Remco Evenepoel na zilver en brons: “Dan maar hopen op goud in Tokio”

Remco Evenepoel na zilver en brons: “Dan maar hopen op goud in Tokio”

foto: Cor Vos

zondag 20 juni 2021 om 20:01
Interview

Woensdag zilver op het BK tijdrijden, zondag brons in de wegrit. Remco Evenepoel greep twee keer naast de tricolore. “Ik mag niet ontevreden zijn met mijn prestatie vandaag, maar het is toch wat lastig. Morgen praat niemand nog over wie tweede en derde werd. Alleen de titel telt. Dan maar hopen dat het volgend maand in Tokio lukt, zeker…”

“Zodra we met ons drieën weg waren, kreeg ik al in de radio te horen dat ik het zeker nog eens moest proberen. Logisch ook. Wout van Aert en Edward Theuns zijn twee snelle mannen. Wout wint massasprints in de Tour, terwijl ik helemaal geen sprinter ben. Ik heb het ook geprobeerd, maar die twee hebben ervaring in monumenten. Het zijn klasbakken. Daar rijd je niet zomaar van weg.”

Remco Evenepoel probeerde na de podiumceremonie een evenwicht te vinden tussen zijn ontgoocheling en de tevredenheid over zijn prestatie. “Want het gevoel en de explosiviteit in de benen was al beter dan woensdag. Toen Wout demarreerde, wilde ik ook net iets forceren. Dus twijfelde ik niet om mee te glippen. Ik heb vandaag ook goed standgehouden toen er gewrongen werd op dit parcours. Dat neem ik zeker mee.”

Na het zilver in Ingelmunster, nu brons voor Evenepoel – foto: Cor Vos

Op de vraag of hij dan misschien beter niet had meegereden met Van Aert en Theuns, antwoordde Evenepoel negatief. “Het is koers, hé. En het was nog een volle ronde. Ik kon nog iets proberen en je weet nooit dat ze naar elkaar kijken. Ik denk trouwens dat iedereen van onze ploeg die hier naar de streep ging met Wout van Aert geklopt zou worden. Hij is een van de snelste renners van de wereld en nog eens explosief ook.”

Ardennen
“Jammer dat er in de finaleronde maar één hellinkje lag. Daarna was het vooral draaien en keren, met weinig snelheid ook. Ah kijk. Enerzijds moet ik niet té teleurgesteld zijn. Anderzijds… tweede en derde worden in vijf dagen tijd voelt toch wat pijnlijk aan. Morgen is iedereen die ereplaatsen vergeten en telt alleen die trui nog. Hopen maar dat we de komende jaren nog eens een BK in de Ardennen mogen rijden. Daar worden mijn kansen groter.”

En dat goud, dan moet hij dan maar in Tokio pakken, lacht Evenepoel. “Het moet toch een keer lukken. Vanaf nu gaat de focus inderdaad op de Olympische Spelen. Ik ga nu een paar dagen herstellen, want het is – ook dankzij de hitte – een lastige week geweest. Donderdag vertrek ik voor veertien nachten naar Livigno op hoogtestage. Daarna slaap ik nog een nachtje thuis voor ik afreis naar Japan.”

Dit artikel delen:

47 Reacties

S'mon 20 juni 2021 om 20:12

Iedereen kan zeggen wat die wil, maar ik geniet van z’n interviews.

Jean Dumas 21 juni 2021 om 08:49

Hij wint wel wat harten met zijn koersgedrag in de wegwedstrijden, maar ik zou DQS aanraden hem te overtuigen anders te koersen, anders wordt het frustrerend.

FlecheWallonne 20 juni 2021 om 20:20

Jezus! Hier gaan we weer.

“Jammer dat er in de finaleronde maar één hellinkje lag.” en “Hopen maar dat we de komende jaren nog eens een BK in de Ardennen mogen rijden. Daar worden mijn kansen groter.”

De rasklimmer Remco. De man die de Zoncolan niet vreesde en, na de rit naar de Zoncolan, beweerde dat de Dolomieten hem beter zouden liggen. Te verstaan: beter dan die Bernal zouden liggen.

Ja, Remco. Tuurlijk, Remco.

Dikke vrouw 20 juni 2021 om 20:27

Wat zuur van je

Beer 20 juni 2021 om 20:32

Tuurlijk Fleche.

Michelangelo 20 juni 2021 om 20:38

What goes up… must come down!

Tenzij ze natuurlijk speciaal voor San Remco de streep boven op een niet al te steile berg leggen, de straatjes keurig schoonvegen en droogblazen als het heeft geregend.

Natuurlijk heeft hij op dit parcours geen schijn van kans tegen deze mannen. En met Wout is er ook iemand bij die met zo’n groepje geen seconde aarzelt als Theuns of Evenepoel probeert weg te springen.

Als hij had willen winnen, had hij zich in het wiel moeten zetten, het peloton terug moeten laten komen en het dan nog een keer proberen. Solo, zonder iemand in zijn wiel. Want als het je in de BBT al niet lukt om te winnen van een renner die 200 km in de aanval is geweest, hoe wil je het dan bolwerken tegen de klassieke top van Belgie?

Zijn getimmer op zijn stuur was dan ook vooral voor de show…

Maillot à Pois 20 juni 2021 om 22:35

@Michelangelo
Alsof hij meer kans heeft om vanuit het peloton weg te springen dan vanuit die kopgroep…

Op dit parcours is het zoals hijzelf en ook jij zegt gewoon heel moeilijk om te winnen voor hem.

Een parcours in de Ardennen ligt hem beter, maar niet alleen hem, maar bijvoorbeeld ook Vansevenant, Dylan Teuns of Van Wilder.
Dus niks ‘speciaal voor San Remco’, ik vind die opmerking nogal ‘uncalled for’.

wolfie67 20 juni 2021 om 22:47

Zuurpruim

Michelangelo 20 juni 2021 om 22:51

Maillot,
Het lijkt tegenstrijdig dat de kans om alleen weg te komen groter is bij een peloton dan in een kopgroep van 3 met iemand als van aert erin. Evenepoel heeft een paar tellen van twijfel nodig en die krijg je zeker niet in een kopgroep als deze. Maar heel misschien wel in het peloton.

Daarom is een strijkijzer niet gebaat bij een sprint a deux maar bij een wat grotere groep die naar de meet gaat.

Dit had hij nooit kunnen winnen. Als ze zo 20 keer naar de streep gaan verliest hij 21 keer…

Rendo 20 juni 2021 om 23:05

@mich en fleche. Voor jullie is wat Remco ook doet, toch nooit goed. Als jullie bij andere renners hun interviews ook eens jullie wijze analyse op los laten, komt het nog geloofwaardig over. Maar nu is het enkel afbraak naar ‘San Remco’, ‘de keffer’, en welke andere onzinnige namen die je verzint… Dit is trouwens en heel gewoon interview.

Michelangelo 21 juni 2021 om 00:49

@Rendo,
Kijk voor de fun mijn reacties nog eens terug over het interview na de tijdrit van het BK. Daarover kreeg hij van mij toch echt dikke complimenten, simpelweg omdat daar even het masker af viel en er echte emotie te zien was. In plaats van “het merk Evenepoel”, dat zich kenmerkt doordat altijd alles goed gaat of beter gaat worden, of dat hij had kunnen winnen als het parcours net wat anders was.

En hetzelfde geldt voor het interview na de tijdrit in de BBT. Ook daar was eindelijk gewoon emotie te zien, toen de interviewer hem deed realiseren dat het zijn eerste overwinning was na zijn val.

Kortom, als ik iets goed vind durf ik dat gerust te benoemen. En als iets in mijn ogen gel%l is dan zeg ik dat ook gewoon.

trigger 21 juni 2021 om 07:53

@FlecheWallonne @Michelangelo
Als jullie op dit soort interviews al reageren, dan lijkt het me klaar en duidelijk dat Remco Evenepoel echt deel is gaan uitmaken van jullie leven. Dit kunnen we enkel maar toejuichen, want framing en slechte reclame zijn nog steeds reclame. Bedankt om hem zo in de belangstelling te zetten, bedankt voor de vele woorden, alinea’s, epistels! Het is oprecht niet eufemistisch doch warmhartig bedoeld: moppersmurf moet er ook zijn.

Romāns Vainšteins 21 juni 2021 om 10:02

‘Kijk voor de fun mijn reacties nog eens terug’

urgghhhhhhhh

Marco 21 juni 2021 om 10:11

@RV Dit is voor de fun zijn positieve reactie :p

Michelangelo 17 JUNI 2021 OM 13:07
@Trigger, ik sluit me toch aan bij FlecheW.

Ik geloof niet dat de liefde voor de fiets bij Evenepoel groot genoeg is om mee te blijven doen. Als ik hem zo inschat is zijn liefde “winnen”, en of dat nu op een voetbalveld is, op een fiets of mijn part aan een dartbord. En ik denk dat het gevolg daarvan gaat zijn dat hij stopt zodra hij zelf denkt niet meer goed genoeg te zijn om met de allerallerbesten mee te doen.

In dat opzicht is hij niet te vergelijken met Valverde, die al vanaf zijn jeugd verknocht is aan fietsen. Die zelfs na een schorsing van 2 jaar op een behoorlijk late leeftijd gewoon terug kwam, en nu nog altijd met motivatie zijn trainingen afwerkt. Dat zie ik Evenepoel gewoon niet doen; de fiets lijkt voor hem meer een middel om de beste te zijn, dan een object waar hij echt plezier aan heeft.

Michelangelo 21 juni 2021 om 10:30

@Romina,
Als je niks zinnigs te melden hebt, blijf dan van je toetsenbord af! Dat soort nietszeggende bijdrages zijn voor anderen waarschijnlijk saai om te lezen, en ik vind ze ook niet echt bijzonder grappig.

@Marco,
Wat is hier negatief aan? Ik schrijf dat het een winnaar is (een dik compliment lijkt me). Maar dat ik denk dat zijn liefde voor de fiets waarschijnlijk niet zo groot is. Vind je dat negatief? Of had ik daarbij moeten zetten dat de liefde voor zijn hamster wel oneindig groot is, en daar eigenlijk alleen al een Nobelprijs voor verdient?

En verder mag je natuurlijk ook altijd de moeite doen om de posts opnieuw te plaatsen waar ik hierboven aan refereerde. Want die heb je vast ook gezien ;-)) Maar afbranden is vast een stuk leuker..

Marco 21 juni 2021 om 10:34

@Michelangelo als jij hierboven schrijft dat hij een winnaar is, dan begrijp ik nu waarom je de reacties van ruim de helft van de WF leden niet snapt

Marco 21 juni 2021 om 10:36

@Michelangelo samengevat ben je hem aan het afbranden waarbij je er handig gebruik van maakt dat hij voetballer is geweest..

Reiger 20 juni 2021 om 20:45

Zijn reactie over de afwezigheid van hellingen is er één uit de categorie:”Als de streep 10 meter verder ligt win ik” of “Als ze geen bergetappes in de Tour doen win ik op zeker”
Ik zal Remco even wakker proberen te schudden uit zijn droom: Wanneer hij met Wout naar de streep rijdt, zal hij ALTIJD de sprint verliezen! Ik weet het. Deze komt keihard aan maar het is gewoon niet anders..
En hij had meer in het wiel moeten blijven vandaag. Dan de ontsnapping maar om zeep.

Turtlehead 20 juni 2021 om 22:01

Je kunt met je eerste bewering best gelijk hebben. Maar hij bedoelt meer zoiets als: ‘wanneer er eens 2 km geklommen moet worden, kan ik die mannen wél lossen.’ En daar kon ie wel eens gelijk in hebben.

Maillot à Pois 20 juni 2021 om 22:08

Maar Reiger… je hoeft hem niet wakker te schudden want het is exact wat hij zelf zegt: in een sprint tegen Van Aert verliest hij altijd. Dus moet hij hem lossen. Op een korte Vlaamse helling lukt dat niet, omdat Van Aert veel explosiever is. Daarvoor heeft hij een langere helling nodig.
Ik beweer zelf niet dat het hem daar sowieso wél lukt, maar op een dergelijk parcours zijn zijn kansen wel groter.

Je laat uitschijnen dat Evenepoel een slechte verliezer is, maar in dit geval vind ik het gewoon een heel logische reactie, respectvol naar Van Aert toe ook.

Reiger 20 juni 2021 om 22:11

@turtlehead Dat zou best kunnen ja. Maar dan hoort dat toch ook bij de “als dit, als dat” verhalen die wielrenners vaak hebben na afloop? Als je een wedstrijd 2 keer mag rijden hebben we na de tweede keer ongeveer 20 winnaars. Maar je zal het toch echt die eerste keer moeten doen!

Reiger 20 juni 2021 om 22:15

@maillot a pois. Nee ik vind hem geen slechte verliezer. Ik vind in het algemeen en bij Remco in het bijzonder dat er dingen bij gehaald worden die niets met de afgelopen koers te maken hebben. Zoals die hellingen. Zie ook mijn reactie op Turtlehead.

Maillot à Pois 20 juni 2021 om 22:27

@reiger
Maar zijn reactie heeft toch alles met de koers van vandaag te maken? Hij heeft het geprobeerd, maar de helling was te kort om explosieve types als Van Aert en ook Theuns te lossen. Dat is gewoon een realistische , niet heel opzienbarende, analyse van de finale.

Wheely 20 juni 2021 om 22:29

Ik denk dat Wout de beklimmingen in de Ardennen ook wel kan hebben eigenlijk, zou wel een leuk BK geven.

Maillot à Pois 20 juni 2021 om 22:37

@Wheely

Daar heb je gelijk in, ik zou er Van Aert zeker ook niet kansloos achten.
Komt trouwens nog wel, er zijn geregeld BK’s in de Ardennen

wolfie67 20 juni 2021 om 22:48

Was ook een waardeloos parcours

Renaissance 20 juni 2021 om 20:52

Wat doet dit ventje zichzelf aan? Heeft zoveel potentie maar is enkel en alleen maar bezig met praatjes. Ik ben het dan ook eens met Michelangelo. Verder wel erg leuk dat hij altijd koers wil maken en talent heeft hij ook zeker, alleen goud in Tokio gaat ook niet lukken. Gewoon nog een jaartje rijpen en hij kan in veel heuvelkoersen en tijdritten echt wel een grote rol van betekenis gaan spelen. Een groot rittenkaper met een mooi klassiek palmares lijkt mij binnen zijn mogelijkheden te liggen.

Max1 20 juni 2021 om 21:00

Wat een negativiteit weer, Ik ben zowel voor Wout als voor Remco. Beiden zijn formidabele renners die durven koers maken en die niet slepen in een ontsnapping, maar gaan. Het is niet toevallig dat deze twee renners de koers openbreken. Voor mij een droompodium.

Ik verwacht na een tweede hoogtestage nog een flinke verbetering bij Evenepoel. In 2019 was hij ook super na een hoogtestage in de zomer.

Panache 20 juni 2021 om 21:26

“Beiden zijn formidabele renners die durven koers maken en die niet slepen in een ontsnapping”

Je bedoelt het als een compliment, maar ik vind het juist niet mooi wanneer een strijkijzer netjes zijn beurtjes draait tussen twee sprinters. Dan koers je namelijk niet om te winnen, maar slechts om een mooie ereplaats. Vervolgens krijg je die ereplaats en dan toon je je teleurstelling in de pers. Dat is best een beetje raar (bijna een act).

Marik 21 juni 2021 om 10:39

Precies Panache, eigenlijk heeft REV de kans voor DQS om nationaal kampioen te worden eigenhandig de nek omgedraaid.

Massimo Bataille 20 juni 2021 om 21:31

Toch prachtig hoe je uit een normaal ( zelfs goed) interview alles in het negatieve verdraaid wordt door de grote ‘koersliefhebbers’ …
Zegt absoluut niets verkeerds in dit interview en heeft in de koers ook niets verkeerds gedaan.
Als ze ingehaald worden door het peloton was hij ( en Quickstep) zowiezo kansloos… Heeft vol mee rondgedraaid en proberen aan te vallen, meer kon hij niet doen.
Waarom zou hij acteren aan de finish, REV weet ook dat hij nooit de sprint zal winnen, maar dat maakt het daarvoor niet minder jammer dat hij niet wint.
Tuurlijk dat hij zegt dat hij liever een parcours heeft met meer klimmen…
Alsof Merlier niet zou zeggen dat hij liever een vlakke etappe heeft ipv van een bergrit…

seba 20 juni 2021 om 21:42

Meer heuvels en minder bochten. In de derde of vierde haakse bocht, nadat hij met van Aert was weggereden, verloor hij echt 15 tot 20 meter op van Aert, terwijl hij in zijn wiel begon aan de bocht. Het kostte hem echt wat tijd en kracht om weer terug te komen, zoveel dat bewonderaar Wuyts niets anders kon dan toegeven dat Remco daar echt maar eens werk van moest gaan maken van zijn bochtenwerk.

wolfie67 20 juni 2021 om 22:50

Idd aanpakken, zijn talent en aanvalslust zijn al op orde

girardengo 21 juni 2021 om 00:36

Het komt er dus op neer dat hij ondanks veel talent en strijdlust op allerlei vlakken nog tekort komt en dat hij dit zal moeten verbeteren om tegen de toppers op allerlei vlakken een kans te maken, of dat nu vlakke, hobbelige, heuvelachtige of bergachtige wegen, eindsprints of tijdritten (dit laatste onder veel voorbehoud) betreft. Vooralsnog is hij een hardrijder pur sang, zonder veel ervaring.

Romāns Vainšteins 21 juni 2021 om 07:47

Wat mij betreft wel een hardrijder die nu goed bezig is met ervaring sprokkelen op voor hem onbekend terrein. Zit er overal bij en probeert wat, prima.

CrazyVonkyStyl3 21 juni 2021 om 15:12

Ik kan het ook wel waarderen dat hij er gewoon vol voor gaat. Maar dat achteruit sprinten is toch wel zorgelijk. Nog niet vaak zo’n trage sprint gezien. Was dit voor zijn val ook al zo? De keren dat je in een hoogwaardig veld alleen aankomt zijn minimaal dus dit beperkt zijn winkansen tot de kleinere rondjes en tijdritten.

Herwig Dergent 21 juni 2021 om 01:41

Wat een zielige reacties hier, alles word uit zijn context gehaald !
Zal ik even helpen ?
Ik denk dat 90% van de renners blij zouden zijn op het einde van hun carriere met het palmares van deze jonge snaak !

Een jaar geleden lag dat ventje in een ravijn niet wetende dat hij ooit nog op een fiets zou rijden !
Na bijna een jaar revalideren rijd hij een naar omstandigheden een behoorlijke giro, wint hij de tijdrit en het eindklassement van de BBT, 2 podium plekken op het BK En toch maar blijven kakken op die gast ?

Een klein beetje respect zou hier meer op zijn plaats zijn !

Het is makkelijk hoor iemand afzeiken, een voorbeeldje?
Wat heeft jullie topsprinter Dylan al gepresteerd ondertussen na zijn gedwongen vakantie ?

Michael Bianchi 21 juni 2021 om 04:30

Prachtige reactie om te lezen, had er een van Lefevere kunnen zijn.

Merlinappa 21 juni 2021 om 07:16

Die opmerking over Dylan, nogal uncalled for en een beetje triest.

Aart van Woud 21 juni 2021 om 07:46

Calimero strikes again!

kleomantre 21 juni 2021 om 07:53

Misschien is een Olympisch diploma realistischer, maar je mag hopen.

Diegosi 21 juni 2021 om 08:36

Wil je wedstrijden winnen, dan heb je een punch nodig, ook al zijn je benen beter.
Gelukkig voor de reazuurders hier, heeft hij die niet ;)!
Mooi podium!

Tino Tabac 21 juni 2021 om 10:46

Het zit er dik in dat RE van de ploegleiding door moest rijden in de kopgroep met een voor de hand liggende 3e plaats als gevolg. DQS wilde absoluut niet het risico lopen dat een andere Belgische ploeg, AF of Lotto, het BK zou winnen. Een andere strategie kun je namelijk niet bedenken want normaal gesproken rij je om te winnen en niet om nummer 3 van 3 te worden.

Michelangelo 21 juni 2021 om 11:05

Zo had ik hem nog niet bekeken. Maar ook een plausibele uitleg waarom Evenepoel meerijdt voor een “aan zekerheid grenzende waarschijnlijke” derde plaats.

Beer 21 juni 2021 om 11:15

Klopt gewoon. Het was ook aan de reacties na de finish te merken dat DCQS de overwinning best gunde aan WVA, waar de frustratie richting Alpecin er weer goed inzat (zie interview Lampaert). Gisteren hebben ze Alpecin perfect in de verdrukking gezet dmv de aanval van Vansevent met de 2 Lotto's en Evenepoel met van Aert. Het gebrek aan werklust van Alpecin in vorige koersen en de bijhorende opmerkingen dat "DCQS kinderachtig is" en dat "Peyskens dan maar moet winnen" is daar natuurlijk niet vreemd aan. Benieuwd of de Roodhoofdjes de boodschap begrepen hebben.

Westhoek Express 21 juni 2021 om 18:28

Alpecin Fenixs eerstedoel is altijd om niet te moeten werken. Ofwel sturen ze iemand in een kansloze vlucht om in het peloton niet te moeten werken.

En anders doen ze niks in de vlucht want “onze sprinter komt achter”.

Beetje flauw hoe opzichtig ze het soms doen.

Bontempi 21 juni 2021 om 12:02

Het is toch vooruitgang dat hij op die smalle wegen zich vooraan kon handhaven. Hij zat op het goede moment vooraan om met Van aert mee te glippen ook. Hij heeft het prima gedaan wat mij betreft.

Headlines

Materiaalzone

Populair