Remco Evenepoel krijgt groen licht om weer te gaan trainen

dinsdag 23 mei 2023 om 18:11
Remco Evenepoel krijgt groen licht om weer te gaan trainen

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel mag weer gaan trainen. De wereldkampioen van Soudal Quick-Step stapte ruim een week geleden uit de Giro d’Italia vanwege een positieve coronatest waar hij flink ziek van werd. Onder meer hartcontroles volgden, maar nu heeft Evenepoel groen licht gekregen om weer te trainen.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Na een check-up en controles heeft onze medische staf goedkeuring gegeven aan wereldkampioen Remco Evenepoel om weer op zijn fiets te stappen”, schrijft Soudal Quick-Step op sociale media. “We kunnen niet wachten om je weer te zien koersen, Remco!”

Dat Evenepoel flink ziek was geworden na zijn coronabesmetting, vertelde ploegbaas Patrick Lefevere. “We denken dat hij in totaal vijf dagen ziek is geweest. Vooral dinsdag (16 mei, red.) waren de symptomen het sterkst: hoofdpijn en keelpijn, naast grote vermoeidheid. Maar nu is hij beter. We laten hem het hele weekend rusten en begin volgende week krijgt hij harttesten”, kondigde Lefevere aan.

Over het programma van Evenepoel is nog niets bevestigd. Even was er sprake van het Critérium du Dauphiné, maar die komt te vroeg. Nu lijkt de wereldkampioen zich voor te gaan bereiden op het BK tijdrijden en het BK op de weg.

Lees ook:
Patrick Lefevere stellig: “Nee, Remco Evenepoel gaat niet naar de Tour de France”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Romāns Vainšteins 23 mei 2023 om 18:19

Zou ie Jan & Tom’s pleidooi in Wattage gezien hebben en toch nog gaan?

0
eddietheeagle 23 mei 2023 om 18:24

Ik denk het niet. Volgens mij wordt het de Tour de Suisse zonder uitgesproken klassement ambitie, er zijn daar namelijk 2 tijdritten (lees een lange proloog van bijna 13 km en een afsluitende tijdrit van goed 25km). Lijkt mij de ideale voorbereiding op de beide Belgische kampioenschappen. Rest van zijn programma blijft zoals voorzien wellicht, met San Sebastian, het WK in Glasgow en Lombardije.

0
Davbam 23 mei 2023 om 18:33

@Eddie,
"geen klassementsambities" en "twee tijdritten". Dat lijkt me een behoorlijke tegenstrijdigheid in het geval van Evenepoel.

Gewoon naar de TdF, in 1 van de eerste etappes meteen heel ostentatief laten lopen om van het klassementsgeneuzel af te zijn, en dan lekker 3 weken gedoseerd koersen richting Wk.

AANVULLING:
Ik ben ook vooral van mening dat Evenepoel een drieweekse ronde nodig heeft voor zijn verdere ontwikkeling als grote ronde renner. Noem het ouderwets, maar veel ervaringsdeskundigen zeggen dat je daar een betere renner van wordt. Dan blijven dit jaar de TdF en de Vuelta over…

-2
Melkzuur 23 mei 2023 om 18:49

Zwitserland komt te vroeg denk ik. Die twee tijdritten zijn inderdaad wel interessant, maar om die te winnen moet ook Evenepoel (erg dicht bij) 100% zijn, en dat kan niet lukken vrees ik. En Zwitserland rijden als training, dat kan ik me bij hem niet voorstellen.

0
eddietheeagle 23 mei 2023 om 19:01

@Davbam. Gewoon gaan om die 2 tijdritten te proberen winnen, en dan rustig die 3 bergetappes doorkomen is toch helemaal niet verkeerd als je 9 dagen niet meer op een fiets gezeten hebt? Bovendien, direct in de eerste rit laten lopen in de Tdf lijkt me voor hem nog moeilijker, want die eerste etappe in het Baskenland lijkt wel op zijn maar gemaakt. Daar bewust het geel laten schieten..? Neen dat zal em niet worden Remco zijn karakter indachtig. Velen kunnen misschien vinden dat hij de Tour moet rijden om deze of gene reden, maar ik ben er redelijk van overtuigd dat het originele plan volgen (San Sebastian, WK, Lombardije) toch meer aangeraden is. Laat ons eens aannemen dat hij in oktober zijn seizoen kan afsluiten met 2 monumenten (Luik en Lombardije) 1 klassieker (San Sebastian) 1 wereldtitel (tegen de klok) en 1 Belgische titel (ook de TT) Wedden dat 99% procent van het peloton daar op voorhand voor tekent ? Geef toe, het zou zomaar kunnen, mijn aannames zijn echt niet zo gek. Remco moet vooral doen waar hij zich best bij voelt. Wat andere analisten en ex-renners ook moge zeggen. De jongen is pas 23, en heeft nu al een groter palmares dan al die ex-renners die het beter menen te weten. Ik zou zeggen, laat hem.gewoon doen, want tot op heden doet hij het fantastisch.

1
eddietheeagle 23 mei 2023 om 19:08

@melkzuur. Zwitserland is nog 3 weken, moet toch lukken om in die tijdritten opnieuw goed genoeg te zijn om ze misschien te winnen. De rest van de week kan hij dan zelf invullen naargelang zijn conditie op dat moment. In Zwitserland is er ook geen druk, of toch niet zoals in een Dauphine ofzo. Ik heb vorig jaar Zwitserland gevolgd de hele week, zelden zo een relaxte koersomgeving gezien. Amper publiek aan start en aankomst plaatsen, geen hele horde’s pers, geen hopen dolgedraaide fans en handtekeningen jagers, enz. Lijkt mij ideaal om in topconditie te komen voor de beide BK’s.

0
SoloSlim 24 mei 2023 om 09:25

Als hij nu direct moet opbouwen naar Zwitserland kan hij zijn seizoen nooit trekken tot Lombarije.
Als hij de tour, hoe spijtig ik het ook vind, toch niet gaat rijden, kan ik me wel vinden in een korte vakantie nu om erna op te bouwen naar San Sebastian en het WK. Dan de vorm vasthouden via Renewie tour, Bretagne en Canada om dan een laatste kunstje op te voeren in Lombarije.
In het voorjaar vonden we het spijtig dat hij zo weinig eendagswedstrijden reed, laat hem nu meer eens enkel klassiekers rijden en zien wat het brengt. Wie weet krijgt hij de smaak te pakken om een klassiek voorjaar te rijden!

1
josemanuelfuente 23 mei 2023 om 18:26

Ojee, clickbaits komen er weer aan

-1
advocaat van de duivel 23 mei 2023 om 21:42

Hoofdpijn, keelpijn en vermoeidheid noemen ze nu al “flink ziek”… een goede verkoudheid was het dus.

-2

Headlines

Populair

Materiaalzone