Wielertransfers 2019: Tuft, vrouwenploeg Trek, Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini

donderdag 20 september 2018 om 11:00
Wielertransfers 2019: Tuft, vrouwenploeg Trek, Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini

foto: Sirotti

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Svein Tuft
Svein Tuft (41) zet zijn carrière voort bij Rally Cycling na acht seizoenen Mitchelton-Scott. De Canadees gaf eerder dit jaar aan dat de Giro d’Italia zijn laatste grote ronde zou zijn, waarna werd gedacht dat hij dan ook spoedig zijn fiets aan de wilgen zou hangen. Maar niets is minder waar. Een ontmoeting met performance manager Jonas Carney leidde tot een overeenkomst met Rally Cycling. “Dit was een aanbod dat ik niet kon afwijzen. Alles delen wat ik heb geleerd motiveert me tegenwoordig en ik kon me geen betere ploeg voorstellen waar ik dat kon voortzetten”, zei Tuft.

Trek (vrouwenploeg)
De nieuwe vrouwenploeg van Trek heeft twee nieuwe aanwinsten gepresenteerd. Trixi Worrack komt over van Canyon-SRAM, waarmee de ploeg een pak ervaring in huis haalt. Al vroeg in haar loopbaan werd ze derde de Waalse Pijl en de Internationale Thüringen-Rundfahrt (2001). In de jaren die volgden vertolkte ze menigmaal een hoofdrol in de koers, won ze etappes en pakte ze podiumplaatsen in de grootste rittenkoersen en eendagswedstrijden. In 2016 moest haar linkernier worden verwijderd na een zware val, maar toch keerde ze terug en veroverde een paar maanden later de Duitse tijdrittitel. “Na een paar jaar bij dezelfde ploeg, voelt het als een geweldige uitdaging om naar Trek te gaan. Ik kijk ernaar uit”, aldus Worrack.

Ook Audrey Cordon-Ragot voegt zich bij de ploeg. De Française komt over van Wiggle High5, waar ze momenteel aan haar vierde seizoen bezig is. Zondag eindigde zij nog derde in de Madrid Challenge by La Vuelta, die werd gewonnen door Ellen van Dijk – haar toekomstige ploeggenote. “Het is echt spannend om deel uit te maken van dit nieuwe project. Trek heeft een echt profteam bij elkaar verzameld, iets wat ik miste in het vrouwenwielrennen in het begin van mijn carrière”, aldus Cordon-Ragot. Met Worrack en Cordon-Ragot komt het aantal rensters bij de vrouwenploeg van Trek op elf.

Clara Koppenburg 
Clara Koppenburg rijdt komend seizoen bij het Britse WNT-Rotor. De Duitse heeft een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige Koppenburg – die onderdeel uitmaakt van de Duitse WK-selectie – wist zich dit seizoen enkele keren te onderscheiden. Zo eindigde ze als negende in de zware Baskische rittenkoers Emakumeen Bira, en veroverde ze met haar huidige ploeg Cervélo-Bigla brons in de ploegentijdrit van de Crescent Vårgårda en de Ladies Tour of Norway.

Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini
Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini heeft een nieuwe Colombiaan weten te strikken voor 2019. Na het eerdere aantrekken van Alejandro Osorio zal ook Rubén Acosta volgend seizoen het tenue dragen van de Italiaanse ProContinentale ploeg. Dit laat de teammanager van zijn huidige formatie – Bicicletas Strongman Colombia Coldeportes – weten aan Revistamundociclistico.

De 22-jarige Acosta liet zich in april opmerken tijdens de Ronde van Kroatië. De jonge klimmer eindigde als elfde in het eindklassement, nadat hij op de slotdag een top 10-plaats verspeelde. Hij zal over enkele dagen aan de start staan van de Clásico RCN, een vermaarde Colombiaanse rittenkoers.

Dit artikel delen:

5 Reacties

ah-ja 20 september 2018 om 11:13

Tuft is een held. Iemand deze gezien https://www.imdb.com/title/tt7495440/? Aanrader

0
FDJ 20 september 2018 om 11:34

Dat WNT timmert aardig aan de weg.. hebben met Brennauer voor volgend jaar een uitstekende kopman en met Wild de nodige ervaring. Daarnaast hebben ze met Aafke Soet en Lea Lin Teutenberg twee grote talenten.

0
Jean Dumas 20 september 2018 om 12:01

Svein tuft voort!

0
Hoebele 20 september 2018 om 14:24

Trek gaat de macht overnemen van Boels: met Deignan, Van Dijk, ELB, Lepistö en Paternoster, een geweldige ploeg! Worrack is overigens viervoudig wereldkampioene TTT ;)

0
Justin Case 21 september 2018 om 10:17

Intussen neemt Dion Smith de lege plek van Tuft in bij Mitchelton-Scott
https://www.greenedgecycling.com/news/dion-smith-joins-mitchelton-scott-adding-to-the-team-s-versatility-for-2019-and-2020

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone