Revelatie Bjorg Lambrecht dicht bij contractverlenging bij Lotto Soudal

Door , maandag 29 april 2019 om 15:15
Revelatie Bjorg Lambrecht dicht bij contractverlenging bij Lotto Soudal

©Cor Vos

Geen nieuwe toptienplaats voor Bjorg Lambrecht in Luik-Bastenaken-Luik. De 22-jarige Ardennenrevelatie sukkelt wat met een verkoudheid en stelde zich ten dienste van de ploeg. Na afloop vertelde hij ons overigens dat hij dicht bij een contractverlenging staat. “Er is meer interesse, ja. Maar ik zie geen reden om weg te gaan.”

“De eerste honderd kilometer heb ik afgezien”, aldus Bjorg Lambrecht na het douchen. “Na de Waalse Pijl werd ik wat verkouden. Zaterdag ging het echt niet goed. Vanmorgen (gisteren, red) voelde ik me al wat beter, maar ik kampte toch met een papperig gevoel in de benen. Dat merkte ik ook tijdens de koers. Ik kon wel hoge wattages duwen, maar door een gebrek aan frisheid miste ik explosiviteit.”

Vuelta grote doel in het najaar
Dus koos Lambrecht ervoor om zich ten dienste te stellen van Tim Wellens. “Op de Rosier schoof ik mee. Nee, het was vooraf niet gepland, maar het zag er een goede groep uit. En de ploegleiding riep me via de oortjes toe dat het kon. Zo zette ik Tim – die in deze weersomstandigheden sowieso meer kopman is dan ik – ook in een zetel richting de finale. Jammer dat Deceuninck-Quick-Step in deze fase van de wedstrijd nog zo sterk was, anders hadden we de top van La Redoute met iets meer voorsprong gehaald. Al had het voor mij persoonlijk niet veel uitgemaakt, want in de slotfase liepen de benen helemaal leeg.”

Vijfde in de Brabantse Pijl, zesde in de Amstel Gold Race en vierde in de Waalse Pijl.  Bjorg Lambrecht was de beste Belg in de Ardennen. “Drie geslaagde weken”, noemt hij het. “Want ik tel er ook nog de Ronde van het Baskenland bij. Nu ben ik aan rust toe om daarna weer op te bouwen richting de Ronde van Noorwegen en de Dauphiné. Al liggen mijn verdere doelen vooral in het najaar met onder meer de Ronde van Polen en de Vuelta.”

Contractverlenging
Tijdens zijn rustperiode verwacht Lambrecht dat hij zijn contract bij Lotto Soudal zal verlengen. “Ik zie niet onmiddellijk een reden om weg te gaan. Er moet nog even verder onderhandeld worden. En we horen wat rond bij andere teams die interesse tonen. Luisteren moet je altijd. Maar ik verwacht dat ik gewoon verleng. De ploeg heeft al veel voor mij gedaan (Lambrecht komt ook uit het opleidingsteam, red) en ik denk dat ik hier de komende jaren wel goed zit.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Jotto-Lumbo 29 april 2019 om 15:28

Benieuwd of Jumbo-Visma zich gemeld heeft voor deze kanjer. Past perfect in het plaatje van talentontwikkeling en uitbreiding van Jumbo naar Belgie. Tevens zou hij het gat van de Ardennenklassiekers voor Jumbo-Visme perfect opvullen. Helaas zit hij prima op zijn plek bij Lotto Soudal, wat voor hem natuurlijk een uitstekend team is.

koos verrek 29 april 2019 om 15:55

De nieuwe vanendert?

Frank 29 april 2019 om 16:50

Wat niets winnen betreft wel. Zich indekken en vervolgens niets presteren past wel in het rijtje Hoste/ Vandenbroeck/ Vanendert.

Zit heus wel potentie in Bjorg, maar een natuurtalent zoals MvdP is het natuurlijk niet. Een beetje een poor man’s Kwiatkowski.

En zal wel forever in vlaanderen blijven. Bij Quick-Step past hij niet, veel te bedeesd. Dus enige opties voor hem zijn Wanty en Jumbo.

Gewoon lekker bij nonkel Marc blijven en af en toe een kermiskoersje winnen.

Stablinksy 29 april 2019 om 18:01

Frank kent er duidelijk niks van. Lambrecht heeft een erg snedige sprint bergop, dus hoe kan je die in godsnaam vergelijken met die drie strijkijzers van weleer …

4e Waalse Pijl, 5e Brabantse Pijl, 6e Gold Race

2e in Rit2 van het Baskenland, na Alaphilippe, maar voor Kwiat, Fraile, Schachmann, Izagirre, Pogacar, Mas, Fuglsang, … Die rit heb jij duidelijk gemist.

Als je 2e kan worden, kan je ook winnnen.

En vorig jaar, in zijn 1e profjaar ook al meteen zijn 1e profzege, Albasini en Boasson Hagen in een sprintje bergop geklopt. Ook die heb jij dus niet gezien.

Als je toch wil vergelijken, Frank, doe het dan maar met Bettini (als je weet wie dat is).

djerkson 29 april 2019 om 18:47

Inderdaad, Lambrecht werd in de jeugdreeks zowat overal tweede, ofwel na Sivakov (aan het ontbolsteren bij Sky), ofwel na Bernal ofwel na Hirschi (WK). Eeder een Joaquin Rodriguez en voor je het vergeet, hij heeft al een profzege op zak. Een topper in wording!
Daarnaast zou ik het jammer vinden als hij bij Lotto zou blijven. Ik heb stellig de indruk dat men daar minder professioneel werkt dan bijvoorbeeld bij Quick-Step. Als ik Sergeant in actie zie tijdens de koers, dan kan ik moeilijk vatten dat men daar gemotiveerd door wordt. Hetzelfde bij een Wellens, bij een betere ploeg zouden zijn resultaten (nog) wellicht beter zijn dan nu het geval is.

Frank 29 april 2019 om 18:45

@Stablinksy. Ja hoor, ik weet er niets van af. Dat persoonlijke met opmerkinkjes tussen haakjes kun je wel achterwege laten. Lambrecht is geen winnaar, dat kun je uit jouw stats ook opmaken, iedereen leest wat hij of zij leest. We zullen zien of ‘die snedige sprint’ prijzen oplevert, maar of vlaanderen in de nabije toekomst een veelwinnaar produceert moeten we maar afwachten. Naesen bijvoorbeeld, reed mooi mee, won niets. MvdP is een natuurtalent, dat zie je zelf ook wel. En Lambrecht vergelijken met Bettini… tsja, die prestaties zal Bjorg alleen in zijn dromen behalen.

djerkson 29 april 2019 om 18:49

Deze jongen is hoop en al een goed jaar prof, Bettini begon op zijn 24/25ste pas wat voorzichtig te winnen. We zullen afwachten, akkoord, maar kenners voorspellen hem een grote toekomst met zijn lichtgewicht en snedige sprint.

Hollow Knight 29 april 2019 om 20:26

Wat een arrogante man ben jij Frank. Hoeveel 22-jarige renners ken jij die overal winnen? Van die Tom Boonen is ook niets geworden, die talentloze kermiscoureur won pas zijn eerste koers toen hij 23 jaar oud was!

Brabander 29 april 2019 om 21:27

Wat een stelligheid zeg. Het is een gast van 22. Toen (om maar een zijstraat te noemen) Tom Dumoulin 22 was, zag jij vast een toekomstig Grote Ronde-winnaar in hem?

Mwielerfan 30 april 2019 om 07:02

Naesen heeft al 2x plouay gewonnen en bk geweest

Poeksel 29 april 2019 om 18:55

Ik zie best veel overwinningen staan op https://www.procyclingstats.com/rider/bjorg-lambrecht/2016 en https://www.procyclingstats.com/rider/bjorg-lambrecht/2017, Frank. Welke statistieken heb jij gekeken?

Gebruikersnaam 29 april 2019 om 19:43

In het wielrennen is ’t doorgaans nogal voorbarig om een talent op zijn 22e al terug te brengen tot een bedeesde, zichzelf indekkende, niets presterende, “groot in Vlaanderen” kermiscoureur die in bijna geen enkele ploeg past en er alleen maar van kan dromen om een slap afkooksel van iemand anders te zijn.

Heeft Bjorg je schildpadje doodgereden of iets dergelijks? Ik kan begrijpen dat iemand een hype wil nuanceren, maar dit is gewoon venijnig op het dwangmatige af.

Brabander 29 april 2019 om 21:36

Nogal ja.
Zijn gewoon uitstekende prestaties voor zo’n jonge gozer ook

Admirals 30 april 2019 om 07:54

Nou nou Frank, dat kun je nu toch nog helemaal niet zien/zeggen. Gozer is 22 en is juist afgaande op zijn behaalde resultaten op weg om top te worden. Zo moeilijk is dat niet

Headlines

Materiaalzone

Populair