Rentree Cavendish in Yorkshire

Rentree Cavendish in Yorkshire

foto: LaPresse

woensdag 18 april 2018 om 10:56

Mark Cavendish keert begin mei terug in het peloton. De 32-jarige Britse sprinter van Dimension Data maakte in de Tour de Yorkshire zijn eerste kilometers sinds zijn zware valpartij in Milaan-San Remo. Cav zal in eigen land Serge Pauwels bijstaan, die zijn eindzege van vorig jaar verdedigt.

Bij zijn crash in La Primavera liep Cavendish een gebroken rib en een enkelblessure op, waardoor hij onder meer deelname aan de Commonwealth Games moest missen. “Ik ben blij dat ik voldoende hersteld ben van mijn blessures. Ik kan sneller weer koersen dan ik aanvankelijk had gedacht. En waar kan dat beter dan in een thuiswedstrijd, de Tour de Yorkshire”, zegt de Manx Missile op de site van zijn ploeg.

“Mijn moeder komt uit Harrogate en het is duidelijk dat de vorige keer dat ik hier reed het niet zo geweldig voor mij ging, in de Tour de France van 2014”, blikt hij terug op de schouderblessure die hij opliep nadat hij tegen Simon Gerrans reed in de massasprint in ‘zijn’ stad. “Maar iets dat ik mij nog herinner is de ongelooflijke menigte en ik weet dat de Tour de Yorkshire daar altijd voor zorgt. Het is de eerste keer dat ik deze ronde rijd en ik ben heel enthousiast.”

Over zijn vorm kan Cavendish nog weinig zeggen, omdat hij enkele weken niet heeft kunnen fietsen. Voor Dimension Data is er een titel te verdedigen. Serge Pauwels wist vorig seizoen namelijk de eindoverwinning te pakken, nadat hij in de slotrit een dubbelslag sloeg. De Belg is momenteel actief in de heuvelklassiekers.

Beelden van de valpartij van Mark Cavendish in Milaan-San Remo:

Dit artikel delen:

2 Reacties

ditisdavid 18 april 2018 om 11:11

Cavendish in een jaar waar hij niet lijkt te kunnen stoppen met vallen, op de plek van zijn pijnlijkste val. Zal vast goed gaan.

Veloburto 18 april 2018 om 12:55

Hopelijk kan ie een keer op zijn fiets blijven zitten.

Headlines

Materiaalzone

Populair