Rally Cycling wil ProContinentale status

donderdag 3 augustus 2017 om 13:21
Rally Cycling wil ProContinentale status

Rally Cycling wil volgend seizoen als ProContinentale ploeg verder gaan. Dat vertelt performance director Jonas Carney aan Velonews. De ploeg is van plan om in de toekomst meer in Europa te gaan rijden.


“Dit is iets waar we al geruime tijd mee bezig zijn”, aldus Carney. “Het is nog niet officieel, maar we hebben het proces in gang gezet. We hebben het papierwerk ingediend bij de UCI en liggen op schema om volgend jaar als Pro Continental team verder te gaan.”

De ploeg heeft deze stap genomen, nadat de UCI de regels aangepast heeft. “Hiervoor was het voor ProContinentale teams niet toegestaan om te starten in een nationaal evenement, wat niet onder de UCI viel. Dat was voor ons een reden waarom we dit voorheen nog niet gedaan hebben. Die regels veranderen nu.”

De Amerikaanse formatie maakt dit jaar een goed seizoen door. Evan Huffman won twee etappes in de Ronde van Californië, terwijl Rob Britton gisteren nog een etappe won in de Tour of Utah.

Dit artikel delen:
#

7 Reacties

Polleke 3 augustus 2017 om 17:54

Laat maar komen, hoe meer zielen, hoe meer vreugde….

mhp88 3 augustus 2017 om 17:57

Een hele mooie ploeg met Amerikaanse en Canadese renners. Daarnaast ook nog goede uitslagen. De toprenners van nu zijn al wel eind twintig, begin dertig, maar dat is zeker nog te doen. Ik ben wel benieuwd hoe de Amerikanen en Canadezen het doen in Europa. Misschien dat ze nu met het hele team bij elkaar zitten, ze het ook fijn hebben in Europa. ik zou het toejuichen.

Shinzawai 3 augustus 2017 om 18:18

Ze willen gewoon volgend jaar nog in California kunnen koersen, dat zal de belangrijkste reden zijn.

Verweggistan 3 augustus 2017 om 19:42

Veruit de beste Amerikaanse CT, mooie stap. @mhp: Ze hebben ieder voorjaar een Europese campagne, met wedstrijden in Portugal en Frankrijk en zijn daar al best succesvol.

mhp88 3 augustus 2017 om 23:08

@Verweggistan
Zeker, dat doen ze al. Waarschijnlijk ook om al aan Europese koersen te wennen. Ze kunnen meekomen, maar de resultaten, zeker als je die vergelijkt met het Amerikaanse seizoen, waar ze echt meedoen om winst, zijn nog niet echt goed. Maar de ervaring gaat zeker helpen. Ik ben er alleen maar blij om :D
[insidergrapje]Maar Britton heeft bijna de Tour of Alaska gewonnen :P [/insidergrapje]

platt 3 augustus 2017 om 23:08

Succesvol? waar waren ze dan succesvol dit voorjaar, in Portugal in elk geval niet. Maar prima team verder

zeurwiggo 4 augustus 2017 om 08:35

Dat was een verplichting he, een poging doen PCT te worden : anders mochten ze geen California starten. Beetje oud nieuws, volgens mij zeiden ze het op eurosport al in mei

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.