Rapportcijfers 2021: Deceuninck-Quick-Step

Rapportcijfers 2021: Deceuninck-Quick-Step

Evenepoel na zijn monstersolo in de Druivenkoers - foto: Cor Vos

vrijdag 3 december 2021 om 13:00

Nu het wielerseizoen 2021 er definitief op zit, kunnen we de balans opmaken. In een nieuwe rubriek legt WielerFlitsde WorldTour-teams langs de meetlat, van het laagste geklasseerde team op de UCI Ranking naar het hoogste. Vandag alweer de laatste ploeg van deze rubriek: Deceuninck-Quick-Step.

Doelen 2021
Bij monde van ploegbaas Patrick Lefevere werd er aangekondigd dat zijn ploeg in 2021 opnieuw zo veel mogelijk zeges moest behalen. In het gemankeerde coronaseizoen 2020 waren dat er 43, en volgens de flamboyante Belg waren dat zowel kwalitatief als kwantitatief veel zeges. Daarnaast werden er overwinningen in de klassiekers en monumenten verwacht en dat was ook het uitgangspunt in de Tour de France.

Voor de Giro was aan het begin van het seizoen geen concreet plan, omdat niet duidelijk was in hoeverre Remco Evenepoel zou herstellen van zijn schaambeenbreuk. Daarom pakten we het persbericht er voor de Giro bij: João Almeida wilde voor een goed klassement gaan en Remco Evenepoel wilde het goede gevoel terugkrijgen. In de Vuelta a España wilde de ploeg kijken of Fabio Jakobsen in staat zou zijn om weer een etappe te winnen.

Klassiekers: 9
Voor geen enkele andere ploeg ter wereld zijn de klassiekers belangrijker: al jaar en dag zitten de Vlaamse wedstrijden in het DNA van Deceuninck-Quick-Step gevlochten. De klassiekercampagne werd dit jaar ook meteen goed afgetrapt door Davide Ballerini, die in een sprint met een omvangrijke groep Omloop Het Nieuwsblad op zijn palmares zette. Een week later voegde Julian Alaphilippe er bijna een tweede zege aan toe, maar de krachtexploot van Mathieu van der Poel was hem te machtig in Strade Bianche. In Milaan-San Remo, twee weken later, speelde de Franse oud-winnaar in de eindsprint geen rol.

In de E3 Saxo Bank Classic was het vervolgens wel weer raak. Deens kampioen Kasper Asgreen buitte daar het numerieke overtal van The Wolfpack in de finale uit. In Gent-Wevelgem ontbrak dat collectief juist: een unicum voltrok zich namelijk, want bijna de gehele ploeg miste al vroeg tijdens de koers de beslissende waaier. Alleen sprinter Sam Bennett zat mij, maar hij moest in de slotfase al brakend de rol lossen. Yves Lampaert (veertiende) was uiteindelijk de beste in de uitslag, net als in Dwars Door Vlaanderen (vierde). In de Ronde van Vlaanderen eindigde hij dan weer als zeventiende.

Dat deerde echter niet, want de blauwhemden zetten die koers naar hun hand met een andere renner. Asgreen bleek namelijk de sterkste, door in een sprint met twee de maat te nemen van Van der Poel. Ook Alaphilippe had in die koers zijn rol, maar hij kwam vooral tot scoren in de Ardennenklassiekers. Andermaal won de springveer de Waalse Pijl en ook – opnieuw – werd hij tweede in Luik-Bastenaken-Luik, terwijl hij in de Amstel Gold Race genoegen moest nemen met plek zes. In het najaar deed Fausto Masnada mee om de zege in de Il Lombardia, maar hij was in een sprint-à-deux niet opgewassen tegen Tadej Pogačar.

Een week daarvoor moest Lampaert dan weer genoegen nemen met plek vijf in Parijs-Roubaix. In het stuk kwamen de renners van Deceuninck-Quick-Step niet voor, al nam de Belg na afloop geen blad in de mond. Lampaert vond zichzelf de beste in koers. Met twee klassieke zeges, een monument en daarnaast nog eens drie tweede plaatsen (waarvan twee in een monument), heeft de ploeg-Lefevere het opnieuw ontzettend goed gedaan in de klassiekers. Dat verdient daarom een negen.

Grote rondes: 9
De Giro d’Italia 2021 betekende voor Remco Evenepoel een rentree in het peloton, negen maanden na zijn verschrikkelijke tuimelperte in de Ronde van Lombardije 2020. De jonge Belg startte va-banque, leek na zes dagen zelfs in de roze leiderstrui te komen, maar hij zakte aan het begin van de derde week weg uit het klassement. Na zeventien etappes gaf hij op. João Almeida moest daarvoor misschien net iets te veel met de rem erop rijden, want de Portugees kwam juist daarná op stoom. In de laatste dagen van de Vuelta werd hij nog twee keer tweede en een keer vijfde. Hij klom in de laatste week van plek dertien naar zes.

Vlak voor de Tour de France kreeg de Belgische ploeg af te rekenen met het niet kunnen deelnemen van Sam Bennett, die door een knieblessure niet op tijd fit was. De Ier was een jaar eerder nog meervoudig ritwinnaar en hij won toen het puntenklassement. Oudgediende Mark Cavendish werd vervolgens naar voren geschoven als kopman. Een gok, want de 36-jarige Brit reed voor de Ronde van Frankrijk geen enkele WorldTour-koers en wist op een lager niveau ook niet meteen te overtuigen. Het bleek een schot in de roos. The Manx Missile won niet minder dan vier keer en evenaarde daarmee het stokoude zegerecord van Eddy Merckx.

’s Werelds beste renner aller tijden stopte zijn zegekar op 34 overwinningen en de Brit voltooide zijn jarenlange – en tevergeefs geachte – jacht deze zomer. En passant nam Cav ook het puntenklassement nog mee naar huis. Wie dat voorafgaand aan de Tour had voorspeld, was voor gek verklaard. Julian Alaphilippe had op de openingsdag overigens ook nog zijn kwaliteiten tentoongespreid, met een ritzege en de gele trui als beloning. Kortom: de Tour de France was voor Deceuninck-Quick-Step een daverend succes. Van hetzelfde laken een pak in de Vuelta a España. Daar mocht Fabio Jakobsen proberen te zegevieren.

Dat lukte de Nederlander, en hoe! De sprinter pakte niet minder dan drie ritoverwinningen en nam aan het eind van de drie weken in Spanje ook het puntenklassement mee naar huis. En dan te bedenken dat hij ruim een jaar daarvoor op een Poolse finishstraat nog lag te vechten voor zijn leven. Een ongekende comeback op het hoogste niveau en daarbij wist zijn lead-out Florian Sénéchal ook zelf nog eens een rit te winnen. Na een degelijke Giro, scoorde de ploeg dus een nagenoeg perfecte score in de Tour en de Vuelta. Ambities waargemaakt, en dat belonen we daarom met een dik verdiende negen.

Overige wedstrijden: 9
Aan het begin van 2021 gaf Patrick Lefevere de opdracht om zo veel mogelijk wedstrijden te winnen. Daar gaven zijn renners gehoor aan. De Belgische formatie werd de absolute zegekoning onder de teams: ze won liefst 65 keer. Dat is 22 keer vaker dan de nummer twee op die lijst, Jumbo-Visma. Daarvan werd er door The Wolfpack 25 keer op WorldTour-niveau gewonnen.

Naast de benoemde wedstrijden in de twee categorieën hierboven, werden er ritten gewonnen in de UAE Tour, Parijs-Nice (allen Sam Bennett), Tirreno-Adriatico (Julian Alaphilippe), de Ronde van het Baskenland (Mikkel Frøhlich Honoré), de Ronde van Romandië (Rémi Cavagna) en in de Ronde van Polen (Cavagna en João Almeida). In die laatste rittenkoers was Portugees ook eindwinnaar. Eerder werd de jongeling ook al derde in de UAE Tour en zevende in de Ronde van Catalonië. Fausto Masnada eindigde op zijn beurt dan weer als derde in de Ronde van Romandië, terwijl Mattia Cattaneo negende werd in de Ronde van Zwitserland.

Op een lager niveau zegevierde Remco Evenepoel in de Baloise Belgium Tour en de Ronde van Denemarken, terwijl Almeida ook nog de Ronde van Luxemburg op zijn palmares bijschreef. Honoré en Alaphilippe zorgden in de WorldTour-klassiekers ook nog voor podiumplekken in de Clásica San Sebastian en de Bretagne Classic.

In de eendagswedstrijden van een lager niveau dan de WorldTour, werd een hele reeks koersen aan de zegekar geregen. Onder meer Brugge-De Panne, de Druivenkoers, Brussels Cycling Classic, de Münsterland Giro en de Coppa Bernocchi kregen een winnaar uit de stal van Lefevere, die dit jaar liefst achttien verschillende renners zag winnen.

Omdat het de opdracht was om zo veel mogelijk te winnen, geven we voor dit onderdeel een negen. Natuurlijk kun je niet altijd winnen, maar in koersen als San Sebastián en de Bretagne Classic – maar ook in een aantal koersen net onder het hoogste niveau – had het team ook kunnen winnen. Het enige smetje op het blazoen van dit onderdeel.

Eindcijfer: 9
Al bij al kan Deceuninck-Quick-Step terugkijken op een zeer verdienstelijk jaar, ook rekening houdend met het feit dat de Belgische formatie niet het allergrootste budget van de WorldTour heeft. Toch wist het team dus te 65 keer te winnen, waarbij meer dan een derde daarvan op het allerhoogste niveau was. Er werden meerdere klassiekers gewonnen, een monument en in twee van de grote rondes was hun sprinter veruit de beste.

Daarbij komt ook de breedte goed naar voren bij Deceuninck-Quick-Step. Van de dertig renners waarmee The Wolfpack dit seizoen heeft afgewerkt, wonnen achttien van hen minstens één keer. Dat kan dan ook niet anders dan een hoog cijfer opleveren: een negen voor het seizoen 2021.

Misschien wel de grootste ‘overwinning’ van 2021: de terugkeer op het hoogste niveau van Jakobsen – foto: Cor Vos


In de rubriek Rapportcijfers 2021 geven we alle WorldTour-ploegen, de Belgische ProTeams en de Nederlandse Continental-teams rapportcijfers op basis van hun seizoen. We werken de UCI Team Ranking van beneden naar boven af, gevolgd door de ProTeams en op onze Continental-feed sluiten we af met de Nederlandse ploegen. Ieder team beoordelen we op interpretatie. Dat wil zeggen: een zesde plaats in het eindklassement van de Tour de France is voor de ene ploeg een daverend succes en voor de ander een fikse teleurstelling.

We beoordelen teams op basis van de klassiekers, de grote rondes en de overige koersen. Onder de klassiekers verstaan we de volgende voorjaarskoersen: Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche, Milaan-San Remo, E3 Saxo Bank Classic, Dwars Door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Daarbij aangevuld met in het najaar Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije. De grote rondes spreken voor zich, waardoor alle andere koersen vallen onder overige wedstrijden. Een team krijgt drie cijfers.

Dit artikel delen:

145 Reacties

Aerts 3 december 2021 om 12:06

Sprinten doe je op de baan. Dus aan de overwinningen van Cav en Fabio in de grote rondes tel ik geen waarde. Voor het koersgedrag in de eendagwedstrijden en in etappes van meerdaagse wedstrijden verdienen ze misschien wel een 10.
Maar met deze ploeg en met dit budget horen ook top 5 uitslagen in de klassementen. Daarom vind ik een 8 prima passen bij dit seizoen.
Volgend jaar verwacht ik weer het niveau van voor Ibargurens tijdperk. Dus de doelstelling moet weer teruggeschroefd worden naar 10 overwinningen(in 2011 9 overwinningen waarvan 2 van Marc de Maar met de nationale titels in Curacao).

Gebruikersnaam 3 december 2021 om 12:11

Leuk dat men vindt dat een ploeg moet beoordeeld worden op hypothetische verwachtingspatronen die hen in de mond werden gelegd.

Gonzalez de Galdeano 3 december 2021 om 12:47

De tering. Waar maken jullie je allemaal druk om.

5211 3 december 2021 om 15:36

Vrijwel elke dag lees ik 85% van de artikelen en de reacties.
Vaak leuke of goede reacties. Wielerpubliek dat met elkaar verwachtingen uitspreekt, voorspelt en oordeelt.

Vaak vermakelijk en interessant maar evengoed vaak en teveel op de eigen perceptie en vanuit een afkeer van of juist fanboy gedrag anderzijds.
Vooral de verdachtmakingen zou men meer mogen Editen. Immers men heeft het wel over mensen, sporters die zich alhier niet kunnen weren of daartoe op dat moment in staat zijn. En vaak geen enkel bewijs aan te voeren is.
Pakt een reaguurder een ander daarom vaak terecht aan wordt zo begrijp ik, de reactie vaak gewist. Prima maar zou men dan ook moeten doen bij beschuldigingen en verdachtmakingen gebaseerd op vermoedens etc.

Lendilonus 3 december 2021 om 13:14

Een goed jaar zonder absolute uitschieters dus voor mij een dikke 8. Tuurlijk is de Ronde een schitterende overwinning maar een ploeg die zich zo focust op de kasseiklassiekers is naar mijn mening ook wel verplicht om er een van die twee monumenten binnen te halen, dan lijkt me die 9 daar wat overdreven, zeker als je de matige prestaties in de klimklassiekers bekijkt ondanks de gestoffeerde ploeg voor dat werk. De Giro was een teleurstelling en ook afgang maar Tour en Vuelta geslaagd, dan lijkt me een 9 daar ook wat aan de ruime kant. De ploeg van Lefevere blijft natuurlijk geweldig in het winnen van de kleinere wedstrijden dus een 9 op dat gebied lijkt me wel terecht. Daarnaast is er natuurlijk het absolute hoogtepunt met de terugkeer van Fabio op niveau maar daartegen moeten helaas ook de bedenkelijke gedragingen van de Grote Grijze Wolf zelf afgestoken worden en ook die van het jongste welpje die de landenploeg in elke mogelijke wedstrijd heeft gesaboteerd. Ergens ben ik wel geneigd om dat soort dingen mee te laten tellen in een beoordeling omdat het ook invloed heeft op de toekomst van de ploeg

Massimo Bataille 3 december 2021 om 14:09

Ik zou wel graag weten waarom de Giro afgang was en de klimklassiekers matig zijn?
Voor de ardennenklassiekers hebben ze eigenlijk enkel Alaphilippe (REV reed nog niet mee) en Almeida. Daarin zijn ze 6de in Amstel, winnen ze WP en 2de in LBL.
Tevens (geheel verassend) rijdt Masnada naar 2de plaats in Lombardije.
Dan heb je het toch gewoon goed gedaan?

En dat de Giro niet geheel succesvol was, ga ik ook akkoord.
Maar met REV die bijna roze droeg en 10 dagen vooraan stond en Almeida die 6de eindigt (en zege verdiende) is dit toch alles behalve een afgang hoor.

Lendilonus 3 december 2021 om 18:03

Voor mij was de tactiek en de manier waarop Almeida de eerste anderhalve week in de steek gelaten werd wel een afgang, het leek wel alsof ze het blauw aan hadden van Movistar in plaats van the Wolfpack waren. Daarnaast streed Almeida vorig jaar lang mee voor eindwinst dus dan vind ik een 6de plek niet bepaald een resultaat om over naar huis te schrijven. In de klimklassiekers hebben ze naar mijn mening met Flip de topfavoriet voor al die wedstrijden in de gelederen, dan is slechts een overwinning in de Waalse Pijl voor mij ook geen geweldig resultaat, zeker omdat dat de makkelijkst te winnen wedstrijd is als je de beste bent. Het was allemaal niet slecht en meestal ook gewoon echt goed, daarom krijgen ze van mij ook een dikke 8, maar het was ook zeker geen wonderjaar waar ze boven zichzelf zijn uitgestegen wat je voor mij wel nodig hebt voor een 9.

Dantiest 3 december 2021 om 13:45

summa cum laude

Adorni 3 december 2021 om 14:06

Die 9 als cijfer in de grote rondes verbaasd me.
De Giro viel tegen: 2klassementsrenners, maar uiteindelijk slechts 6e met Almeida, daar had meer in gezeten. Geen ritwinst.
In de Tour dan dag 1 super gestart met Alaphilippe, natuurlijk heeft Cav zijn 4ritten gewonnen, mooi voor hem.
In Vuelta de 3ritten van Jakobsen, fantastisch.

Maar: normaal gezien gaan ze in de grote rondes voor ritwinst in de overgangsritten en dit seizoen hebben ze geen enkele zege op die manier gepakt. Ze moesten het hebben van hun sprinters.
Voor een ploeg die in transitie is van klassiekerploeg naar klassementsploeg hebben ze enkel in de Giro een klassement gereden.

plattenband 3 december 2021 om 14:42

Toch leuk om lezen. Ik ruik hier weer pure afgunst van chauvinistische Nederlanders die het niet afkunnen dat hun eigen ploegske vooruit geraakt door vooral… buitenlanders!

Nu al zoooooveel gezegd;

PL slaagt er al jaaaaaaren in met iets beperkter budget het beste team of het bijna beste team in de wereld te laten draaien. Ze kunnen met gemak een museum vullen met alle zegefoto’s, fietsen,… die deze ploeg heeft voort gebracht.

En ja, hij geeft niet de properste commentaren, en nee, niet alles verloopt perfect correct. Ga eens in de politiek of zakenwereld en kijk eens op het hoogste niveau wie een wit communiezieltje heeft. Ge gaat er nie veel vinden!!

Hoeveel ploegen zitten al zolang op dit niveau in het peloton? Geen! Cofidis? Lotto? Tja… niet veel over te zeggen vrees ik.

Zoek je kleur in het wielrennen, dan moe je niet bij Movistar gaan zoeken of Bora. Bij QST krijg je dat! En wat is wielrennen? Entertainment. Reden voor mensen om naar buiten te komen en sportief te overleggen. Over wie wordt gesproken? Nee, nie over Lelangue die z’n ploeg maar net boven water kan houden, nee, nie over Spekenbrink die elke deftige coureur weg jaagt, maar over PL omdat hij kleur heeft !!

Als ‘m er over enkele jaren de stekker uit trekt he, dan gaan vééél mensen ‘m missen!

Deze ploeg verdient wa mij betreft ’n dikke 10! Ze zijn gewoon de beste me 150!! podiumplaatsen en verder gene zever!

Michelangelo 3 december 2021 om 14:52

Plattenband is de notriple van Belgie….

Maar in 1 ding heeft hij zeker een punt: zonder DQS was het hier maar een saaie bedoeling.

VerstandOpNul 3 december 2021 om 14:56

Hoi, los van eventueel chauvinisme, maar DQS moest het toch ook hoofdzakelijk van hun buitenlandse renners hebben voor de overwinningen?

Beer 3 december 2021 om 14:57

Nee hoor, totaal geen vergelijk tussen notriple en platteband. Notriple houdt het meestal op een anti-Belgisch bericht van 1 regel. Dit is gewoon een uitgebreide post over QS.

5211 3 december 2021 om 15:46

Overdrijven is ook een kunst.
Als Belgische Nederlander of Nederlandse Belg weet ik uit ervaring dat de Belgen ook erg chauvinistisch zijn. Kijk alleen naar wat er tientallen jaren in de cross gebeurde.
Heb nooit een Nederlander een renner in koers zien slaan, duwen, bespugen of met bier gooien.
Platteband, zonder de buitenlanders is ploegske QS ook stuk minder. Daarentegen scoort TJV ook prima. Ofwel maakt allemaal niet zoveel uit.

Geniet van de koers, de renners, om het even wie maar geniet van de schoonheid van deze sport IPV jezelf laten meevoeren in waanideeën.

lo squalo dello Stretto 3 december 2021 om 16:09

Wat een domme reactie zeg. En geen kleur zoeken bij Movistar? Met hun dolle fratsen zou ik ze de kleurrijkste ploeg van het peloton durven noemen!

Dantiest 3 december 2021 om 14:48

lol, 5 ritten in de Tour, 3 in de Vuelta, Ronde van Vlaanderen, 2e Lombardia, wereldkampioen, top 10 in Grote Ronde en met afstand meeste zeges overall.

de concurrentie weggeblazen, zoals ze al jaren doen.

It's lonely at the top…

Beer 3 december 2021 om 14:51

Opnieuw het beste team. Voor het zoveelste jaar op rij. Hoe doet blijkbaar heel wat afgunst ontstaan.

5211 3 december 2021 om 16:08

Nee hoor totaal geen afgunst. Dat zijn er maar enkelen waarbij een deel een obsessie heeft ofwel niet meer objectief kan kijken en oordelen.
De meesten alhier Belgen en Nederlanders zijn wel (redelijk) objectief.

Ben fan van een ploeg met een prachtige betrokken sponsor alwaar een Sloveen prima presteert, de geel zwarten. Fan van ploegske AF met Poeke omdat ze het gewoon prima doen. Fan van BEAt wat leuk concept is. Fan van QS die al sinds jaar en dag scoren en koers maken. Waar Tommeke, Ballerina, Bettini koersten. Fan van Trek met Stuyven, Ciccione, Simmons, Theuns.
Fan van de jongen garde bij DSM die rijden voor wat ze waard zijn al moeten ze nu Michel Stoter missen. Ja er vertrekken en teveel maar neemt niet weg dat ik als wielerfanaat niet kan genieten van die gasten.
Ik geniet van Mollemalen, Kelderman, Jetse Bol, Pjotr Havik die helaas nooit een echte kans kreeg. Bij Katusha moest men net toen hij stagiaire was inkrimpen, ploegen van A9 naar 8 renners.

Fan van een Bernal, Moscon, Lulu, Gaudi, Gilbert, Poppeltjes. Fan van aanvallend koersen van Astana al was het even wat minder. Fan van de Italiaanse passie maar afschuw van het Franse chauvinisme waarbij in de TDF elke potentiële buitenlandse winnaar wordt beschimpt en meer en vooral op voorhand beschuldigd van doping. Ook al klopte het zo nu en dan waarbij vrijwel altijd 80% van het peloton aan de snoepjes etc. zat.
Een Contador destijds of Ocaña toen ik nog amper kon fietsen. Een karakter als Wiggens. Een ploeg als Androni.

Kortom gewoon een sportfanaat en vooral ook wielerfan.
*autocorrectie op Handy is een "crime"

11 na 11 3 december 2021 om 19:11

5211, bekijk eens de stemmingen tot nu toe. Heel je post kan meteen de vuilbak in.

5211 4 december 2021 om 02:58

Moeilijk om obsessie los te zien van het stemmen op zich kennelijk.

Murcia 3 december 2021 om 14:56

“Toch leuk om lezen. Ik ruik hier weer pure afgunst van chauvinistische Nederlanders die het niet afkunnen dat hun eigen ploegske vooruit geraakt door vooral… buitenlanders!”

Deze zin is al ontzettend geestig want wat is de nationaliteit van de winnaars bij DQS? Van de 65 overwinningen waren er 54 door niet-Belgen. In de World Tour zeges geen enkele Belg bij de Wolven te bekennen. Als je dan TJV tegen DQS wilt afzetten is dat niet een sterk argument. Hetzelfde geldt voor het budget, Patrick heeft al jaren een budget dat bij de beste 4 ploegen zit en de bewuste keuze om niet in te zetten op AK’s waardoor de klassieke en sprintkern terecht het meeste geld krijgt.

Tyzie 3 december 2021 om 15:14

Hahaha deze lijstjes worden steeds belachelijker (of chauvinistischer..) DQS heeft een prachtig jaar achter de rug, maar een 9 en dan Ineos (met een eindklassement in de Giro) een 6 geven… Van mij hoeft dit volgend jaar niet meer hoor.

lo squalo dello Stretto 3 december 2021 om 16:11

Ik denk gezien de reacties op het forum dat ze het volgend jaar opnieuw doen. Of het WielerFlits doet uitgroeien tot een serieus journalistiek medium is iets anders…

Lalsacien 3 december 2021 om 15:28

In de breedte het beste team van het seizoen. Qua overwinningen idem dito. Ze zetten ook vol in op zeges en minder op klassementen. Op Evenepoel na, die bijna al zijn (week) rittenkoersen wint. Oordeel over karakter ploegleider, renners of die hard fans zijn in deze lijst niet relevant. Nu op een betere manier Evenepoel (en Alaphilippe) op een grote ronde voorbereiden en ze kunnen daar ook meespelen in het klassement.

thorsen 3 december 2021 om 16:12

Het is en blijft een van de meest succesvolle weielerploegen allertijden. Dat kunnen zelfs de grootste Lefevere haters niet ontkennen. Sterker nog, zelfs(!!) een Evenepoel is in dit verhaal totaal insignificant voor de (historische) status van de ploeg. Maar helaas overheersen deze 2 personen wel in het commentaar over de ploeg, deels aan zichzelf te verwijten vanwege de wat ‘minder sobere’ persoonlijkheden, maar toch vooral een afgunst die niet op het rijden van de ploeg gebaseerd kan zijn.

Eigenlijk missen ze alleen een shirtje zo cool als dat van de Raleigh ploeg destijds…

Lennimator 3 december 2021 om 17:25

De enige die ik tegenwoordig nog enigszins serieus neem is grootheid Koos Moerenhout. Laat zijn mening en analyse prevaleren! Sorry Youri.

meqadon 3 december 2021 om 17:27

Meest attractieve ploeg! Enkel alpecin komt iet of wat in de buurt

Wheely 3 december 2021 om 17:59

Heerlijke ploeg toch eigenlijk, zeker niet mn favorietjes en niks voor niks wel 86 eenen gekregen maar ze kleuren wel vaak de koers en met een renner als Flip heb je me.

11 na 11 3 december 2021 om 18:11

Hahaha, cijfers 9 en 2 nek aan nek. Hoe belachelijk kan je zijn.

Correcte cijfer zou 7 of 8 zijn wat mij betreft. Een 9 is te hoog, dat zou betekenen dat er bijna niets meer beter kan. Welk cijfer gaan we dan geven in een jaar dat Evenepoel wel hoge ogen gooit in een grote ronde, wanneer Jakobsen 5 ritten in de Tour wint, en Alaphilippe nog eens Luik en Lombardije? Een 12?

Lalsacien 3 december 2021 om 19:33

@11 na 11 je begrijpt het niet, de cijfers worden gegeven aan de hand van de doelstellingen en d prestaties daarop. En niet aan de hand van enkel de prestaties!

11 na 11 3 december 2021 om 19:43

Waarop reageer je, Lalsacien?

Het feit dat er “wielerfans” stemmen op het cijfer 2, of het feit dat ik vind dat het cijfer 7 of 8 beter past bij het seizen van DQT?

Lalsacien 3 december 2021 om 20:32

Over het feit dat je een negen te hoog vind.

11 na 11 3 december 2021 om 20:58

Voor de absolute slokop wat betreft overwinningen, is er slechts één monument bij. Noch Evenepoel, noch Almeida konden echt potten breken in de Giro, waar het team geen enkele overwinning pakte. Van de overige topklassiekers, enkel Omloop, E3 en Waalse Pijl als ik me niet vergis.

Voor mij is dat zeker geen 9. Ik denk dat dat allemaal koersen waren waar de ploeg wel ambities had. Top seizoen, maar geen superseizoen.

Lalsacien 3 december 2021 om 21:12

Maar een 9 is gezien de openbaar vooraf gemelde doelen voor mij het cijfer. En op die basis worden de cijfers berekend.

harryjohan71 4 december 2021 om 09:36

@Lalsacien Zowel in de Vuelta en Giro was het AK aan het begin van het seizoen een doel. Giro met Evenepoel en Vuelta met Almeida. Dit is beide niet gelukt. Dat het ene komt door een fout van het medisch team en dat Almeida in de Vuelta niet is gestart doet et niet toe. De doelen mbt het AK van de grote rondes aan het begin van het seizoen zijn gewoon niet gehaald. Dat deze in het verloop van het seizoen zijn bijgesteld door omstandigheden doet er wat mij betreft niet toe. Een 9 op basis van vooraf gemelde doelen aan het begin van het seizoen is op basis van jouw redenering dan ook onmogelijk.

Lalsacien 4 december 2021 om 09:58

@harryjohan het punt is, er is zoveel geroepen dat je cijfer alle kanten op kunt gaan. Dus een negen is mogelijk maar ook een 4.

harryjohan71 4 december 2021 om 10:09

@Lalsacien Jij zegt een 9 op basis van vooraf gestelde doelen. Nu ik aangeef welke doelen er waren. Deze zijn niet gehaald. Nog blijf je er bij dat een negen mogelijk is. Mijn conclusie is dan dat de 9 van jou niet op basis van vooraf gestelde doelen is, omdat deze duidelijk niet gehaald zijn en jij dit wel als argument gebruikt richting 11 na 11. DQS is verreweg het beste in de sprintetappes in de GT's al jaren en hebben hier naar verwachting gepresteerd. Ik had aan het begin van het seizoen al verwacht dat DQS minimaal 6 sprintetappes zou winnen in de GT's en een ritoverwinning van Alaphilippe. Ik denk dat aan het begin dit en de groene trui ook minimaal de doelstelling was van DQS. De doelstellingen mbt het aantal overwinningen in een GT heeft DQS alleen niet gegeven.

Lalsacien 4 december 2021 om 13:29

@harryjohan jouw cijfer geef je op basis van de doelen waar jij van uitgaat. Maar als Lefevere van alles roept heb je de keus om te kiezen welk doel hij neemt.

harryjohan71 4 december 2021 om 13:36

@Lalsecien ik kan je echt niet meer volgen. Nu trek jezelfs de doelen van Lefevere aan het begin van het seizoen in twijfel. Van welke doelen moet wielerflits dan uitgaan.

Lalsacien 4 december 2021 om 13:52

@harryjohan als ik de ene week roep ik ga voor de winst maar eerder heb je geroepen een top tien plek is ook goed dan heb je tweemaal een uitgesproken doel. Welke neem je dan? Dus dan kan het cijfer alle kanten op.
En omdat Lefevere heel veel roept kun je niet weten wanneer hij serieus is.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair