Puck Pieterse verbindt haar toekomst aan Fenix-Deceuninck
foto: FacePeeters
vrijdag 2 juni 2023 om 16:09

Puck Pieterse verbindt haar toekomst aan Fenix-Deceuninck

Puck Pieterse zal de komende jaren een van de uithangborden van Fenix-Deceuninck zijn. Het 21-jarige multitalent van de Belgische ploeg heeft een nieuw contract ondertekend dat haar tot 2027 aan boord van de gebroeders Christoph en Philip Roodhooft houdt. 

Offroad behoort Pieterse tot de absolute wereldtop. Afgelopen winter was ze tijdens het veldrijden op Fem van Empel na de beste ter wereld. Ze werd tweede op het WK, eindigde als tweede in de stand om de Wereldbeker en ze staat ook tweede op de UCI Ranking. Ook werd ze Nederlands kampioene veldrijden bij de elites.

Daarnaast is ze regerend Europees kampioene mountainbiken U23, vice-beloftenwereldkampioen (na Line Burquier) en won ze in mei meteen haar eerste Wereldbeker bij de elites door meervoudig wereldkampioen Pauline Ferrand-Prévot te verslaan. Dit voorjaar maakte ze ook haar debuut op de weg en werd zij tijdens Strade Bianche meteen vijfde.

“Een logische beslissing”, vertelt Pieterse in een persbericht. “Het geweldige aan deze ploeg en de structuur is dat ik verschillende disciplines kan combineren en de vrijheid heb om te bepalen wanneer ik welke discipline uitoefen. Daarboven vind ik bij deze ploeg een excellente omgeving op het gebied van training en coaching. Ik ben ervan overtuigd dat ik me hier de komende jaren het beste kan ontwikkelen.”

Deze zomer richt ze zich uitsluitend op het mountainbiken. Pieterse wil zich plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs. Nederland ligt bij de vrouwen op koers om twee tickets te bemachtigen. Naast de jongeling van Fenix-Deceuninck, hopen ook Van Empel (Jumbo-Visma) een fulltime mountainbiksters Anne Terpstra en Anne Tauber zich te plaatsen.

Pieterse naast wereldkampioene Van Vleuten op de sterrati in Strade Bianche – foto: Cor Vos

 
7 Reacties
Sorteer op:
2 juni 2023
Mooi nieuws, klopt als een bus. Puck en Mathieu bij Alpecin. Fem en Wout bij Jumbo. Heerlijke duels.
  2 juni 2023
  Inderdaad. De parallel tussen de type wielrenners die Pieterse en VdPoel vs. VAert en VEmpel zijn is onmiskenbaar. Gaan nog veel plezier aan ze beleven. Al moet ik in deze context dan VAnrooij ook noemen. Misschien moet ze naar Ineos, of Pidcock naar Trek. Edit: omdat de parallelen tussen die twee ook vrij groot zijn.
  2 juni 2023
  Bij Trek heeft is van Anrooij al een koppeltje met Thibau natuurlijk...
  2 juni 2023
  Seba, interessant (is natuurlijk gewoon voor de grap en niet iets om te serieus te nemen), misschien gaat TNijs inderdaad de stappen zetten om die vergelijking te kunnen maken. Maar vooralsnog is hun enig vergelijk dat ze allebei (ook) veldrijders zijn. TNijs is goed, maar de veelzijdigheid die VAnrooij heeft heb ik bij hem nog niet gezien. Daarom moet ik bij de vergelijking aan Pidcock denken.
  2 juni 2023
  Kan je zeggen dat ze bij Ineos P F-P hebben als tegenhangster van Pidcock.
  2 juni 2023
  Die is eigenlijk weer een koppeltje met DvB.
  3 juni 2023
  @Guushovd Thibau en Shirin zijn wereldkampioen op exact dezelfde tijd geworden, in Dubendorf 2020 bij de junioren, en in Hoogerheide 2023 bij de beloften. Ze werden ook allebei europees kampioen op de weg bij de beloften. Enige verschil is wel dat Shirin ook het ek tijdrijden won. Als wielrenner lijkt Pidcock meer op Puck dan op Shirin.

Reacties zijn gesloten.