Reto Hollenstein vindt onderdak bij Katusha

dinsdag 4 oktober 2016 om 10:06
Reto Hollenstein vindt onderdak bij Katusha

foto: Sirotti

De lijst van IAM Cycling-renners met een nieuwe ploeg dijt langzaam uit. Ditmaal is Reto Hollenstein de gelukkige. De Zwitser heeft een eenjarig contract getekend bij Katusha. Daarmee heeft voorlopig iets meer dan de helft van de renners bij IAM Cycling een nieuwe ploeg gevonden voor 2017.

“Ik ben heel blij om Katusha te versterken. Dit is een nieuwe stap hogerop in mijn carrière”, laat Hollenstein optekenen in het persbericht van de ploeg. “Katusha is een groot team, dat meer en meer een internationale uitstraling krijgt. Ik ben vereerd om te mogen werken voor Alexander Kristoff, Ilnur Zakarin en de andere renners”, zegt de 31-jarige renner. “Natuurlijk heeft iedereen persoonlijke ambities, maar mijn hoofddoel is de ploeg. Ik ben tevreden als de ploeg tevreden is. Mijn persoonlijke ambities komen op de tweede plaats.”

Hollenstein staat bekend als een allround wielrenner. Dit jaar werd hij tweede op het Zwitsers kampioenschap tijdrijden, achter Fabian Cancellara. In de Baloise Belgium Tour moest hij alleen teamgenoot Dries Devenyns voor zich dulden. Op het WK in Qatar zal de Zwitser zowel de wegrace als de strijd tegen de klok betwisten. Vanwege het stoppen van IAM Cycling moest Hollenstein op zoek naar een nieuwe werkgever.

Dit artikel delen:

7 Reacties

thombvb 4 oktober 2016 om 10:10

Ik neem aan dat er nog wel wat meer Zwitsers gaan komen. Ze hebben nu 22 renners, dus er moeten er nog wel minimaal 4 bij komen.

0
RikkyG 4 oktober 2016 om 10:22

Zitten nog zonder (lijkt het) :

Elmiger, Pelucchi, Saramotins, Howard, Reynes, Wyss, Denifl.
Stuk voor stuk nuttige renners lijkt me.

0
Kingstown 4 oktober 2016 om 11:05

@RikkyG:

Elmiger is 38. Zou me niet verbazen als het einde carriëre voor hem zal zijn.

0
TykkeThor 4 oktober 2016 om 11:13

Elmiger zou ik zeker een éénjarig contract aanbieden.

0
Tuttipazzi 4 oktober 2016 om 11:56

Er zullen wel wat van de andere Zwitsers naar Katusha gaan om de ploeg een iets meer Zwitserse uitstraling te geven, gezien ze volgend jaar Zwitsers zijn. De andere goede renners die al genoemd zijn zullen vast naar Bahrain of Lampre 2.0 gaan.

0
Cycl3mi 4 oktober 2016 om 12:33

Howard en Denifl wellicht naar AquaBlue..

0
Dayer Quintana 4 oktober 2016 om 14:13

Pelucchi naar Bahrain of TJ lijkt mij ideaal, een omgeving met veel landgenoten want er zit zoveel potentieel in die jongen. Mooie overstap voor Reto, een goeie hardrijder en die hebben ze graag bij Katusha.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone