Renners kunnen auto nipt ontwijken in Parijs-Nice: “Nieuwe dag in koers des doods”

maandag 13 maart 2023 om 17:04
Renners kunnen auto nipt ontwijken in Parijs-Nice: “Nieuwe dag in koers des doods”

foto: Cor Vos

Het ging zondag maar net goed in de slotrit van Parijs-Nice. Op goed zestig kilometer van de streep botsten enkele renner namelijk bijna op een auto, die wel op een heel ongelukkige plek stond: op het parcours, in een binnenbocht en tijdens een afdaling. Gelukkig konden de coureurs de wagen nog net ontwijken.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Een nieuwe dag in de koers des doods”, schreef Florian Sénéchal ’s avonds verontwaardigd op Twitter. De Fransman van Soudal Quick-Step, die zelf ook actief was in Parijs-Nice, had zich de voorgaande dagen ook al kritisch uitgelaten over het parcours. Zo was hij een van de renners die na de vijfde etappe zijn beklag deed over een rotonde in de laatste kilometer.

“Wielrennen is een van de slechtste sporten die er is. Het is slecht voor de veiligheid van de renners en de toeschouwers”, stelde Sénéchal toen. Diezelfde dag liet hij ook van zich horen toen collega Giulio Ciccone – na de finish van de vierde etappe van Tirreno-Adriatico en tijdens het geven van een interview – werd aangereden door een volgwagen.

Over de voorlaatste etappe van Parijs-Nice, de koninginnenrit naar de Col de la Couillole, had Sénéchal ook wat aan te merken. Hij deelde op Twitter een afbeelding van de eerste afdaling van de dag, waarop een drempel inclusief versmalling te zien is. “Er waren tien van zulke drempels in drie kilometer…”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Zen Hooligan The Shakra Jugend 14 maart 2023 om 00:35

Er was eens een auto uit Nice die
schijt had aan de man op z’n fietsie

Stond stil in een bocht
Hoewel dat niet mocht

Het scheelde maar ietsie de pietsie

1
Poeksel 13 maart 2023 om 17:32

Gokje: iemand die woont op die weg, in eerste instantie geen idee had van dat er een wielerkoers was, toen te laat merkte van wel en stil ging staan op een ongelukkige plek?

0
Romāns Vainšteins 13 maart 2023 om 17:59

Zoiets inderdaad, en dat valt ook nooit helemaal te voorkomen. In allerijl die auto wegslepen gaat niet en voor dit soort shit zijn die oortjes natuurlijk ideaal. Moet ook gecommuniceerd zijn, kan niet anders. Helaas komt het niet overal door.

Overigens niet op 1 hoop te gooien met:

https://twitter.com/flosenech?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

Ik mag hopen dat dit in het rondeboek gestaan heeft. Was dit echt in een afdaling? Iemand ooit zoiets gezien? Wat een vage dingen zijn dat dan.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone