‘Rabobank wil Matti Breschel inlijven’

zaterdag 10 april 2010 om 10:19

Rabobank wil zich voor 2011 versterken met Matti Breschel, zo meldt De Telegraaf. Volgens de Nederlandse krant volgt de bankploeg al sinds eind 2008 de verrichtingen van de 25-jarige Deen, en is er nu vanwege het goede presteren in het voorjaar wederom contact gezocht met zaakwaarnemer Rolf Sørensen. Breschel zinspeelde onlangs nog op een vertrek bij zijn huidige werkgever Saxo Bank, aangezien hij het niet zag zitten om in de schaduw van de Zwitser Fabian Cancellara te blijven rijden.

De echte doorbraak van Matti Breschel vond plaats in het najaar van 2008, toen hij in de laatste etappe van de Vuelta a España de massasprint won en even later een bronzen WK-medaille binnenspeelte op het zware parcours rond Varese. De specialiteit van de Deen ligt echter in het Vlaamse voorjaarswerk, en daar brak hij dit seizoen definitief door. Zo won hij op indrukwekkende wijze Dwars door Vlaanderen, en gaf hij ook in Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen blijk van een zeer goede vorm. In beide koersen kreeg hij echter af te rekenen met pech, waardoor hij niet mee kon strijden om de zege.

Voor Rabobank is Breschel de beoogde kopman voor die Vlaamse klassiekers. Dit voorjaar bleek namelijk dat de Nederlandse ProTour-formatie met onder meer Lars Boom, Sebastian Langeveld, Nick Nuyens en Maarten Tjallingii collectief sterk was, maar een renner miste die het ook daadwerkelijk af kon maken.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone