Reinders: “Ik kan alle wedstrijden in de Topcompetitie aan”

Reinders: “Ik kan alle wedstrijden in de Topcompetitie aan”

Reinders in de leiderstrui na PWZ Zuidenveldtour. Foto: Youri IJnsen/WielerFlits

zaterdag 25 april 2015 om 18:40

Elmar Reinders pakte vandaag opnieuw belangrijke punten voor het klassement in de Topcompetitie. De Emmenaar reed door en rondom zijn eigen woonplaats. In de laatste kilometer loodste hij ploeggenoot Jeff Vermeulen in de Zuid-Oost Drenthe Classic-PWZ Zuidenveldtour naar de overwinning. “Ik probeer altijd zo kort mogelijk in de uitslag te rijden, ongeacht de status”, verklaart Reinders na afloop tegenover WielerFlits zijn regelmaat.

Maximale eruit gehaald
“Ik denk dat dit vandaag het maximaal haalbare was. Ik was in de laatste kilometers met een groepje vooruit, al was onze voorsprong niet groot. Op een gegeven moment kwam Yoeri Havik aansluiten. Dan weet ik voldoende en rij ik niet meer. Niet veel later zat Jeff in mijn wiel. Ik zag hem niet komen, maar hij zei direct: ‘Gaan!’. Meer had ik op dat moment niet nodig, toen ben ik aangegaan. Niet denken, direct doen.”

Klaar voor profcontract
Reinders vergrootte vandaag zijn toch al riante voorsprong in de Topcompetitie. Een profcontract bij Roompot Oranje Peloton – de prijs voor de winnaar van de Topcompetitie – lonkt voor de renner van Jo Piels. “We zullen het zien. Tot nu toe gaat alles gewoon goed. Vorige week ben ik wel gevallen. Vandaag was ik dan ook een beetje onzeker, maar alles ging uiteindelijk goed. Alle mooie Nederlandse klassiekers zitten in de Topcompetitie. Ik kan ze allemaal wel aan, denk ik. Ik zal natuurlijk niet overal even goed zijn. Maar in principe moeten de meeste wedstrijden geen probleem zijn. Ik zal in ieder geval mijn best doen en proberen dat profcontract in de wacht te slepen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

xistnc 25 april 2015 om 19:31
Quote van Reinders:
We zullen het zien

Groot gelijk, Elmar. Je bent pas 23 jaar en bovendien geen Zeeuw. Bij Roompot zou het dan zomaar kunnen dat je in de interessante wedstrijden niet wordt opgesteld.

jobo14 25 april 2015 om 20:02

Toch wel een leuk idee van Roompot, zo is het strijden voor die titel ook nog een stuk interresanter

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair