‘Rally heeft interesse in overname CCC-ploeg’

vrijdag 12 juni 2020 om 17:59
‘Rally heeft interesse in overname CCC-ploeg’

Chloe Hosking namens Rally UHC - foto: Cor Vos (archief)

CCC Team is op zoek naar een nieuwe titelsponsor aangezien de huidige hoofdsponsor, schoenenfabrikant CCC, zich na dit seizoen terugtrekt uit die rol. Als we het Italiaanse La Gazzetta dello Sport mogen geloven, heeft het Amerikaanse bedrijf Rally interesse om in te stappen.

“Vooruitkijkend naar 2021 zal CCC niet langer de titelsponsor zijn, dus we zijn nu actief op zoek naar een nieuwe titelsponsor”, waren de woorden van Ochowicz op maandag 8 juni. “We begeven ons in een onzekere tijd, maar we zijn ervan overtuigd dat er bedrijven zijn die willen investeren in de wielersport vanwege de toenemende populariteit.”

Ochowicz lijkt nu een potentiële nieuwe hoofdsponsor te hebben gevonden in Rally. Het gezondheidsbedrijf kent de wielerwereld van binnenuit, aangezien Rally al lange tijd sponsor is van wielerploeg Rally Cycling. Deze formatie rijdt dit seizoen op een ProTeam-licentie en wist in het verleden renners als Sepp Kuss en Brandon McNulty op te leiden.

Volgens La Gazetta dello Sport zullen Rally en Ochowicz mogelijk snel tot een akkoord komen. Toch moeten er nog wat plooien worden gladgestreken. Zo heeft CCC Team een contract met fietsconstructeur Giant, terwijl Rally een doorlopende verbintenis heeft met Felt. Wat voor consequenties de mogelijke deal heeft voor het PCT-team van Rally, is op dit moment nog ongewis.

Dit artikel delen:

5 Reacties

LB108 12 juni 2020 om 18:08

Beide Oranje, beide zowel mannen als vrouwen ploeg.
Net als BMC, na vele jaren eindelijk de stap zetten naar WT?

Cyclinglife 12 juni 2020 om 18:34

Hopelijk gaat dit dan beter dan tijdens isreal cyclings overname.

Dolledriesoldebroek 12 juni 2020 om 19:46

Op het moment hebben ze bij rally eigenlijk alleen colin joyce die enigszins het talent en het potentieel van kuss heeft. Misschien mannion nog, maar die is ook “al” weer 28. Verder alleen nog wat gevestigde namen binnen de ploeg met oa britton, carpenter, murphy en de vos.
Dat icm een aantal sterke renners van ccc kan interessant zijn, maar word ook nog niet direct een topploeg..

Rico. 12 juni 2020 om 20:55

Volgens mij willen ze vooral “een” ploeg, niet per sé een topploeg.

Limal 13 juni 2020 om 10:17

Voor Rally zal vooral de eventuele aanwezigheid van Van Avermaet doorslaggevend zijn kan ik me inbeelden. Een betrouwbare kopman die zowel in de klassiekers als in de Tour veel publiciteit pakt is voor elke sponsor een interessant gegeven. Tel daarbij nog de extra media-aandacht richting de Olympische Spelen, en snel handelen om GVA te behouden zal wel topprioriteit zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair