Vuelta 2021: Intermarché-Wanty-Gobert rekent op Riccardo Minali en Louis Meintjes

dinsdag 10 augustus 2021 om 13:22
Vuelta 2021: Intermarché-Wanty-Gobert rekent op Riccardo Minali en Louis Meintjes

foto: Cor Vos

Intermarché-Wanty-Gobert verschijnt zaterdag voor het eerst aan de start van de Vuelta a España. Na een succesvolle Giro met de overwinning van Taco Van der Hoorn en de Tour wil de Belgische ploeg ‘aan het spektakel bijdragen en een overwinning mee naar huis brengen’.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Intermarché-Wanty-Gobert stuurt een ervaren ploeg naar de Vuelta. Alle renners hebben minstens een grote ronde in de benen en met zijn 26 jaar is sprinter Riccardo Minali de jongste renner in de selectie. “Met het oog op onder andere deze Ronde van Spanje zijn we het seizoen in de UAE Tour met deze ploeg team gestart. We koppelden sprinter Minali aan leadout-renners Wesley Kreder en Kévin Van Melsen en omringden Louis Meintjes met ervaren klimmers”, vertelt Valerio Piva, ploegleider van het team in de Vuelta.

Meintjes heeft bewust de Olympische Spelen van Tokio links laten liggen om goed van de Tour te kunnen herstellen. De Zuid-Afrikaan eindigde in de Tour veertiende, op 38 minuten van winnaar Pogačar. “Op papier is hij onze man voor het klassement, met de steun van Jan Hirt, Simone Petilli en Rein Taaramäe. De beste tactische keuze voor onze ploeg is om een grote ronde dag per dag te bekijken en om de klimmers die zich na enkele dagen onderscheiden te beschermen om een top 10 in het algemene klassement te behalen.”

Aanvallend koersgedrag
Omdat al zijn renners minstens een grote ronde hebben uitgereden weten ze wat ze te wachten staat, verwacht Piva. “Ik verwacht van onze ervaren selectie net als in de Giro d’Italia een zeer aanvallend koersgedrag, want het is onze beste manier om een ritoverwinning te behalen. In de Ronde van Italië verwezenlijkten we een droomscenario door de derde rit te winnen en enkele weken op een wolk van euforie te zweven. Met zijn topconditie en honger naar een overwinning acht ik Odd Christian Eiking in staat om dit voor ons te herhalen in deze Vuelta.

Of misschien slaagt Rein Taaramäe er wel in om zijn prestatie van in 2011 over te doen. Het parcours van deze Vuelta is gebalanceerd en bestaat hoofdzakelijk uit kortere ritten met pittige finales. Aan dit gegarandeerd spektakel willen we absoluut bijdragen en op die manier hopelijk een ritzege mee naar huis brengen”, aldus de ploegleider.

Selectie Intermarché-Wanty-Gobert voor de Vuelta a España (14 augustus-5 september)
flag-no Odd Christian Eiking
flag-cz Jan Hirt
flag-nl Wesley Kreder
flag-za Louis Meintjes
flag-it Riccardo Minali
flag-it Simone Petilli
flag-ee Rein Taaramäe
flag-be Kévin Van Melsen

Dit artikel delen:

11 Reacties

Mystery Rider 10 augustus 2021 om 13:32

Alvast een betere ploeg dan Lotto-Soudal :)

Als Meintjes geen top10 rijdt, dan mag die ook op pensioen !

0
Thoin 10 augustus 2021 om 13:41

Lijkt mij toch heel moeilijk te worden: Bernal-Carapaz-Mas-Valverde-Lopez-Vlasov-Landa-Haig-Martin-Bardet-Roglic-Carthy-Schachmann-Grosschartner-Hamilton…
Denk dat zelfs eerder Hirt de man is die het dichtste gaat eindigen.
Man in vorm Eiking kan wel een rit winnen.

0
Peetvader 10 augustus 2021 om 13:53

Ik zou Kron en Vanhoucke toch verkiezen boven iedereen in dit lijstje.

0
lampje 10 augustus 2021 om 13:50

Op alle fronten een sterk team.

0
Silent Hill 10 augustus 2021 om 13:52

Wanty … wat een allegaartje is me dat geworden. Ooit een sympathiek team met leuke Belgische renners, intussen compleet zijn roots verloochend en zie wat ze naar een grote ronde moeten sturen. Dikke
C.

0
Peetvader 10 augustus 2021 om 13:54

Ze hebben nu moeten nemen wat er nog op de markt was. Ik zie ze richting volgende jaren wel met een betere ploeg op de proppen komen.

0
rosencrantz 10 augustus 2021 om 16:54

Bij Lotto en Wanty gaan ze moeten beseffen dat ze beter zouden samenwerken.

0
Pole Pole 10 augustus 2021 om 16:57

Vervang Minali en Petilli door Danny en Boy en je krijgt dit gezeik niet.

0
Pathieu van der Moel 10 augustus 2021 om 13:57

Eiking de enige die in aanmerking komt voor een ritzege vanuit de ontsnapping

0
Chasse_patate 10 augustus 2021 om 14:10

Peleton vulling net als LS, euskadi, burgos en Caja

0
Verweggistan 10 augustus 2021 om 14:59

Weer Minali..

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone