‘Remco Evenepoel heeft een marktwaarde van 6,8 miljoen euro’

zondag 2 oktober 2022 om 07:30
‘Remco Evenepoel heeft een marktwaarde van 6,8 miljoen euro’

foto: Cor Vos

Podcast

Wie dacht dat het seizoen na het WK een beetje doodbloedde, kwam de afgelopen dagen bedrogen uit. De bezoekcijfers van WielerFlits schoten de afgelopen week door het dak en dat was vooral te danken aan Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel. Dat en meer passeert de revue in de nieuwe WielerFlits Podcast!

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Maxim en Youri verwelkomen ook een gast. Dat is niemand minder dan Joris Nieuwenhuis, die in de podcast zijn overgang van Team DSM naar Baloise Trek Lions wereldkundig maakte. Daarna komt het WK aanbod, met ook de hele passage rondom het MVDP-incident met daarbij een klein stukje nieuwe duiding.

Evene-poll
Ook daarna bleven de letters p-o-e-l het nieuws beheren, want plots kwam er het gerucht in de wereld dat INEOS Grenadiers kersverse wereldkampioen Remco Evenepoel wil overkopen van Quick-Step-Alpha Vinyl. Hoe dat precies zit, wat de marktwaarde van Evenepoel is en dat die transfer eigenlijk helemaal niet zo gek is, hoor je in de podcast.

Heb je dan alles gehad? Nee, want er zit op het einde ook nog nieuws in rondom man in vorm Sjoerd Bax!

Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

Dit artikel delen:

18 Reacties

jan jansen 2 oktober 2022 om 14:27

Om te zeggen dat Remco de nieuwe Merckx is, is een belediging voor Evenepoel.
Hij is gewoon veel beter.

1
petervanderham 30 september 2022 om 22:39

Ja en ik ben ook miljonair

0
12hupsakee 1 oktober 2022 om 05:57

Een scheet van Matje. De kam van Remco. De ANWB rit van Wout. Alles heeft leeswaarde. Alleen er is altijd een punt, waarom over irrelevante zaken geschreven moet worden. Hou het sportief.

0
Wheely 1 oktober 2022 om 11:31

Schitterend die Dr. Evil imitatie van Youri bij de miljoenen over Remco! Allemaal luisteren!

0
Panache 1 oktober 2022 om 14:02

Internationaal staat de teller nog een stukje hoger, dat is toch interessant. https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

0
Wheely 1 oktober 2022 om 15:51

Aargh gerickrolled!

0
Polleke 1 oktober 2022 om 11:34

Voor een andere insteek in Remco-gate is het artikel van Hans Vandeweghe in De Morgen een aanrader…(kan de link niet zo snel plaatsen, iemand ???)

0
Wheely 1 oktober 2022 om 11:46

https://hansvdw.org/

0
Melkzuur 1 oktober 2022 om 11:54

De column waarnaar je verwijst, dateert van begin deze week. Nadat Vandeweghe deze week het deksel op de neus kreeg toen hij om een exclusief (?) interview met Evenepoel vroeg, heeft hij een nieuwe column geschreven, vandaag in De Morgen te lezen. Een waarbij hij alles uit de kast haalt met als doel Lefevre en Evenepoel zwart te maken. Of daar lijkt het toch sterk op.
Het is een soort vervolgverhaal intussen, want dergelijke columns schreef hij al eerder, een keer of vijf denk ik.

0
Mooie Sjors 1 oktober 2022 om 12:11

Hans schrijft het altijd leuk op, maar blijft een nijdig ventje.

0
thenewGOAT 1 oktober 2022 om 13:01

Hans staat dan ook niet zomaar bekend als Mijnheer Vitriool.

0
Polleke 1 oktober 2022 om 13:10

Bedankt Wheely… HV heeft doorgaans zijn tentakels goed verspreid liggen en… heeft geen schrik om tegen heilige huisjes te stampen, zijn exclusief interview met REV zal niet voor binnenkort zijn, dat kan…

3
tramontana 2 oktober 2022 om 09:27

Nog geen 7 miljoen voor de beste wielrenner van 2022. Eigenlijk mogen we blij zijn dat er in deze sport een beetje realistisch met geld omgegaan wordt. Zeven miljoen, dat is zowat het transferbedrag van een middelmatige verdediger die van de eredivisie naar een Engelse middenmotor verkast.

0
Cochise 2 oktober 2022 om 14:33

Vandeweghe heeft inderdaad een scherpe pen en lak aan zijn imago (hoewel, je zou al bijna zeggen dat hij het imago van verketterde dwarsligger zelf cultiveert).
Maar wat mij stoort is dat hij al te vaak publieke geheimen openbaart (“iedereen weet dat”, “X heeft off the record bevestigt dat” en nu ook weer “je moet maar even rondbellen en hoor de spitante details”) terwijl die al te vaak de toets met de realiteit niét blijken te doorstaan. Dan wordt het volgende publieke geheim dat je de wereld in stuurt natuurlijk al minder geloofwaardig.
Daarnaast is het een journalist die zichzelf belangrijker vindt dan eender welke sporter waar hij over schrijft, wat er dan voor kan zorgen dat hij om persoonlijke redenen op 26 september iemand de hemel in schrijft om hem op 1 oktober alweer af te vallen. Beetje klein.
Om maar even 1+1 te doen (voor diegenen die de columns gelezen hebben): je maakt mij niet wijs dat al die verhalen over de wederzijdse onvrede tussen de clan Evenepoel en Lefevere hem pas na 26 september ter ore zijn gekomen, hij schrijft zelfs letterlijk dat Evenepoel al vóór de Vuelta met de Tour in z’n hoofd zat. Waarom die verhalen dan niét vermelden als je de jongen op 26 september helemaal ophemelt? Wat een lef ook om met een soort dedain over “de dijkbreuk” aan informatie over Evenepoel op de voorpagina’s te praten terwijl je zélf twee weken op rij er je column mij vult én een paar roddels lanceert op basis van die (zoals eerder gezegd vermeende) inside information.

Om dan ook even inhoudelijk te reageren: natuurlijk zal er een spanningsveld ontstaan tussen de ambities van Evenepoel en de aanwervingspolitiek van Lefevere. En natuurlijk doorbreek je dan geen communicatielijnen met een van de toonaangevende ploegen op vlak van het rondewerk. Maar dat betekent daarom niet dat je per se aast op een transfer.

0
Marlin 1 oktober 2022 om 19:15

Hans Vandeweghe is een goede (sport)schrijver. Kritisch, maar dat moet. Geen schrik om tegen schenen te trappen. Prima. Maar…… als je tegen zijn schenen trapt, verdwijnt het laagje vernis snel. Weg nuance, weg gefundeerde kritiek, weg deontologie. Wel verzuurde reacties en frontale aanvallen tegen diegenen die hem ook kritisch aanpakken. Zelfkritiek, ho maar. Kortom, HV is een stilistisch veredelde versie van de vele zuurpruimen en negativisten die we hier ook op Wielerflits terugvinden.

-4
Murcia 2 oktober 2022 om 10:00

Edit redactie: Niet doen.

-3
Lalsacien 2 oktober 2022 om 10:10

Jongens en meisjes ga fietsen, over wielrennen schrijven of kijken maar vervuil de site niet met jullie persoonlijke vetes. Daar is de pb knop voor!

0
Murcia 2 oktober 2022 om 10:12

Edit redactie: Niet doen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone