.
    11 maart 2021 08:23
    "Dylan is afgeweken van zijn lijn."
    Dit is een minimalisering van de feiten.

    Inderdaad, wanneer je (Plugge) het maar lang genoeg herhaalt zonder te worden tegengesproken, wordt het vanzelf een waarheid....
    11 maart 2021 10:32
    Groenewegen heeft enige tijd na het ongeluk een berichtje gestuurd om te vragen hoe het met hem ging, daar heeft Jakobsen ook op geantwoord. Een tijd later heeft Groenewegen gevraagd of ze elkaar kunnen ontmoeten, maar Jakobsen heeft aangegeven hier nog niet klaar voor te zijn maar eerst zijn herstel verder af te willen wachten.
11 maart 2021 00:06
Ik verwacht ook niet dat Dylan met open armen wordt ontvangen en dat de tijd de grote wond zal gaan helen. De dingen die Evenepoel zegt is onvolwassen maar zal toch het deel zijn dat Dylan gaat mee maken en het zal niet anders zijn. Sommigen noemen dat de mores van het peloton.

Het andere deel dat Pluge zich denkt te kunnen onttrekken aan de gevolgen van de daad van Groenewegen ivm een dubbele straf is ook gewetenloos en slaat helemaal nergens op. Een beetje gaan wijzen. Ook van onbedoelde acties en onbedoelde gevolgen zal je je verantwoordelijkheid moeten dragen. Een deel is zeker de schuld van Dylan, een deel is zeker de schuld van de organisatie. Ik wilde nog schrijven of Fabio ook zijn deel had in de schuld maar daar ben ik nog niet uit voor mezelf. Had hij moeten remmen, had hij niet mee moeten doen aan een sprint op een te gevaarlijke aankomst, maar ik had het zelf ook niet anders gedaan. Als ik iemand in een sprint in (levens)gevaar zie komen dan geef ik hem/haar maar wat extra ruimte maar er zijn ook mensen die er een schepje bovenop doen en dan mag je de gevolgen daarvan best dragen.

Plugge gedraag je. Ik vind het ongepast en laf.
11 maart 2021 09:27
Nondeju, een dagje niet geflitst en dan mis je zo'n artikel...

Veel is al gezegd, maar mij valt op dat Evenepoel blijkbaar niemand om hem heen heeft die zegt: "goh manneke, zou je niet eens je grote waffel houden en niet dit soort idiote uitspraken doen?" Het lijkt erop alsof hij zich heeft omringd met kontenkussers en jaknikkers die alles geweldig vinden wat hij doet.

Ik had gehoopt dat zijn duikeling in Lombardije wat nederigheid in deze jongen zou brengen. Maar blijkbaar was het ravijn daarvoor toch niet diep genoeg. Want er blijven domme dingen uitkomen.

Natuurlijk heeft die jongen het recht om zijn mening te uiten. En als hij niks tegen Groenewegen wil zeggen, dan kan ik dat ook nog begrijpen. Maar een mening hebben wil niet zeggen dat je hem ook altijd moet uiten. Zeker als je mening heel serieus genomen wordt door allerlei posterboys. Zijn reactie draagt m.i. op geen enkele wijze bij aan een gezonde terugkeer van Jakobsen en Groenewegen.

En de reactie van Plugge hierop vind ik begrijpelijk. Als je kijkt naar de bedreigingen die Groenewegen heeft gekregen, dan is dat zeer waarschijnlijk veroorzaakt/versterkt door de vijandigheden en tweets direct na de val. En daar speelde die kleine keffer toen ook al een negatieve hoofdrol in.

Het liefst zou ik zien dat Evenepoel het ooit zelf zal snappen. Of dat ze bij DQS gaan ingrijpen. Maar beide zie ik niet gebeuren, aangezien Evenepoel centraal staat in de besprekingen met sponsoren. Misschien moeten de sponsoren zelf even achter hun oren krabben of ze wel geld willen betalen voor iemand die naast zoveel fans ook zoveel weerstand oproept.
En lukt het niet via deze routes, dan hoop ik dat ze in het peloton een keer zijn bolletje wassen. Door hem daar gewoon een keer op zijn plek te zetten. Want persoonlijk denk ik dat dit voor hem veel beter zou zijn dan voor Groenewegen. Want Dylan heeft hier echt wel van geleerd, maar bij Evenepoel heb ik dat nog niet gezien.

Zo, die is er uit....
Het ‘non bis in idem’ principe speelt hier uiteraard niet.

We onderscheiden:
UCI straft, want regels overtreden
Parket vervolgt, want onopzettelijke slagen en verwondingen
-> geen bon bis in idem want verschillende inbreuken

Daarnaast
Extracontractuele vordering tot schadevergoeding. Al dan niet met subrogatie.

Zeer simplistisch gesteld. Overigens ben ik helemaal niet geplaatst om mij over de feiten of gegrondheid van de klachten uit te spreken, dit is gewoon objectief hoe het zit.
11 maart 2021 15:22
Evenepoel zegt/doet helemaal niets verkeerd, of zouden die gasten van DQS Groenewegen een schouderklopje moeten geven misschien? "Onderdeel van het probleem" reactie van JV is enkel manier om Groenewegen in slachtofferrol te duwen. Eerlijk gezegd denk ik dat DQS-renners nog het minste probleem gaan zijn, Groenewegen gaat heel peloton tegen zich krijgen, ik zie die geen koers meer winnen, hij was al langer niet echt geliefd bij mede-renners (check Oliver Naessen's reactie). Beetje te dikwijls over de grens gegaan... dat komt ervan.

Reacties zijn gesloten.