Reacties na de Ronde van Vlaanderen 2015
foto: Sirotti
zondag 5 april 2015 om 18:09

Reacties na de Ronde van Vlaanderen 2015

De grote winnaar van de 99e Ronde van Vlaanderen is Alexander Kristoff, maar de wedstrijd werd gekleurd door meerdere renners. WielerFlits bundelt de reacties van enkele andere hoofdrolspelers.

flag-nl Lars Boom (Astana) – Zesde
Lars Boom kwam in Oudenaarde als zesde over de streep. Hij was daarmee de tweede Nederlander. De kopman van Astana had de afgelopen weken last van zijn heup na meerdere valpartijen in onder meer Dwars door Vlaanderen. Hij zat in de favorietengroep toen Niki Terpstra en Alexander Kristoff hun beslissende aanval plaatsten. “Ik zei wat tegen (Geraint) Thomas, stuurde uit en ik zag ze gaan. Op zo’n moment kun je reageren, maar ja… Is misschien ook wel te laat.”

Boom had met Alexey Lutsenko en Laurens De Vreese twee ploegmaats mee, maar er kwam geen organisatie op gang in de achtervolgende groep. “De twee sterksten zaten zeker vooraan. Als je daar rijdt, heb je ook veel voordeel van motoren die er kort op zitten. Dan kun je wel drie, vier ploegmaten op kop zetten, maar kom je toch niet heel veel dichter”, sprak hij in de studio van Sporza.

PIC528720544

flag-be Greg van Avermaet (BMC) – Derde
Greg van Avermaet finishte vorig jaar als tweede achter Fabian Cancellara. Met zijn derde plaats was hij vandaag opnieuw de beste Belg. “Ik ben wel blij dat ik op het podium sta, maar ik hou er toch een dubbel gevoel aan over”, reageerde de renner van BMC bij Sporza. “Ik had de benen om mee te schuiven toen Kristoff en Terpstra gingen, maar ik gokte dat Sky voor Thomas het gat wel dicht zou rijden.” Later zette hij samen met Peter Sagan alsnog de achtervolging in. “We konden goed samenwerken en hoopten dat de twee vooraan wat zouden beginnen te twijfelen.” Hij strandde uiteindelijk op zeven seconden.

flag-be Tiesj Benoot (Lotto Soudal) – Vijfde
Met zijn 21 jaar is Tiesj Benoot de jongste renner in de top tien van deze Ronde van Vlaanderen. Het talent van Lotto Soudal reed een sterke koers en bekroonde dat met een vijfde plek. “Mijn opdracht was om vanaf de Taaienberg mee te springen en zo Jürgen (Roelandts) in een zetel te zetten”, zei hij tegen Sporza. “Ik dacht al dat dat moeilijk ging zijn. Op de Taaienberg voelde ik dat ik nog wat over had, maar toen was Sky aan het controleren. Bovenop de Kruisberg heb ik het zelf nog geprobeerd, maar net daarna gaan Terpstra en Kristoff en die hadden direct een groot gat.”

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
5 april 2015 18:11
Nederland scoort goed in de WT :)
5 april 2015 18:22
De Ronde van Zevenbergen wordt voor LTJ! Let maar op
5 april 2015 18:24
Stybar kon niet eten wegen zijn tanden(verloor er 1) .... Jeetje dan nog zo sterk voor de dag komen !
5 april 2015 18:37
Stybar had ook enorme pijn. De laatste 70km verloor hij tand en kon hij niets eten, zelfs geen gelleke.. Amaai!
5 april 2015 18:47
Smoesjes van Stybar. Boom zag er goed uit voor volgen de week.
5 april 2015 18:54
@ theking Nog geen foto's gezien met een Stybar zonder voortand?
5 april 2015 19:32
@Salvasl
Zonder voortanden kan je best eten hoor, gwn knagen met je overige tanden.
Of is die die tand vandaag kwijt geraakt?? Dan kan ik me wel voorstellen dat pijn doet maar dan nog
5 april 2015 19:51
Kunsttand mss? Styb had paar jaar terug toch tanden moeten vervangen ??
5 april 2015 19:53
Stybar is vorig jaar veel tanden kwijt geraakt met zijn val in eneco tour. Vandaag is er een tand uitgevallen. Als er 1 uitvalt zal de rest ook niet lekker meer zitten. Las net pas op 70 km van de meet. Dacht in het begin van de wedstrijd dus ervoor kon die nog vast voedsel eten .
De dag voor strade bianchi moest die in italie ook zijn tanden opnieuw laten zetten.
5 april 2015 20:03
Las net op nu.nl dat die 3 tanden kwijt is geraakt vandaag oa zijn 2 stifttanden. Hij kon alleen gelletjes eten maar zelfs daar had die last van
5 april 2015 20:25
Het is altijd iets met stybar. Niki toonde weer eens wie de echte kopman is.
5 april 2015 21:08
Onbegrijpelijk gereden van GvA. Hij had de benen om mee te zitten. Gaat niet omdat hij een andere ploeg wil laten rijden. Zijn eigen ploeg last hij veel te weinig doen in achtervolging. Dan verdien je ook niet om te winnen
5 april 2015 21:36
Aan het einde zaten in de achtervolgende groep ook nog 3 lotto be renners en die hebben ook niet achtervold wat ik redelijk vreemd vind
5 april 2015 22:28
Sky kan hier niet doorpakken na sterk voorjaar. Beste lijkt er af. Volgende week revanche voor Niki als hij de Noorse beer kan lossen op de kasseien
5 april 2015 22:42
Haha die Van Avermaet. Uiteraard had hij weer de benen, voelde hij zich goed en was hij de sterkste.
6 april 2015 03:38
Wat een paar ontzettend lullige reacties hier over Stybar. "Smoesjes", "altijd wat", ja man. Het zit sommigen duidelijk niet lekker dat Terpstra het kopmanschap met hem moet delen, maar om dan zo'n dingen over hem te zeggen. Getuigt van een zeer kleine mentaliteit.
6 april 2015 05:50
Er is hier wel erg weinig respect voor Stybar. Niemand gaf destijds iets voor zijn overstap. Nu zelfs na een aantal keren letterlijk 'piepedood' ontbreekt hij in geen enkele finale. Ook nu weer van de partij, zelfs met een gehavend gebit. Noem er nog eens vijf die het hem nadoen zou ik zeggen. Gewoon een geweldige sportman en niks te beroerd voor een podiumplaats in Roubaix. Het is hem gegund!
6 april 2015 09:33
Stybar kon geen 'normale' wedstrijd rijden vanwege de pijn maar verdedigde desondanks de vlucht van Terpstra prima toen deze weg was met Kristoff. Volgende week verwacht ik een hernieuwde glimlach, verse tanden en gezonde bloeddorst.
6 april 2015 09:38
De aanpak van QS en Terpstra was trouwens verdedigbaar maar toen Thomas en Stybar enigszins loskwamen had Niki misschien de benen stil moeten houden. Dan hadden ze met 4 gezeten waarvan 2 ploeggenoten. Stybar bleef echter in het wiel zitten… De 2e equipe van Sagan en van Avermaet moest natuurlijk afgehouden worden.

Reacties zijn gesloten.