Richard Groenendaal afwezig bij WK veldrijden vanwege coronabesmetting

donderdag 27 januari 2022 om 09:38
Richard Groenendaal afwezig bij WK veldrijden vanwege coronabesmetting

foto: Cor Vos

Richard Groenendaal is niet afgereisd naar de Verenigde Staten voor het WK veldrijden in Fayetteville. De ploegleider van Pauwels Sauzen-Bingoal moest zijn ticket op het laatste moment annuleren omdat hij positief testte op het coronavirus, vertelt hij in gesprek met de NOS.

“Ik ben er zelf voor het eerst sinds 1988 niet live bij”, vertelt Groenendaal, die in 2000 wereldkampioen cross werd. Inmiddels is de Nederlander dus ploegleider en zou hij naar Fayetteville afreizen om enkele renners die uitkomen voor zijn team te ondersteunen. Het gaat hier onder andere om Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Eli Iserbyt, één van de topfavorieten komende zondag.

Groenendaal is niet de enige Nederlander die de wedstrijden in Fayetteville aan zich voorbij moet laten gaan na een coronabesmetting. Eerder werd ook al duidelijk dat Denise Betsema en Annemarie Worst het WK om die reden moeten missen. Bij de Belgen ontbreken Quinten Hermans en juniore Xaydee Van Sinaey vanwege een positieve test.

Dit artikel delen:

11 Reacties

peter s 27 januari 2022 om 09:57

Goh,terwijl hij er toch werkelijk “alles ” aan deed om niet besmet te worden…..tja dan is dit natuurlijk extra zuur

0
Michelangelo 27 januari 2022 om 10:19

Moet daar altijd wel om lachen: Nederlanders die zeggen er ‘echt alles aan te doen om niet besmet te raken’. Om vervolgens af te geven op de Chinezen en hun strenge corona aanpak….

0
Japiejo 27 januari 2022 om 11:00

Apart gevoel voor humor dan, maar goed. Ik zie het verband overigens niet helemaal? Afgeven op een bizar dictatoriaal beleid in China kan toch prima als je zelf tegelijkertijd in NL probeert om niet besmet te raken (niet het huis uit gaan bijv.)?

0
AnderJ 27 januari 2022 om 12:07

@peter s: heeft Groenendaal dat gezegd?
@Japiejo: de algemene kreet dat je er alles aan hebt gedaan is wat mij betreft nogal nietszeggend.

0
Michelangelo 27 januari 2022 om 12:23

Misschien heb ik wel een bias doordat ik in Italie bijna letterlijk een maand opgesloten heb gezeten in huis, en het enige uitje van de dag een rondje wandelen was met de hond, of het wegbrengen van een lege fles naar de glasbak. Dus ik heb een iets ander beeld bij een lockdown en “vrijheidsbeperkende maatregelen” gekregen dan de doorsnee Nederlander.

En diezelfde bias heb ik ook als het gaat om voorkomen van corona. Nu kan ik moeilijk oordelen over de moeite die Groenendaal heeft gedaan, maar in algemene zin valt mij op dat Nederlanders niet heel veel moeite doen om besmetting te voorkomen. Dat is in Italie al een beetje anders, en als je naar China gaat dan is dat helemaal ‘next level”.

Overigens ben ik zelf geen fan van het Chinese model, zeker niet met omikron, maar daar zitten toch zeker enkele nuttige lessen in vwb pandemie bestrijding.

0
Dikke Man 27 januari 2022 om 12:41

Dat is geen bias maar gewoon werkelijkheid. Buiten Europa worden lockdowns georganiseerd die voor ons volledig onacceptabel en disproportioneel zouden worden gevonden. ‘Er alles aan doen’ is relatief natuurlijk. Hij neemt geen onnodige risico’s en neemt maatregelen die zijn dagelijks leven niet teveel ontlasten. Alles met mate. Een besmetting kan je, net als gevaar, nooit uitsluiten.

0
Romāns Vainšteins 27 januari 2022 om 13:47

Als er 1 ding suf is aan dat hele Corona gezeik is het wel :

‘Oe, de Denen doen het goed’ ‘nou, nou, van Zwitserland had ik wel meer verwacht’ ‘toch netjes van Nieuw Zeeland’ ‘shiiiit, de Belgen leveren wel wat in op de Nederlanders zeg’

Lachwekkend dom gedoe.

0
Posterix 27 januari 2022 om 10:37

Wie moet er dan tegen de Pauwels-Sauzen-Boys zeggen dat de banden zachter moeten?

0
Dikke Man 27 januari 2022 om 10:47

Sneeuwwitje?

0
Barry Batsbak 27 januari 2022 om 11:13

D’n Mario zeker?

0
Zwarte Panter 27 januari 2022 om 14:38

Beterschap Ries

0

Headlines

Populair

Materiaalzone