Riccardo Minali heeft nog geen contract voor 2021

vrijdag 20 november 2020 om 09:18
Riccardo Minali heeft nog geen contract voor 2021

Riccardo Minali in het tenue van Astana -foto: Cor Vos

De wielercarrière van Riccardo Minali hangt mogelijk aan een zijden draadje. De 25-jarige zoon van gewezen topsprinter Nicola Minali moet na één seizoen alweer vertrekken bij Nippo-Delko One Provence. “Voor mij is het glas altijd halfvol, maar ik zie nu weinig reden tot optimisme.”

“Ik kreeg onlangs te horen dat ik op zoek moet naar een andere werkgever”, zo laat de snelle Minali weten in gesprek met Tuttobiciweb. “Ik wil geen kritiek uiten op het beleid van Nippo, maar ik vind het niet terecht. Ik was het hele seizoen gemotiveerd, ook tijdens de lockdown. In de Ronde van Portugal reed ik bovendien enkele sterke sprints.”

“Het is niet evident om een wedstrijd te winnen, je bent van veel factoren afhankelijk. Akkoord, ik wist geen ritzege te boeken, maar ik kwam wel een keer als tweede en derde over de streep. Ik ben van mening dat mijn resultaten goed genoeg zijn voor een ploeg als Nippo. De ploegleiding heeft alleen een andere beslissing genomen.”

Moeizame zoektocht 
En dus moet Minali halsoverkop op zoek naar een nieuwe ploeg voor 2021. “Ik heb wel enkele oppervlakkige gesprekken gevoerd, maar het werd nooit echt concreet. Het is moeilijk om nu een nieuwe werkgever te vinden en dat zorgt toch wel voor stress”, aldus Minali, die ook druk bezig is om binnen afzienbare tijd een studie af te ronden.

De oud-renner van Astana en Israel Cycling Academy wil echter niet zomaar zijn fiets aan de wilgen hangen. “Ik ben nog altijd intensief aan het trainen. Ik hoop dat ik nog kan tekenen bij een nieuwe ploeg, anders is het wel een grote teleurstelling. Ik geloof ook nog altijd dat ik goed genoeg ben om uit te komen op WorldTour-niveau.”

Tour de Langkawi 
Minali begon zijn profcarrière in 2017 bij Astana en reed vervolgens twee seizoenen voor de Kazachse formatie. In 2018 boekte hij zijn eerste twee profoverwinningen in de Tour de Langkawi, maar moest maanden later toch op zoek naar een nieuwe ploeg. In dienst van Israel Cycling Academy en Nippo-Delko One Provence bleven nieuwe sprintzeges uit.

Dit artikel delen:

7 Reacties

the student 20 november 2020 om 09:32

Ik denk dat de korte uitslagen in Portugal juist onderdeel zijn van het probleem. Niemand vetrouwt die ronde.

0
lo squalo dello Stretto 20 november 2020 om 09:37

Jammer, leek veelbelovend als neo-prof

0
Dario Koelkast 20 november 2020 om 09:41

Niet beter om het als leadout te proberen van bijvoorbeeld een Nizzolo of bij Alpecin of Arkea? Mits daar plakken zijn natuurlijk

0
Secondant 20 november 2020 om 09:42

Met alle respect richting Minali, maar die 2e en 3e plaats in Portugal zeggen niets. Ik heb de rituitslagen eens bekeken van die twee ritten.. en ik ken eigenlijk alleen McLay uit de top-10 (en die won beide ritten). Daarnaast deden er maar een paar PCT-ploegen mee in de Ronde van Portugal, het merendeel was CT. Het lijken mij geen adelbrieven die een contractverlenging waard zijn.

Echt teren op resultaten uit het verleden kan hij ook niet. Iemand als Raymond Kreder rijdt veel betere uitslagen en is ook actief op CT-niveau.

0
Maillot à Pois 20 november 2020 om 10:12

“Ik ben van mening dat mijn resultaten goed genoeg zijn voor een ploeg als Nippo.”

Klinkt toch alsof Minali zelf vrij snel tevreden is. Hij reed in zijn eerste seizoenen wat dichte ereplaatsen bij elkaar bij Astana, ik kan me voorstellen dat Nippo hem gehaald heeft in de hoop dat hij een niveautje lager voor wat overwinningen kon zorgen. En dat zou hij voor zichzelf toch ook wel mogen ambiëren.

Anderzijds, het is intussen wel duidelijk dat de “sfeer en gezelligheid” bij Nippo momenteel te wensen overlaat.

0
Scott Sunderland 20 november 2020 om 12:17

Misschien kan hij op continentaal niveau doorgaan, maar ik vraag me af of dat zin heeft. Het was vooral opvallend dat hij destijds bij Astana geen nieuw contract kreeg toen hij wél aardig reed. Misschien iets in zijn persoonlijkheid dat niet goed valt.

0
IlPirata 20 november 2020 om 13:42

Geval van: Was ik maar zo’n goede sprinter als mijn vader’. Maar wie weet breekt ie ooit nog door als sprinter.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone