Quinten Hermans na Brabantse Pijl: “We holden continu achter de feiten aan”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 13 april 2023 om 09:15

Quinten Hermans na Brabantse Pijl: “We holden continu achter de feiten aan”

De voorbije weken reeg Alpecin-Deceuninck de successen aaneen, maar woensdag speelde de Belgische formatie slechts een bijrol in de Brabantse Pijl. Mede-kopman Quinten Hermans, die als elfde over de streep kwam, was na afloop dan ook niet tevreden. “We hebben het een beetje laten liggen”, citeert Het Laatste Nieuws.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een heel frustrerende wedstrijd”, begint Hermans zijn relaas. “We holden continu achter de feiten aan en misten de slag op de cruciale momenten. Misschien was het aan mij om te reageren toen de beslissing viel, maar ook Rob (Stannard, red.) zat nog vooraan. Het was dus eerder een miscommunicatie. Dat krijg je nogal snel in dit soort weersomstandigheden en met een chaotisch koersverloop. Het is spijtig, want dit was een mooie kans en we hebben het een beetje laten liggen.”

Alpecin-Deceuninck bleef tijdens de koers niet gespaard van pech. Zo was er een valpartij van Xandro Meurisse en opgaves van Gianni Vermeersch en Søren Kragh Andersen. Die laatste bleek nog niet helemaal hersteld van ziekte. “Zo verloren we de controle over de wedstrijd”, is Hermans van mening. “Het was een heel zware en koude dag op de fiets, ik had het toch wat onderschat. De kou werkte in op mijn hartslag en pas in de laatste ronde op het lokale circuit kwam ik er terug door. Ik kan sowieso niet goed tegen de kou, dus dat maakte het extra lastig.”

“Moet beter, maar er komen nog veel kansen”
Hermans slaagde er dus niet in om een hoofdrol te vertolken in de Brabantse Pijl, maar kijkt toch vol vertrouwen naar de komende heuvelklassiekers. “Ik denk wel dat de conditie goed is, we hadden alleen als ploeg iets attenter moeten koersen. Dat moet beter, maar er komen nog veel kansen de komende dagen. Het weer wordt ook beter, dus dat kan mij en de ploeg alleen maar ten goede komen.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
Is die 2e plek in LBL niet gewoon een enorme uitschieter geweest en horen we, behalve een hoop geblaat, verder niets veel meer van Quinten?
    13 april 2023 10:17
    Wellicht kan die conclusie over een paar jaar worden getrokken, maar dat lijkt me nu nog veel te vroeg om te zeggen. Hermans heeft vorig jaar een prima seizoen gedraaid, ook buiten LBL om.
    13 april 2023 10:19
    Qua resultaat waarschijnlijk een uitschieter. Hermans is een volger, geen aanvaller. Als hij op kop moet rijden is hij snel uitgeblust, kan hij lekker wieltjes plakken dan heeft hij kans op een goed resultaat. Hier is overigens niks mis mee, niet iedereen is zo goed als MvDP, Pogi, Evenepoel, Van Aert en Flipke.
    Sorry, maar ik wordt echt niet opgewonden van een derde plek in de Ronde van België. Ook niet van de ritoverwinning die daarbij hoorde. En nu lees ik verrassend vaak hoe goed hij zich voelt, maar hij kan vooralsnog nergens mee. Ook het veldrijden was helemaal niks dit seizoen. Maar goed, als rasopportunist delete ik dit meteen als hij de AGR en LBL wint en ontken ik ooit aan Quinten getwijfeld te hebben.
    13 april 2023 12:11
    Ik denk ook dat die 2e plek in Luik een uitschieter was. Uiteindelijk was die 'doorbraak' vorig jaar niet verder opgefleurd dan een ritoverwinning in Baloise Belgium Tour en een rits ereplaatsen. Niets mis mee om een Belgische meer heuvelrennende Davide Ballerini of Iván García Cortina te zijn, ook dat zijn waardige renners net onder de top.
13 april 2023 09:59
2e plek in een topklassieker kan je gelukkig ook als niet-topper vanuit de tweede lijn behalen. Je moet daarvoor maar net de koers meehebben. De achtervolging op REVKET werd gestaakt en het klonterde samen: Martinez en Vlasov maakten meer aanspraak op de podiumplaatsen maar dat ging dus niet door. Dit is ook het scenario waarin MvdP en WvA eventueel, ooit, heel misschien, die koers kunnen winnen. Of een andere renner die er normaal kiezelhard af moet op de Valkenrots na een dag lang door de Ardennen.
    Van zo'n situatie gebruik maken is natuurlijk ook een kwaliteit. Maar een dergelijke situatie gebeurt sowieso niet vaak, al helemaal niet in combinatie met dat kleine beetje noodzakelijk geluk. Ik schat zijn babbelkwaliteiten dan ook hoger in dan zijn fietstalent.
    13 april 2023 10:32
    Dat laatste zou hij dan gemeen hebben met jou
    13 april 2023 10:41
    Laat Hermans nu net geen grootprater zijn, ik zou hem echt als bescheiden omschrijven.
13 april 2023 13:25
Quinten Hermans is terecht kritisch naar zichzelf en de ploeg toe.
Scherp blijven en altijd proberen beter doen leid tot kansen en resultaat.
13 april 2023 09:56
toch bijzonder dat een veldrijder niet goed tegen de kou kan
    13 april 2023 09:59
    Een uurtje crossen op max hartslag is iets anders dan 6 uur koers waar je de helft van de tijd niet zoveel hoeft te doen.

Reacties zijn gesloten.