Puck Pieterse klopt Fem van Empel op EK mountainbike bij beloftes

zondag 3 juli 2022 om 15:05
Puck Pieterse klopt Fem van Empel op EK mountainbike bij beloftes

foto: Cor Vos (archief)

Puck Pieterse heeft zich gekroond tot Europees kampioene mountainbike bij de beloftes. De 20-jarige Nederlandse was in het Portugese Anadia de betere van landgenote Fem van Empel. Het brons was voor Giada Specia uit Italië.

Pieterse, onder contract bij Alpecin-Deceuninck, was een klasse apart op de cross country in de U23-categorie bij de vrouwen. Ze had aan de finish 52 seconden voorsprong op Fem van Empel, die koerst en crost voor het team van Pauwels Sauzen Bingoal. Nummer drie Specia had aan de eindstreep 1.35 minuut achterstand op Pieterse.

Eerder dit jaar werd Puck Pieterse nog wereldkampioene veldrijden bij de beloftes. In het Amerikaanse Fayetteville was ze sneller dan Shirin van Anrooij en (opnieuw) Fem van Empel.

Bij de beloften mannen kon Chris van Dijk geen potten breken. Hij werd 24ste op 4.32 minuut achterstand van de Italiaanse winnaar Simone Avondetto. Tom Schellekens eindigde als 35ste op bijna zeven minuten.

Junioren
Bij het EK mountainbike voor junioren mannen was er zilver voor Nederland. Rens Manen wist tweede te worden achter de Deen Gustav Pedersen. Het brons was voor Paul Schehl uit Duitsland. Bij de junioren vrouwen was Lauren Molengraaf de beste Nederlandse op een vijfde plaats.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Dutch Smartie 3 juli 2022 om 17:54

Die meiden gaan maar door, grote klasse.

Posterix 3 juli 2022 om 19:03

Kleine revanche voor de WK cyclocross? Of nee….
Dat was iemand anders…

Net binnen

Populair

Materiaalzone