Remco Evenepoel: “Ik ben erop gebrand om de Giro d’Italia te winnen”

zaterdag 27 juni 2020 om 11:44
Remco Evenepoel: “Ik ben erop gebrand om de Giro d’Italia te winnen”

Remco Evenepoel - foto: Cor Vos

Remco Evenepoel is erop gebrand om dit jaar de Giro d’Italia te winnen. Dat vertelde het 20-jarige supertalent van Deceuninck – Quick Step tijdens een sessie op Instagram Live in het kader van Rode Neuzen Dag.

De vraag of hij dit jaar de Giro gaat winnen, ging Evenepoel allerminst uit de weg. “Ik ben erop gebrand. Mijn voorbereiding staat helemaal in het teken van de Giro. Dus hopelijk blijf ik van pech gespaard en kan ik daar eind oktober bevestigend op antwoorden”, klonk het.

Het kopmanschap voor La Corsa Rosa zorgt niet voor extra druk op zijn schouders. “Het is vooral gezonde stress”, legt hij uit. “Stress geeft mij eerder motivatie of adrenaline. Daardoor komen er prestaties tot stand. Maar stress heeft geen negatieve gevolgen op mij. Bij een tijdrit moet je de hele dag om kunnen gaan met spanning. Dat is eigenlijk wel een van mijn sterkste punten”, legt hij uit.

Programma Evenepoel richting Giro
Evenepoel hervat zijn seizoen op 28 juli, wanneer hij met Deceuninck – Quick Step aan de start staat van de Ronde van Burgos. Hoewel het vervolg van zijn programma nog niet in beton gegoten is, ligt het in de lijn der verwachtingen dat hij ook de de Ronde van Polen (5-9 augustus) en de Ronde van Lombardije (15 augustus) gaat rijden. Tijdens de ploegstage in San Pellegrino (6-23 juli) wordt zijn programma verfijnd.

Eind augustus neemt hij deel aan het EK Wielrennen, alvorens eind september het WK in het Zwitserse Martigny op het programma staat. Evenepoel rijdt daar de tijdrit en de wegrit. Over een deelname aan het BK Wielrennen op dinsdag 22 september wordt op een later moment besloten. Op 3 oktober gaat de Giro d’Italia 2020 van start.

Dit artikel delen:

121 Reacties

Vazilii 28 juni 2020 om 21:13

Als hij deze Giro wint is het wel een baas. Laat em er maar lekker invliegen. Gaat hij op z’n bek, geen nood. Nog zat jaren te gaan voor revanche.

0
ollyvier hanegreefs 28 juni 2020 om 23:16

Als remco het geluk heeft (dat Bjorg Lambrecht niet heeft gehad) en gewoon geen zware valpartijen met schades meemaakt , spreken we over 10 jaar over merckx zoals we nu over poulidor spreken.
Deze jongen zijn vermogen is ‘du jamais vu’ en dit zal iedere wielerkenner bevestigen.
Het geluk dat hij heeft door niet groot en zwaar te zijn maakt van hem de ronde renner voor de volgende 15 jaar.
De prestaties tot op heden(20jaar) evenaren of overstijgen de grootste kampioenen op een veel latere leeftijd.
Tot spijt van wie geen fan is , of wie hem beoordeelt in zijn intervieuws, deze jongen zal met de pedalen antwoorden. Hij zal zo hard rijden dat jullie allemaal groen worden van jaloezie op zijn prestaties.
voor alle ‘Haters’ jullie gaan bijzonder triestige jaren tegemoet…
Ik zal vooral genieten van een ex-voetballertje van Anderlecht dat plots ontdekt dat hij veel te snel kan fietsen… (by the way loopt hij nog een halve marathon tussen de kenianen)
remco is simpelweg een wonderboy

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone