Qhubeka ASSOS lijft drie nieuwe rekruten in

woensdag 2 december 2020 om 13:34
Qhubeka ASSOS lijft drie nieuwe rekruten in

Emil Vinjebo - foto: Riwal-Securitas

Qhubeka ASSOS heeft drie nieuwe renners aangekondigd voor komend seizoen. Connor Brown maakt de overstap naar de WorldTour vanuit de continentale ploeg van NTT. Harry Tanfield en Emil Vinjebo zijn nieuwkomers in de organisatie van Douglas Ryder.

De 22-jarige Connor Brown, die zowel de Nieuw-Zeelandse als de Zuid-Afrikaanse nationaliteit draagt, reed de voorbij twee jaar voor de opleidingsploeg. In 2019 won hij een rit in de Tour de Limpopo. Dit jaar werd hij derde in de voorlaatste etappe van de Giro d’Italia U23. Genoeg adelbrieven om hem de kans te geven om zijn carrière voort te zetten in de WorldTour.

“Zo lang ik me kan herinneren droom ik al van de WorldTour en deze droom is eindelijk uitgekomen. De afgelopen twee jaar bij de opleidingsploeg waren heel bijzonder, het perfecte opstapje voor de volgende stap in mijn carrière. Ik wil Doug Ryder en het team bedanken voor het vertrouwen en deze kans”, zegt Brown in het persbericht.

Ook voor Emil Vinjebo betekent het zijn eerste contract op WorldTour-niveau, iets waar de 26-jarige Deen vanzelfsprekend erg blij mee is. “Dit contract is precies waar ik al die jaren voor heb getraind. Ik kijk er naar uit om samen te kunnen werken met Lars Michaelsen, iemand die ik bewonder en respecteer.”

Harry Tanfield had zich al verzoend met een stap terug, nadat hij aan het einde van het seizoen geen nieuw contract kreeg bij AG2R La Mondiale. Hij had al getekend bij Ribble Weldtite, tot Qhubeka ASSOS om de hoek kwam zetten. Ook de Brit zegt in het persbericht uit te kijken naar dit nieuwe avontuur. “Ik bewonder het ethos van de ploeg en het werk met Qhubeka zeer”, zegt Tanfield daarnaast.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Verweggistan 2 december 2020 om 13:48

Tsja.

0
hartstikkebedankt 2 december 2020 om 13:57

Waar blijven de verlengingen van Van Rensburg en Thomson? Maar voor de rest, tsja inderdaad. De markt is ook bijna leeg.

0
Verweggistan 2 december 2020 om 16:02

Rossetto, McCarthy, Power, Aru, Armee. Florez, Lindeman, Raim.

0
Murcia 2 december 2020 om 16:02

Deze jongens kunnen prof blijven of worden maar daar is alles mee gezegd. Vulling van de ploeg en het peloton.

0
koos1 2 december 2020 om 16:28

Mooi dat de ploeg blijft bestaan. Het word wel best een bijelkaar geraapte ploeg met toch wel veel nietszeggende namen. Meer dan (kansloos) aanvallen en hopen op ergens een ritzege zal er niet inzitten. Samen met Wanty volgendjaar verre weg de minste ploeg in de WT.

0
wielrenner 2 december 2020 om 16:34

Vinjebo? Was dit najaar nou niet bepaald indrukwekkend, zo te lezen vindt hij zijn transfer niet meer dan logisch, tsja…

0
heuvelcolombia 3 december 2020 om 02:13

Dat maak ik helemaal niet op uit de tekst.

Weet zijn resultaten niet uit mijn hoofd, maar ik kan me een Tro-Bro Leon herinneren waarin hij heel sterk reed.
Knecht voor Gogl en Claeys in de klassiekers.

0
Michelangelo 2 december 2020 om 16:41

Dit is denk ik het resultaat van “sprinkhaan Riis”. Geen sponsoren die met hem in zee willen, te lang gewacht met het overboord flikkeren van deze man, en vervolgens nog maar een hele kleine vijver om uit te vissen met een beperkt budget.

Laat ze van hun nadeel hun voordeel maken. Enkele koersen aanstippen voor Nizzolo, en voor de rest vooral heel attractief en aanvallend koersen. Niet met 1 man maar met 2 of 3 man proberen mee te zitten, etc.

En dan hopen op de gretigheid van de renners die stappen willen zetten richting andere ploegen op basis van resultaten en manier van fietsen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone