Wielertransfers 2019: Mannion, Kamstra, Lodewyck
foto: Sirotti
woensdag 29 augustus 2018 om 10:36

Wielertransfers 2019: Mannion, Kamstra, Lodewyck

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Gavin Mannion naar Rally
Ondanks dat zijn huidige werkgever, UnitedHealthcare, er aan het einde het seizoen mee stopt, is de toekomst van Gavin Mannion als professioneel wielrenner verzekerd. De 27-jarige winnaar van de Colorado Classic heeft een contract getekend bij het eveneens Amerikaanse Rally. “Gavin heeft de laatste jaren bewezen een van de beste renners van Noord-Amerika te zijn. Hij is zeer consistent in zijn presteren en is jong genoeg om nog verder te groeien”, aldus de tevreden Rally-directeur Jonas Carney.


Brian Kamstra blijft trouw aan Novo Nordisk
De Nederlander Brian Kamstra heeft getekend voor een vierde seizoen in dienst van Novo Nordisk. In dienst van de ProContinentale formatie reed Kamstra de afgelopen twee jaar Milaan-San Remo en hij wist hij deze Italiaanse klassieker ook tweemaal uit te rijden. De 25-jarige Kamstra rijdt bij zijn Amerikaanse werkgever vooral in dienst van zijn kopmannen.


‘Klaas Lodewyck naar Quick-Step Floors’
Voormalig wielrenner Klaas Lodewyck maakt volgens Het Nieuwsblad de overstap als ploegleider van het huidige BMC naar Quick-Step Floors. Bij de Belgische formatie moet hij het gat opvullen dat is ontstaan door het vermeende minderen van Brian Holm. Lodewyck had ook meegekund met Greg Van Avermaet naar de nieuwe CCC-formatie, maar opteert dus een overstap naar de ploeg van Patrick Lefevere. Bij het team van Lefevere komt Lodewyck met onder andere Philippe Gilbert een renner tegen waarmee hij nog samen heeft gekoerst in zijn tijd bij BMC.

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
29 augustus 2018 10:39
Curvers blijft..Yes..
    29 augustus 2018 10:56
    Zeer goed nieuws, maar met het uitblijven van de nodige transfers krijg ik bijna het idee dat het een smeekbede is geweest van Sunweb om nog één jaar langer te blijven, aangezien ze anders een te kleine selectie zouden hebben. Ik heb ook 't idee dat Sunweb 't vertrek van Geschke en Ten Dam niet hadden zien aankomen.
29 augustus 2018 10:42
Oh god, tweetjes van David als nieuws gaan brengen. Voor alle duidelijkheid: die gast gooit er af en toe wat transfertweetjes uit, puur om zijn volgers te vermaken. Hij zegt er ook vaak bij: sommige kloppen, sommige absoluut niet. In de praktijk blijkt de meerderheid onzin te zijn en een enkele uitzondering op waarheid te berusten.
29 augustus 2018 10:45
Diezelfde mole vertelde dat Valgren naar Trek ging. 99% onzin.
29 augustus 2018 10:53
Shane Archbold...maar die heeft toch al heel lang nauwelijks iets gepresteerd ??
29 augustus 2018 10:55
Die Cyclingmole tweette toch zelf dat hij met veel nieuwtjes zou komen de komende weken, delen daarvan waar en delen daarvan volstrekte onzin?
29 augustus 2018 11:07
Curvers gaat door. Maar gaat hij ook door bij Sunweb dan?
29 augustus 2018 11:21
Archbold lijkt me volslage onzin. Als ze echt geen betere man dan hem kunnen vinden ga ik toch weer twijfelen aan het aankoopbeleid (ondanks de prima aankopen die ze afgelopen jaren gedaan hebben).
29 augustus 2018 11:35
Cyclingmole is ook geen insider of zo. Da's gewoon een better die geld verdient met tips.
29 augustus 2018 11:42
En toch, zo slecht gedacht vind ik het niet. Archbold als eventuele vervanger voor Wagner. Maar de bron...
29 augustus 2018 12:02
In de breedte investeren blijft desondanks hard nodig voor Sunweb, vooral omdat de WT is uitgedijd.
29 augustus 2018 13:13
Dat Jumbo (ook) kijkt naar de renners van Aqua lijkt me logisch, dat ze dan bij Archbold uitkomen lijkt me onlogisch. C.P.Pedersen zal dan een nog logischere naam zijn.
29 augustus 2018 13:50
Archbold heeft wel heel weinig laten zien dit jaar. Dat er een extra renner voor de sprint bij komt is wel logisch. De extra sprinttreinrenner zal niet zijn voor de trein van Groenewegen, maar eerder als steun voor Van Poppel ipv de vertrekkende Van Hoecke.
29 augustus 2018 13:52
Is er een bron voor de bewering dat @cyclingmole ' doorgaans goed ingelicht is'?

Of probeert de redacteur hiermee het nieuws te rechtvaardigen?
29 augustus 2018 14:08
@dumas, in de breedte investeren en daarom nemen ze Curvers weer erbij....
29 augustus 2018 14:35
Berichtje over Curvers is weer verwijderd?
29 augustus 2018 14:42
Mannion is een prima aanwinst voor Rally Cycling. Willen meer gaan koersen in Europa en dan voornamelijk voor klassementen gaan in meerdaagse koersen. Daar past Mannion als allrounder prima bij. Zowel goed bergop als in de tijdrit.
Als UHC echt gaat stoppen dan zullen er vast nog wel meer renners de overstap maken naar Rally. Sprinters Travis McCabe en Luke Keough bijvoorbeeld? Of de Canadees Cataford.

Reacties zijn gesloten.