Rafał Majka reageert op dopingverhaal: “Ik ga niet akkoord met dergelijke laster”
foto: Sirotti (archief)
dinsdag 13 februari 2018 om 22:17

Rafał Majka reageert op dopingverhaal: “Ik ga niet akkoord met dergelijke laster”

Rafał Majka heeft op Facebook gereageerd op het Italiaanse dopingonderzoek waarin zijn naam naar voren is gekomen. De Poolse klimmer verwijst het verhaal naar het rijk der fabelen en “gaat niet akkoord met dergelijke laster”. Daarnaast ontkent hij ooit deel uitgemaakt te hebben van de Altopack-ploeg die in opspraak is.

De 28-jarige renner wordt door een oud-ploegleider beschuldigd van het gebruik van verboden middelen tijdens zijn beloftentijd (2008-2010). In deze periode in Italiaanse dienst zou hij testosteron en groeihormonen hebben genomen. “Verwijzend naar de berichten en publicaties waarin het woord ‘doping’ dicht bij mijn naam voorkomt, verklaar ik dat ik niet akkoord ga met dergelijke laster”, aldus Majka. “Omdat het mij bloot kan stellen aan het verlies van vertrouwen bij mijn vrienden, mijn fans en rechtstreeks invloed heeft op mijn goede naam.”

‘Directe aanval op mijn successen’
De coureur van BORA-hansgrohe vindt het een ernstige aanval op zijn persoon. Hij noemt het ondoordacht. “Dit soort valse informatie kan mijn imago als atleet ruïneren en het is een directe aanval op mijn voorbije successen, die ik bereikt heb door hard te werken, offers te brengen en door te vertrekken bij mijn familie.”

“Ik ben trots om mijn wielerploeg en mijn land te vertegenwoordigen op internationale evenementen”, vervolgt de tweevoudig winnaar van de bolletjestrui in de Tour. “Ik kan niet toestaan dat mijn naam genoemd wordt met eventuele oneerlijke activiteiten waar ik heb niets mee te maken heb. Ik ben nooit lid geweest van het Altopack-team waarvoor het onderzoek naar de overtreding van de anti-dopingregels nu in behandeling is.” Of Majka stappen onderneemt tegen deze beschuldigingen, is niet bekend.

Majka begon zijn seizoen eind januari met een vijfde plek in de Vuelta a San Juan. Volgende week staat hij aan de start van de Abu Dhabi Tour.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
14 februari 2018 13:28
@Djoop want juridische stappen ondernemen doe jij per direct, openbaar en zonder eerst met een jurist uit te zoeken OF je de uitspraken kunt aanmerken als laster?? (lees: hiervoor daadwerkelijk financiële compensatie ontvangt)
15 februari 2018 00:12
Ja, absoluut. En dan denk ik bijvoorbeeld aan die keer dat Armstrong drie ton van de Sunday Times wist af te troggelen. Majka had (blijkbaar) genoeg tijd om dit statement met zijn jurist af te stemmen; die waarschijnlijk op zijn beurt heeft moeten schakelen met de juristen van Bora... en dan krijg je gekunstelde zinnen over 'eventuele oneerlijke activiteiten' waar hij niks mee te maken heeft. Hetgeen waarschijnlijk zo is, ik verwacht niet dat Majka naast profrenner spil is in een doping web rond een Italiaanse wielerploeg.

Reacties zijn gesloten.