Renners Deceuninck-Quick Step beboet na overslaan podiumceremonie

donderdag 31 januari 2019 om 08:59
Renners Deceuninck-Quick Step beboet na overslaan podiumceremonie

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel en Álvaro José Hodeg zijn door de Internationale Wielerunie beboet. De drie coureurs van Deceuninck-Quick Step kwamen na de vierde etappe van de Vuelta a San Juan niet opdagen voor de podiumceremonie, wat hen elk op een boete van 438 euro is komen te staan. Ook de ploegleider van de Belgische WorldTour-formatie kreeg deze geldstraf opgelegd, zo meldt Het Laatste Nieuws.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Een dag nadat Iljo Keisse door de organisatie van de Argentijnse rittenkoers uit de wedstrijd werd genomen werden Alaphilippe (klassementsleider), Evenepoel (leider jongerenklassement) en Hodeg (derde in de vierde etappe) op het erepodium verwacht. Maar de renners schitterden allemaal door afwezigheid. Ook spraken de renners na afloop van de rit niet met de pers.

De afwezigheid van Deceuninck-Quick Step schoot bij de UCI in het verkeerde keelgat. Naast dat de Belgische WorldTour-formatie meer dan 1700 euro lichter is werden bij Alaphilippe en Hodeg tevens drie punten afgetrokken voor de wereldranglijst.

Geen protestactie
Persverantwoordelijke Alessandro Tegner liet in een reactie aan Het Laatste Nieuws weten het geen protestactie was: “De voorbije dagen waren moeilijk voor de ploeg. De renners voelden zich niet goed tijdens de wedstrijd, dus hebben we vandaag beslist om niet naar het podium te gaan. Het was een beslissing op het laatste moment. Het leek ons beter voor de renners om snel te recupereren en klaar te zijn voor morgen. Het is begrijpelijk dat de renners zich niet goed voelden. Er is de hele situatie met Iljo geweest. Dat heeft zijn weerslag gehad op de ploeg.”

De Vuelta a San Juan kent vandaag een rustdag. Morgen wacht de koninginnenrit met aankomst op Alto Colorado. Zondag wordt de 2.1-koers afgesloten in provinciehoofdstad San Juan.

Dit artikel delen:

61 Reacties

EddyB1958 31 januari 2019 om 13:06

Nochtans voor peper moeten we eerder bij de Jumbo zijn, dan hij Deceuninck of Quick Step.

john 31 januari 2019 om 13:47

Och germ wat een smoesjes kunnen ze bij dat team verzinnen (zullen wel niet de laatste zijn) als die gast( Levefere) dat bedrag niet kan of wil betalen ,nou dan heb ik wel een op lossing !!!!!!!!!. Ze kunnen toch een voor een afstappen tijdens de etappe en zeggen dat ze oververmoeid zijn .Maar nee eerst een hoop bla bla bla en dan de keutel in trekken

vanSpringel 31 januari 2019 om 14:51

Dat was een betere oplossing geweest. A la PDM destijds in de TourdF. bedorven kipverhaal of iets degelijks.
Wellicht lezen die gasten jouw verhaal en komen ze tot een passende manier de koers alsnog te verlaten.

EddyB1958 31 januari 2019 om 15:48

Misschien moeten de ploegen naast al die trainers, mentale coaches, ploegdokters, kinesisten etc ook mensen met kennis van wat en niet kan met oog op de sociale media vandaag in dienst nemen.

rvb 31 januari 2019 om 17:44

Een SM advisor lol.

Mwielerfan 2 februari 2019 om 12:04

Lijkt me goed idee en ze hebben vrijwel zeker al social media mensen. Nu nog naar ze luisteren

Treeg 31 januari 2019 om 20:22

Edit redactie: Gedraag je!

Martin Bergstra 31 januari 2019 om 20:27

Doet de baas zijn vrouw Eddy.
Gedraag je Treeg.

  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Materiaalzone