Quinten Hermans in de belangstelling van Total Direct Energie: “Maar niet zonder Corné van Kessel”

Quinten Hermans in de belangstelling van Total Direct Energie: “Maar niet zonder Corné van Kessel”

©Cor Vos

woensdag 19 juni 2019 om 18:50

Veldrijder Quinten Hermans heeft zich de voorbije weken in de belangstelling van Total-Direct Energie, het team van onder meer Niki Terpstra, gefietst. De interesse is wederzijds, maar er zit een adder onder het gras. Hermans’ manager Hans van Kasteren heeft ook Corné van Kessel onder zijn hoede. “En die twee blijven samen”, klinkt het ferm.

Total-Direct Energie wil graag een goede Belg in zijn team. De naam die onlangs in het team van Niki Terpstra viel, was die van Quinten Hermans. De amper 23-jarige Limburger kennen we vooral uit het veldrijden, maar ook op de weg toonde hij reeds enkele flitsen van zijn talent.

Tour de Wallonie
Zo won Hermans in 2018 een ritje in de Oberösterreichrundfahrt en in de Ronde van Wallonië. In die Tour de Wallonie miste hij op een haar na de eindzege door het spel van de bonificaties. Uiteindelijk werd Tim Wellens eindwinnaar. Dit jaar domineerde Quinten Hermans ook de Flèche du Sud. Hij won de proloog, twee ritten in lijn én het eindklassement.

Oké, al het voornoemde zijn geen WorldTourwedstrijden, maar dat Hermans talent heeft, daar is iedereen van overtuigd. Daarnaast is hij ook een coming man in het veld. De voorbije winter eindigde hij 5de in de Wereldbeker en prijkt op hij op plaats 7 in de UCI-ranking.

Eind 2019 einde contract bij Telenet-Fidea
Bij het team van Jean-René Bernaudeau zou hij bovendien ook mogen blijven crossen. Hermans zou in de nabije toekomst immers graag beide disciplines blijven combineren. Maar hij gaf eerder al toe dat ook de weg hem steeds meer aanspreekt. Dan leek een transfer naar Total-Direct Energie wel een mooi alternatief. Hermans gaf eerder reeds aan dat hij, samen met Corné van Kessel, Telenet-Fidea eind dit seizoen zou verlaten.

Hermans en Van Kessel, beiden op het podium in Waterloo /Cor Vos © 2018

Maar er is dus een grote maar, zo vertelt Hans van Kasteren, manager van zowel Hermans als Van Kessel ons. “De interesse in Quinten klopt”, aldus de flamboyante Nederlander. “Jean-René Bernaudeau en Quinten hebben reeds een verkennend gesprek gehad tijdens de Baloise Belgium Tour. Als manager sta ook ik uiteraard open voor een gesprek, maar ik heb wel twee voorwaarden: hij moet de toestemming krijgen om te blijven crossen en daarnaast moet ook Corné van Kessel mee de overstap maken. Samen uit, samen thuis.”

Geen evidente voorwaarde
Die eerste voorwaarde, dat moet dus te regelen zijn. Maar die twee voorwaarde lijkt minder evident. Het is niet dat Hermans al die status heeft dat hij zomaar een mannetje mag meebrengen. En – met alle respect! – Corné van Kessel (8ste op de UCI-ranking) is een topper in het veld, maar op de weg moet de in Herentals wonende Nederlander het voorlopig doen met een paar fraaie toptienplaatsen in minder gequoteerde wedstrijden.

“Zoals gezegd: ik ga zeker luisteren naar meneer Bernaudeau”, besluit Van Kasteren. “Maar beide voorwaarden blijven. Er zijn trouwens nog andere interessante aanbiedingen voor het duo. Dit betreft twee renners uit de top tien van de wereld van het veldrijden. Daar zijn meerdere partijen in geïnteresseerd.” Wordt vervolgd…

Dit artikel delen:

9 Reacties

koos verrek 19 juni 2019 om 18:54

Heb een manager meer te zeggen dan een renner zelf? Sjonge wist ik nie. Wat een onzin

peervaneynthoven 19 juni 2019 om 21:12

Verrek, weer heb!

josi 19 juni 2019 om 18:59

Heeft Quinten zelf ook nog iets te zeggen? Als hij meer werk van zijn wegcarrière wil maken, lijkt me dit een mooie kans, maar ik kan me niet echt voorstellen dat ze bij TDE enige interesse in Van Kessel zullen hebben. En de status van Hermans is nou niet zodanig dat hij eisen kan stellen over wie hij meeneemt.

Groningen 19 juni 2019 om 19:56

Vreemd verhaal. Is de Van Kasteren bang dat hij teveel werk krijgt als hij met twee verschillende ploegen moet praten?

Verweggistan 19 juni 2019 om 20:00

Het gaat dus niet heel lekker met de zoektocht naar een sponsor voor het veldritteam van Van Kasteren. En Hermans heeft bewust voor van Kasteren gekozen, die zal wel weten dat dit er aan vast zat.

eppie_steppie 20 juni 2019 om 00:03

Wat een figuur, die Hans. Als Quinten einde contract is, peert ‘ie ‘m toch fijn? Waarom zou hij nou Corné, laat staan Hans op z’n bagagedrager meenemen?

Mystery Rider 20 juni 2019 om 07:39

Tja, Total Direct Energie heeft net het team overgenomen. Als Van Kasteren die kan strikken als co-sponsor voor zijn veldritteam terwijl zowel Corné en Quinten tijdens het zomerseizoen in de wegkern zitten samen met Terpstra en Lighthart heb je toch een mooie voetafdruk met dit team in de Benelux wedstrijden.

Als hij dan Merlier er nog bij neemt voor het veldritseizoen en die kan dan in 2020 ook instappen bij Total ipv mid-seizoen bij Corendon dan is Van Kasteren sterk bezig.

Samlambeej 20 juni 2019 om 12:11

Geen verkeerd idee maar grote ALSen in de korte termijn wereld vh wielrennen.

Ingmar T. 20 juni 2019 om 08:55

Mogelijk zijn die 2 verliefd. Quinten en Corne. Zoiets moet je natuurlijk niet uit elkaar halen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone