Rechtbank pleit iedereen vrij in Mantova-zaak

vrijdag 18 december 2015 om 19:48
Rechtbank pleit iedereen vrij in Mantova-zaak

foto: Sirotti

De geëiste straffen in de Mantova-zaak zijn door de rechtbank niet opgevolgd. Waar de procureur nog celstraffen en geldboetes eiste tegen (ex-)renners als Alessandro Ballan, heeft de rechtbank geen gehoor gegeven aan deze straffen. Nagenoeg iedereen is vrijgesproken.

De rechter vond dat de ten laste gelegde feiten niet bewezen of strafbaar. De zaak betrof het ‘mogelijk georganiseerd verschaffen, bestellen of op zijn minst bevorderen van het gebruik van dopingproducten om zo de prestaties van de renners van Lampre te bevorderen’. Alleen Guido Nigrelli (apotheker) en amateur Sebastian Gimozzi hebben een voorwaardelijke celstraf van respectievelijk acht en vijf maanden tegen zich gehoord. De rest gaat vrijuit.

Bij de vrijgepleite renners horen onder meer ex-wereldkampioen Ballan, Damiano Cunego, Francesco Gavazzi, Manuele Mori, Marzio Bruseghin, Marco Bandiera, Simone Ponzi, de hele Lampre-ploeg en hun manager Guiseppe Saronni.

Dit artikel delen:

5 Reacties

achtpuntzes 18 december 2015 om 19:57

en zo is het mensen, hier is niets aan de hand. doorlopen a.u.b. ;)

0
rahimns 18 december 2015 om 19:57

Waarom verbaasd mij dit niet meer…

0
Verweggistan 18 december 2015 om 20:00

Is niet onlogisch, doping nemen is niet strafbaar en handel erin in moeilijk te bewijzen. Alleen een nationale sportbond kan renners straffen wegens dopinggebruik.

0
Hakkie2 18 december 2015 om 20:21

Dat is wel heel sterk. Ik had al de hoop/verwachting dat de celstraffen niet door zouden gaan. Maar een stel boetes had ik nog wel verwacht.

0
LinusGerdemann 18 december 2015 om 21:45

Belachelijk die vrijspraken en die eisen zijn allemaal schijn geweest. Teleurstellende uitkomst net als Fuentes destijds.. Hoop geld gekost en niemand veroordeeld. Nee ik had nog wel wat vertrouwen in Italië. Zeker ook omdat het CONI, die in deze zaak niet meetelde in deze straffen, nogal eens wel durfde te straffen. Deze hele slepende zaak is een grap geworden op deze manier. En dat is triest.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone