Quinten Hermans topt veldritpodium in proloog Flèche du Sud

Quinten Hermans topt veldritpodium in proloog Flèche du Sud

©Cor Vos

woensdag 29 mei 2019 om 21:20

De proloog van de Luxemburgse rittenkoers Flèche du Sud (2.2) werd deze avond gedomineerd door veldrijders. De zege in de 3,2 kilometer lange proloog in de straten van Esch-sur-Alzette ging naar Quinten Hermans, vóór zijn Telenet-Fidea ploegmakker Toon Aerts.

Quinten Hermans zette in Esch-sur-Alzette meteen een geweldige richttijd neer. De Limburger had voor de 3,2 kilometer 4 minuten en 52 seconden nodig. Daar beet de rest van het deelnemersveld zich het volgende anderhalf uur de tanden op stuk.

Finaal waren het nog Hermans’ collega-veldrijders die het dichtst in de buurt kwamen. Toon Aerts – ook al Telenet-Fidea – werd tweede op zeven seconden, Daan Soete (Pauwels Sauzen-Bingoal) gaf als nummer drie acht tellen toe. Ook Nicolas Cleppe (5de), Eli Iserbyt (6de) en Lars van der Haar (8ste) eindigden in de top tien.

Ook de klassementen worden beheerst door veldrijders: Hermans is uiteraard leider in het algemene klassement, terwijl ook Soete (bergklassement) en Iserbyt (beste jongere) morgen in Rumelange in een leidersshirt van start mogen. De Flèche du Sud duurt tot en met zondag.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Samlambeej 29 mei 2019 om 22:13

Word tijdens de periode van de mooiste koers van het jaar liever niet herinnerd aan de winterse armoe.

wiebipedia 29 mei 2019 om 22:31

Fleche du sud een prima koers, maar de mooiste koers van het jaar:);)

Natuurlijk onzin om veldrijden armoede te noemen wanneer ze de jongens die alleen de weg doen er keer op keer opleggen. Ik persoonlijk heb alweer zin in de winter, al is dat voornamelijk omdat ik zelf ook graag door de blubber trap

BenderBeach 30 mei 2019 om 00:25

Tsja, als je ziet wat er verder meedoet is het niet zo gekke uitslag

HSV 30 mei 2019 om 00:54

+1

Headlines

Materiaalzone

Populair