Remco Evenepoel: “Ik ben erop gebrand om de Giro d’Italia te winnen”

zaterdag 27 juni 2020 om 11:44
Remco Evenepoel: “Ik ben erop gebrand om de Giro d’Italia te winnen”

Remco Evenepoel - foto: Cor Vos

Remco Evenepoel is erop gebrand om dit jaar de Giro d’Italia te winnen. Dat vertelde het 20-jarige supertalent van Deceuninck – Quick Step tijdens een sessie op Instagram Live in het kader van Rode Neuzen Dag.

De vraag of hij dit jaar de Giro gaat winnen, ging Evenepoel allerminst uit de weg. “Ik ben erop gebrand. Mijn voorbereiding staat helemaal in het teken van de Giro. Dus hopelijk blijf ik van pech gespaard en kan ik daar eind oktober bevestigend op antwoorden”, klonk het.

Het kopmanschap voor La Corsa Rosa zorgt niet voor extra druk op zijn schouders. “Het is vooral gezonde stress”, legt hij uit. “Stress geeft mij eerder motivatie of adrenaline. Daardoor komen er prestaties tot stand. Maar stress heeft geen negatieve gevolgen op mij. Bij een tijdrit moet je de hele dag om kunnen gaan met spanning. Dat is eigenlijk wel een van mijn sterkste punten”, legt hij uit.

Programma Evenepoel richting Giro
Evenepoel hervat zijn seizoen op 28 juli, wanneer hij met Deceuninck – Quick Step aan de start staat van de Ronde van Burgos. Hoewel het vervolg van zijn programma nog niet in beton gegoten is, ligt het in de lijn der verwachtingen dat hij ook de de Ronde van Polen (5-9 augustus) en de Ronde van Lombardije (15 augustus) gaat rijden. Tijdens de ploegstage in San Pellegrino (6-23 juli) wordt zijn programma verfijnd.

Eind augustus neemt hij deel aan het EK Wielrennen, alvorens eind september het WK in het Zwitserse Martigny op het programma staat. Evenepoel rijdt daar de tijdrit en de wegrit. Over een deelname aan het BK Wielrennen op dinsdag 22 september wordt op een later moment besloten. Op 3 oktober gaat de Giro d’Italia 2020 van start.

Dit artikel delen:

121 Reacties

Merlinappa 27 juni 2020 om 15:29

Hoogmoed komt voor de val.

0
Mischa 27 juni 2020 om 16:12

Evene..? Gaat voorlopig geen grote ronde winnen. Gaat voorlopig niet van grote jongens bergop winnen. En van der Poel natuurlijk ook niet. Van beiden is een monument winnen voorlopig het hoogst haalbare.

0
Barry Batsbak 27 juni 2020 om 16:23

Baasje heeft een aardig grote waffel. Maar baasje heeft ook al wel bijzondere dingen laten zien. Een beetje zelfvertrouwen kan geen kwaad dus laat hem er maar lekker invliegen. Ergens zou het wel een stunt zijn. Laat overigens onverlet dat hij van ook van mijn niet de sympathie-trofee krijgt. Maar er zijn dagen dat ik die ook niet krijg dus lekker belangrijk.

0
GreenDay 27 juni 2020 om 16:26

Ik maak mij zorgen om deze jongen. Hij heeft enorm veel talent en doet dingen waarvan ik dacht dat ze fysiek niet mogelijk waren. Op negentienjarige leeftijd de Classica San Sebastian winnen, en op die manier. Of met zijn gewicht/lengte zo sterk zijn in tijdrijden op het vlakke. Ik heb veel respect voor de coureur Evenepoel.

Maar de mens erachter ligt me niet. Ik hoop dat het niet zoals bij Frank VDB eindigt. Dat hij niet goed in het peleton ligt, verbaast mij helemaal niet. Voortdurend roepen op andere renners, gesticuleren dat ze sneller moeten rijden. Met afgunst heeft het weinig te maken, want ik vermoed dat Van der Poel wel graag gezien wordt. Als Van der Poel jou een compliment geeft, ben je vereerd en is het oprecht. Bij Evenepoel lijkt het steeds geforceerd. Hij is nog jong, hopelijk verbetert het. De ervaring leert mij echter dat arrogantie en narcisme meestal sterker worden bij het verouderen.

0
Romāns Vainšteins 27 juni 2020 om 16:32

Mooi dat hij de giro wil winnen en daarop gebrand is. Ik zie hem ook veel liever vol erin vliegen dan rustig leren ervaring opdoen weetikveel, alleen al gezien dat deze maffe editie wellicht wat minder goed bezet is moet je er vol voor gaan.

En al die lui die verdwalen in het woud van uitstraling, arrogantie, opgedrongen bescheidenheid en aanverwant geneuzel… Geheel het passief-agressieve toontje in deze volgend stel ik het met jullie te doen te hebben > op een manier die mijzelf vrijpleit van dergelijke aandoeningen welteverstaan, vanuit een goed hart en zo.

0
Cochise 27 juni 2020 om 16:45

Ik vraag me toch af hoe de favoriete renner van de gemiddelde wielerflitser er uit ziet. Je moet de koersen waarin je start vooral niét willen winnen, als je perongeluk toch wint moet je je excuseren en zeggen dat je liever een andere ploegmaat zag winnen en het jaar nadien moet je zeggen dat je hopelijk geen tweede keer wint?
Hoe de gemiddelde wielerflitser er zelf uitziet dat vraag ik me dan weer steeds minder af, dat is ondertussen duidelijk

0
Panache 28 juni 2020 om 11:42

Je leest wel héél selectief om enkele extreme uitspraken als het gemiddelde van de Wielerflitser te zien.

0
IlPirata 27 juni 2020 om 16:49

Ik denk dat het te vroeg is om de giro te kunnen winnen voor hem, maar aan de andere kant het deelnemersveld van de giro zal niet angstaanjagend zijn voor hem dit jaar. Carapaz en Nibali en misschien Fuglsang als gootste concurrenten.

0
Ligthning 27 juni 2020 om 17:03

Hoewel ik hoopvol naar de loopbaan van Evenepoel kijk, lijkt me winst in de Giro te hoog gegrepen. Toch zeker dit jaar. Diverse redenen. Hij heeft inderdaad nog nooit een echte bergrit gereden, met hooggebergte. En al helemaal niet tegen de betere ronderenners en klimmers. In de Algarve haalde hij bergop hetzelfde niveau van Schachmann. Een goed renner weliswaar, maar nog steeds geen topper. Hij won nadien wel Paris-Nice, maar moest de laatste rit en aankomstklim toch passen toen eerst Quintana, nadien Benoot, wegreden. En ook bij de achtervolgers dreigde hij te lossen. Op een langere klim zou hij een paar minuten verloren zijn.
We weten niet wat Evenepoel aankan tijdens een etappekoers van drie weken, waarbij je steeds vooraan moet zitten, meegaan met elke move van de tegenstanders en geen slechte dag mag kennen.
Het probleem is, dat hoe langer de onderbreking duurt (nu reeds vier maanden, en het is voor hem nog een maand wachten), hij zijn ambities steeds verder naar boven bijstelt. Omdat hij tijdens deze “wapenstilstand” de pijn niet voelt, hij ook nooit gelost wordt of kan worden in koers, hij nooit een slechte dag kent, hij nooit een pak slaag krijgt. Hopelijk gebeurt dit allemaal wel een paar keer, vanaf einde juli, en stelt hij daarna zijn ambities bij. Dan zal hij veel meer tevreden zijn met een eventuele ereplaats (tussen vijfde en vijftiende plaats ?) in de Giro.

0
Melkzuur 27 juni 2020 om 17:18

Je schetst het wel correct denk ik. Het "probleem" is dat hij dit jaar (sinds de voorbereiding in november 2019) al altijd en overal de sterkste is geweest. In San Juan en Algarve, maar ook tijdens de diverse trainingskampen. Vorig jaar moest hij nog onderdoen tov Alaphilippe, maar dat zou dit jaar omgekeerd zijn geweest. Ook vorige week tijdens het trainingskamp in de Vlaamse Ardennen was hij outstanding. En dan is het waarschijnlijk niet makkelijk om bescheiden te blijven. Wat ik trouwens verkies boven valse bescheidenheid.

0
Martino87 27 juni 2020 om 17:30

@Melkzuur: Ah, en hoeveel trainingskampen heeft hij dan nu op zijn palmares staan?

0
Melkzuur 27 juni 2020 om 17:39

Geloof me vrij, het gaat er best wel competitief aan toe tijdens zo’n stage. En iedereen weet op het einde van zo’n stage heel erg goed waar ze staan op de waardeladder. Ik kan me vergissen natuurlijk, maar vind je het niet leuk om zo’n dingen te lezen? Vanwaar die passief agressieve reactie?

0
KennyKlimmen 27 juni 2020 om 17:17

Ik heb hem eerlijk gezegd nog nooit zien fietsen laat staan horen praten, maar ik heb al wel een mening over hem. Das niet gezond….

0
Melkzuur 27 juni 2020 om 17:30

Moet je anders eens doen. Valt wel mee hoor, zowel met dat fietsen als met dat praten. En zeg nu zelf, het is leuk om een eigen mening te hebben, en die niet klakkeloos over te nemen van de meute.

0
boenk 27 juni 2020 om 20:05

De link naar het interview staat hier op de eerste pagina met reacties. Ik zou zeggen, bekijk het eens (de vraag komt helemaal op het einde van het gesprek). Je zal zien dat golf van haat compleet van de pot gerukt is.

0
VerstandOpNul 27 juni 2020 om 17:51

Is er al eens een renner geweest die en alle grote ronden en alle monumenten heeft gewonnen, of wordt Remco de eerste?

0
Barry Batsbak 27 juni 2020 om 18:01

Roger de Vlaeminck. Als je het aan Roger zelf vraagt tenminste.

0
LB108 27 juni 2020 om 18:15

Remco moet nog in de buurt komen van eentje, laat ons daarmee beginnen

0
Lendilonus 27 juni 2020 om 19:04

Het antwoord op elke wielervraag is toch Eddy? In dit geval wel dacht ik

0
boenk 27 juni 2020 om 20:02

Je mag één keer raden wie.

0
fietsvriend 27 juni 2020 om 18:44

Hij zegt toch niet hele rare dingen? Volgende halte, de pedalen.

0
Gunther Leonhardt 27 juni 2020 om 18:44

Ik denk dat de derde plaats van Pogacar in de Vuelta van vorig jaar een groot verschil heeft gemaakt in het beoordelen van de kansen van zo’n jonge renners. Evenepoel moet tot iets vergelijkbaar in staat zijn als Pogacar. Hij zal ongeveer dezelfde leeftijd hebben tijdens de Giro als Pogacar tijdens de Vuelta van 2019.
Pogacar had ook nog geen grote rondes gereden, maar was wel eindwinnaar van de ronde van de Algarve.
Een zeer vergelijkbaar parcours dus.
Bovendien was het deelnemersveld in die Vuelta (Roglic, Valverde, Lopez, Quintana, Fuglsang) minstens even sterk als wat er in de Giro gaat aanwezig zijn.

0
Lendilonus 27 juni 2020 om 19:07

Denk wel dat Pogacar meer klimmer is dan Evenepoel. Evenepoel klimt goed op basis van zijn grote motor waar het bij Pogacar ‘vanzelf’ lijkt te gaan net zoals bij Quintana en Contador op jonge leeftijd.

0
tdola 27 juni 2020 om 19:21

Voordeel voor evenepoel is het grote aantal itt kilometers en relatief zwakke deelnemersveld dit jaar in giro.
In begin van dit jaar won hij zijn 2 etappekoersen door slag slaan in itt en consolideren bergop. Maar tegenstand was daar nog wel wat minder dan in komende giro.
En in meerdere echte bergritten moet hij zich natuurlijk nog bewijzen, vorig jaar nog niet bewezen daar bij de besten te behoren.
In san Sébastien waar hij heel knap won, moest hij bergop eerst lossen volgens mij, viel t voorin stil en kwam toen terug en ging erop en erover.
In bergop finishes die kans minder natuurlijk.
En zal tevens niet sterkste bergop team meehebben wrs.

Hij kan verrassen, maar je zou zeggen dat hij t nog moet afleggen tegen carapaz, nibali, fuglsang ed over 3 weken. Maar je weet t nooit….

0
boenk 27 juni 2020 om 20:01

Nibali, Thomas, Lopez… Waren allemaal erbij in Algarve. Dus minder was de tegenstand zeker niet. Hoe goed iedereen in vorm was, dat weten we niet.

0
Limal 28 juni 2020 om 07:49

In San Sebastian was hij door pech achterop geraakt. En die ritwinst eerder dit jaar voor Schachmann won hij nu niet bepaald door enkel te volgen ;-)

Maar ja, natuurlijk moet hij zich nog bewijzen over drie weken. Dat hebben hij en zijn entourage ook al vaak aangegeven.

0
Kosmonaut 27 juni 2020 om 19:48

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik het meest bizar moet vinden; deze uitspraak van iemand die nog geen grote ronde heeft gereden of het feit dat ik niet eens durf uit te sluiten dat hij hem nog echt zal winnen ook….

0
yo-eddy 27 juni 2020 om 19:58

Tsja, die jonge ventjes herstellen snel, hij is gretig en wil (te?) graag. Gaat de strijd niet uit de weg, we gaan het zien.
Denk dat hij wat “slimmer” moet leren rijden maar wellicht heeft hij zoveel meer in de tank dan de rest dat dat ook niet boeit.
VdP rijdt ook niet “slim” en dat levert i.i.g. spektakel (en vaak ook resultaat) op.
Subjectief gezien ben ik geen “fan” van deze diknek maar als hij wint zal het niet gestolen zijn.

0
girardengo 27 juni 2020 om 20:22

Hoe het in de Giro is weet ik niet, ik vond wel de leeftijden van de Tourwinnaars. De jongste is Henri Cornet (19), maar die eindigde in 1904 aanvankelijk als vijfde en werd winnaar na diskwalificatie van de eerste vier. Afgezien van hem zijn de jongste winnaars 22 jaar: Faber (1909), Lapize (1910), Thys (1913), Maes (1935), Gimondi (1965), Fignon (1983), Bernal (2019). Anquetil (1957), Hinault (1978) en Ullrich (1997) waren 23 jaar.

0
EricV 27 juni 2020 om 20:36

Zowat geen tegenstand. Beetje renner gaat naar de tour dus zie het nog wel gebeuren. Straks ook nog kelderman op t podium

0
LB108 27 juni 2020 om 20:43

Waarop baseren we ons eigenlijk dat hij de giro zeker wint? Heeft nog nooit 3 weken koers gereden. Heeft nog nooit met echte stress of druk van een klassieker of grote ronde moeten omgaan.
Hoe vaak gebeurd in een grote ronde niet wat hem gebeurde in Argentinië.
In een giro moet je dit echter niet 2x tegen komen…
En de bergen in een giro zijn ook nog anders dan die van Argentinie, Algarve of waar dan ook.. dit gaat hem niet over 10km bergop maar 10-tallen met steeds nieuwe aanvallen van alle hoeken

Ik ben heel erg benieuwd.. ik gun hem in ieder geval het beste.. dat de sterkste mag winnen

0
boenk 27 juni 2020 om 22:39

Wie heeft er al ergens beweerd dat hij “zeker de Giro wint”? Ik lees hier niemand die dat beweert. Hij zelf al zeker niet. En toch krijg je van dit soort reacties. Hij gaat zijn best doen, is erop gebrand en hoopt erop. That’s it. Maakt hij “een kans”. Gezien de omstandigheden, en wat we wèl al van hem weten, is die kans er. Maar daarvoor moet hij het nog over 3 weken bewijzen. Als hij het 3 weken uithoudt, heeft hij er voorts wel de wapens voor.

0
LB108 28 juni 2020 om 07:53

Komt dus neer op wat ik zeg, bedankt.

0
TjerkR 27 juni 2020 om 22:35

Is er überhaupt ooit iemand geweest die bij zijn eerste deelname aan een grote ronde gelijk wint? Lijkt mij bijzonder straf. Zie het niet gebeuren persoonlijk.

0
ProfrondeZevenbergen 27 juni 2020 om 23:19

Berzin? Maar er zullen er vast (meer) zijn.

0
Lalsacien 28 juni 2020 om 05:55

Maurice Garin

0
nummer3 29 juni 2020 om 11:10

Hahaha, Lalsacien +1. Zo ken ik er nog 1. Luigi Ganna.

0
ProfrondeZevenbergen 27 juni 2020 om 23:19

Mooi die ambitie. Ik ben echt benieuwd naar zijn Giro. Misschien mag hij er wel drie keer in een wk-truitje rondrijden.

0
Joop Zoetemelk 28 juni 2020 om 00:16

Boevenkop, beetje ala Ricco.
Ik heb los van zijn prestaties erg veel argwaan.. Sorry.

Ik hoorde dat hij vreselijk hoge wattage trapt dan komt hij in de buurt om een grote ronde te kunnen winnen. (zo eenvoudig kan het wielrennen soms zijn)
Daar is alles op gebaseerd eigenlijk.
Gesink trapte ook veel vo2max (501) weg wat beduidend hoger is als een Mollema, Kruijswijk en Gesink zag een nieuwe massias in Kelderman.

Alleen een grote ronde is meer als wattage trappen,
Herstellen is ook een dingetje in een grote ronde.
Slim koersende Nibali in een afdaling is ook altijd tricky.
Sommige renners moeten top zijn waar anderen in de ronde groeien.

Ik ben benieuwd, wel gaat hij een hele zware dobber krijgen aan een Bernal in de toekomst en mogelijk ook een Progacar.
Qua bouw is een Contador achtig renner het meest geschikt (Bernal) voor het wielrennen/grote ronde.

Alleen je kan alles mee hebben en toch het niet waar kunnen maken..
Het blijft een mentaal spel.

0
Limal 28 juni 2020 om 07:59

Een boevenkop? En een VO2max van 501 wegtrappen?? Waar heb jij het in godsnaam over…

0
boenk 28 juni 2020 om 14:02

Met een VO2max van 501 had Gesink het kampioenschap formule 1 kunnen winnen.

Qua bouw is een contador-type in het voordeel… maar qua bouw is Evenepoel een kleinere en lichtere versie van Roglic. Die zijn niet in het voordeel dan?

0
Ronald 28 juni 2020 om 06:38

Mohammed Ali grote bek maar verschrikkelijk goed, gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde.
Maar gezien de reacties houd hij ons wel bezig.
Hij kan nu alleen nog maar bevestigen of afgaan.

0
Limal 28 juni 2020 om 08:19

Gefeliciteerd Wielerfliets, door een interview ongenuanceerd voor te stellen zijn jullie erin geslaagd veel clicks te genereren. Met wat knip-en-plakwerk van jullie kant en het foutief weergeven (“ging hij allerminst uit de weg”) of weglaten van beschrijvingen (zoals “zei hij lachend”) slagen jullie erin de wielerfans te polariseren rond een beloftevolle jonge renner. Nog meer clicks in de toekomst gegarandeerd!

Ter vergelijking is hier het CyclingNews artikel dat het interview veel waarheidsgetrouwer weergeeft: https://www.cyclingnews.com/news/evenepoel-can-i-win-the-giro-ditalia-lets-see-on-october-25/

En, nogmaals, het hele video-interview zelf: https://www.hln.be/sport/wielrennen/laura-tesoro-verrast-evenepoel-tijdens-instagram-live-remco-ga-jij-de-ronde-van-italie-winnen~ab086d82/

0
ProfrondeZevenbergen 28 juni 2020 om 12:03

Goede post! Ik heb helaas het idee dat dit niet voor het eerst gebeurt; er lijkt vaker sprake van stemmingmakerij. Jammer is dat.

0
boenk 28 juni 2020 om 14:14

Wanneer de redactie niet eens de moeite neemt te linken naar de bron (terwijl ze dat anders wél doen), waar de video zelf bekeken kan worden, kan je zeggen dat het om een bewuste strategie gaat.

0
Explorer 28 juni 2020 om 12:19

Je kunt nog op z’n mooie fiets zitten in de beste ploeg renners en met de beste begeleiding, je moet wel een doel hebben. Of deze realistisch is, is een tweede. Deze jongen zal er wel in vlammen en kijken waar zijn schip strand. Op zich kan dit naïef en arrogant over komen, of zelfbewust en zelfverzekerd. Dat ligt dicht bij elkaar. Leuke renner, gaan we nog hopelijk nog veel van zien.

0
Ligthning 28 juni 2020 om 14:08

Is inderdaad de tactiek van Wielerflits om ongenuanceerd en met knip- en plakwerk uitspraken en feiten uit hun verband te rukken. Is niet alleen niet netjes, is ook een zwaktebod. Levert wel reacties op natuurlijk. Maar geen kwaliteit.
Wielerflits blijft zich hieraan bezondigen, ook nadat daar al vroeger op gewezen werd. Tijd voor andere redacteurs ? En een wakkere eindredactie ?

0
Limal 28 juni 2020 om 15:02

Dat zou mooi zijn. En misschien nog mooier zou zijn als de lezers de artikels een beetje kritischer benaderden alvorens te (ver)oordelen.

0
Rendo 28 juni 2020 om 18:19

Is idd wel een troll artikel… Zouden beter hele filmpje plaatsen, want is een heel luchtig interview.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone